Αυτοκινηση

O Sebastien Ogier κερδίζει το Ράλλυ Μεξικού

Ο Elfyn Evans χάνει τη 2η θέση για 0.4 του δευτερολέπτου

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
WRC - Ράλλυ Μεξικού
© RBCP

WRC - Ράλλυ Μεξικού: Ο Sebastien Ogier στην πρώτη θέση - Οι νικητές στις κατηγορίες του WRC και WRC2 και οι βαθμολογίες οδηγών και κατασκευαστών.

Την 7η νίκη του στο Ράλλυ Μεξικού πήρε ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris) την Κυριακή 19 Μαρτίου. Ο Γάλλος οδηγεί φέτος για την Toyota Gazoo Racing αλλά θα λάβει μέρος σε επιλεγμένους αγώνες, και έτσι ενώ παίρνει βαθμούς, δεν διαγωνίζεται για το πρωτάθλημα οδηγών. Παρ’ όλα αυτά επειδή αυτός ήταν μονάχα ο τρίτος αγώνας στο πρωτάθλημα του 2023, και ο δεύτερος αγώνας του Ogier, όπως επίσης επειδή κέρδισε και το Ράλι Μόντε-Κάρλο, βρίσκεται αυτή τη στιγμή πρώτος στη βαθμολογία στην κατάταξη οδηγών.

WRC - Ράλλυ Μεξικού
© RBCP

Στο ξεκίνημα της ημέρας, τη 2η θέση στον αγώνα είχε ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) με ένα πολύ μικρό προβάδισμα  4,3 δευτερολέπτων έναντι του Thierry Neuville (Hyundai i20). Στη 2η Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) της ημέρας ο Evans μπόρεσε να αυξήσει τη διαφορά στα 5,8 δευτερόλεπτα, αλλά στην επόμενη Ε.Δ. ο Neuville «επιτέθηκε» και μείωσε τη διαφορά στα 2,7. Εντέλει, στην τελευταία Wolf Power Stage, ο Neuville ήταν ταχύτερος και πιο αποτελεσματικός και άφησε τον Evans 0.4 κλάσματα του δευτερολέπτου πίσω, αρπάζοντας έτσι τη 2η θέση από τα χέρια του.

WRC - Ράλλυ Μεξικού
© RBCP

Οι επιδόσεις του Ott Tanak (Ford Puma) ήταν εκπληκτικές, θυμίζοντάς μας τι μπορεί να κάνει με ένα σωστό και λειτουργικό «εργαλείο», και ενώ στην Power Stage κυριολεκτικά πετούσε κυνηγώντας τον ταχύτερο χρόνο, και ως εκ τούτου, τους 5 πόντους, ο Ogier υπήρξε ταχύτερος κατά 2,1 δευτερόλεπτα (ενώ δεν υπήρχε κανένας λόγος γιατί είχε σχεδόν μισό λεπτό διαφορά από Evans και Neuville) και έκλεψε ουσιαστικά έναν πόντο από τον Εσθονό ο οποίος παλεύει για το πρωτάθλημα οδηγών.

Στην 4η θέση τελείωσε τον αγώνα ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris), στην 5η ο Dani Sordo (Hyundai i20), και στην 9η ο Ott Tanak, κλείνοντας την κορυφαία κατηγορία στην πρώτη δεκάδα (τις υπόλοιπες θέσεις της δεκάδας πήραν πληρώματα της κατηγορίας WRC2).

WRC - Ράλλυ Μεξικού

Νικητές

Στην κορυφαία κατηγορία του WRC οι νικητές ήταν: 1ος ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris), 2ος ο Thierry Neuville (Hyundai i20), 3ος ο Elfyn Evans (Toyota Yaris)

Στην κατηγορία WRC2 οι νικητές ήταν: 1ος ο Gus Greensmith (Skoda Fabia Rally2 evo), 2ος ο Emil Lindholm (Skoda Fabia Rally2 evo), 3ος ο Oliver Solberg (Skoda Fabia Rally2 evo)

WRC - Ράλλυ Μεξικού
© RBCP

Βαθμολογίες

Στο πρωτάθλημα οδηγών οι βαθμολογίες είναι: Sebastien Ogier (56), Thierry Neuville (53), Kalle Rovanpera (52), Ott Tanak (47), Elfyn Evans (44) Craig Breen (19), Dani Sordo (17), Esapekka Lappi (15), Takamoto Katsuta (8), Pierre-Louis Loubet (8)

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών οι βαθμολογίες είναι: Toyota Gazoo Racing (127), Hyundai Motorsport (100), M-Sport Ford (73)

WRC - Ράλλυ Μεξικού
© RBCP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ