Αυτοκινηση

Με τέρμα το γκάζι η Κίνα στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Eτήσια αύξηση 70% στις πωλήσεις νέων οχημάτων το 2022

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποιες χώρες λένε «όχι» στο τέλος του diesel και της βενζίνης
© Pixabay

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Ρεκόρ πωλήσεων το 2022

Τα 2/3 των παγκοσμίων πωλήσεων οχημάτων ηλεκτρικών μπαταριών (BEV) έγιναν το 2022 στην Κίνα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιοποιήθηκε από τη γερμανική λογιστική και συμβουλευτική εταιρεία στρατηγικής Strategy& που ανήκει στο δίκτυο των εταιρειών της PricewaterhouseCoopers (PwC).

Οι παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων BEV κατέγραψαν ετήσια αύξηση 70% το 2022, ενώ η Κίνα ως η μεγαλύτερη αγορά οχημάτων BEV σε παγκόσμιο επίπεδο διατήρησε «τη μεγάλη επέκταση της αγοράς των οχημάτων BEV κατά τα πρόσφατα χρόνια», σύμφωνα με την έρευνα της PwC.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα αυξήθηκαν περίπου 85%, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων εγγραφής νέων οχημάτων σε 14 επιλεγμένες αγορές.

«Κατά την τρέχουσα περίοδο παρακολουθούμε τον μετασχηματισμό της αυτοκίνησης που αγγίζει το επόμενο επίπεδο και ωριμάζει» δήλωσε ο Φέλιξ Κούχνερτ, εταίρος της PwC Germany.

Την ίδια στιγμή η ανάπτυξη της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ καταγράφει παρόμοια δυναμική, ενώ οι πωλήσεις τους στις πέντε καλύτερες ευρωπαϊκές αγορές καταγράφηκαν σε ποσοστό 28% την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ