Αυτοκινηση

Ο Ken Block σκοτώθηκε σε ατύχημα με snowmobile στην Utah των ΗΠΑ

Η ανακοίνωση της ομάδας του και η ζωή ενός γνήσιου sportsman και performer

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
11’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ken Block
© Kevork Djansezian/Getty Images

Ken Block: Ο επαγγελματίας οδηγός ράλι Κεν Μπλοκ πέθανε σε ηλικία 55 ετών μετά από ατύχημα με snowmobile.

Ο Ken Block, ο άνθρωπος που είχε «καταργήσει» τους νόμους της φυσικής με το αυτοκίνητο, ο performer των street auto-arts, ο petrolhead που θαυμάζαμε, εκείνος που με τα ασύλληπτα video Gymkhana άλλαξε το status των αυτοκινητιστικών επιδείξεων, δεν είναι πια μαζί μας.

Έχασε τη ζωή του στο ράντζο του στο Woodland στην πολιτεία Utah των Ηνωμένων Πολιτειών, απολαμβάνοντας την άλλη μεγάλη του αγάπη -μετά τα αυτοκίνητα- τα snowmobiles.

Είναι πραγματικά μία δύσκολη ημέρα για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και τον αθλητισμό γενικότερα, αφού ένας γνήσιος sportsman και performer έχασε την ζωή του, και η οικογένεια του motorsport έναν σπουδαίο, διεθνή και πραγματικό εμπνευστή εκπρόσωπό της.

Ποιος ήταν ο Ken Block

Ο Ken Block γεννήθηκε στην California στις 21 Νοεμβρίου 1967 και ήταν επαγγελματίας οδηγός αγώνων ράλι, αλλά και ιδρυτής της ομάδας Hoonigan Racing Division, παλαιότερα γνωστή ως Monster World Rally Team, με την οποία «πήγε σε άλλο επίπεδο» τις οδηγικές του ικανότητες και μοιράζοντας σε όλο τον κόσμο ασύλληπτης ομορφιά και έντασης τολμηρά video από επιδείξεις με αγωνιστικά ή εξελιγμένα γενικότερα αυτοκίνητα μέσα ή έξω από πόλεις, προκαλώντας από τα πρώτα λεπτά δημοσιεύσεών τους φρενίτιδα στους απανταχού viewers της γης! Ο Block ήταν επίσης ένας από τους συνιδρυτές της DC Shoes. Συμμετείχε επίσης σε πολλά αθλητικά γεγονότα δράσης, όπως skateboard, snowboard και motocross. Αφού πούλησε την κυριότητα της DC Shoes, ο Block μετατόπισε την επιχειρηματική του εστίαση στην Hoonigan Industries, μια μάρκα ένδυσης για τους λάτρεις του αυτοκινήτου.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Hoonigan Racing Division και η Ford Performance ανακοίνωσαν ότι χωρίζουν τους δρόμους τους μετά από 11 χρόνια. Τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς, ο Block ανακοίνωσε ότι θα επέστρεφε στη Subaru. Τον Σεπτέμβριο του 2021, ο Block ανακοίνωσε ότι θα ήταν σε νέα συνεργασία με την Audi για «κοινά έργα στον τομέα της ηλεκτρικής κινητικότητας».

Άφησε πίσω την σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά. Ο Ken ήταν οραματιστής, πρωτοπόρος και είδωλο. Και το πιο σημαντικό, ήταν σπουδαίος πατέρας και σύζυγος. Θα λείψει απίστευτα και αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στον χώρο motorsport.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ