Κοσμος

Νεκρός σε δυστύχημα με snowmobile ο Ken Block

Η ανακοίνωση της Hoonigan

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο Ken Block σε δυστύχημα με snowmobile
© EPA/NIKOS MITSOURAS

Ken Block: Νεκρός σε δυστύχημα με snowmobile ο διάσημος οδηγός ράλι

επαγγελματίας οδηγός ράλι και ιδρυτής της Hoonigan, Ken Block, έχασε τη ζωή του σε δυστύχημα με snowmobile

«Με βαθύτατη λύπη μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι ο Ken Block πέθανε σε ατύχημα με snowmobile σήμερα», ανέφερε μια δήλωση της Hoonigan τη Δευτέρα. «Ο Ken ήταν οραματιστής, πρωτοπόρος και είδωλο. Και το πιο σημαντικό, πατέρας και σύζυγος».

Τα προηγούμενα 24ωρα ο Ken Block δημοσίευσε αρκετά Instagram stories, στα οποία έδειχνε να προετοιμάζεται για snowmobile με μια ομάδα στα βουνά έξω από το Park City της Γιούτα.

Το γραφείο του σερίφη της κομητείας Wasatch στη Γιούτα επιβεβαίωσε τον θάνατο του Block σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Facebook.

Σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Wasatch, ο Block οδηγούσε τη μηχανή του σε μια απότομη πλαγιά, όταν αυτή αναποδογύρισε προς τα πίσω και προσγειώθηκε πάνω του.

Οι αρχές ανέφεραν ότι ο θάνατός του διαπιστώθηκε επί τόπου λόγω των τραυμάτων που υπέστη κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος, ενώ πρόσθεσαν πως, ενώ ήταν στο βουνό με μια ομάδα ανθρώπων, την ώρα του συμβάντος ήταν μόνος του.

Ο Block αφήνει πίσω του τη σύζυγό του, Lucy, και τα τρία παιδιά τους.

Η καριέρα του Ken Block

O Kenneth Paul Block εμφανίστηκε στον χώρο του ράλι το 2005 με ενα Subaru WRX STi και αμέσως κατέκτησε τον τίτλο του καλύτερου πρωτο-εμφανιζόμενου της χρονιάς. Δύο χρόνια μετά, το 2007, έκανε το επόμενο βήμα με τη συμμετοχή του στο WRC.

To 2008 έγινε γνωστός και πέρα από τις ΗΠΑ με την εμφάνισή του στην τηλεοπτική εκπομπή του TopGear, ενώ το 2009 παρουσιάστηκε το Gukmhana 2, που ήταν το πιο viral video της χρονιάς.

Από το 2014 έως και το 2017 ο Block, ο οποίος ήταν και επιτυχημένος επιχειρηματίας και από τους ιδρυτές της DC Shoes, μετείχε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycross με τη Ford. Η συνεργασία αυτή ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2021, ενώ από τότε συνεργάστηκε και πάλι με τη Subaru αλλά και με την Audi.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ