Ράλι Ιαπωνίας: Αναζητούνται θεατές
Μια επεισοδιακή 2η ημέρα στο Ράλι Ιαπωνίας με 2 ακυρώσεις Ειδικών Διαδρομών
Ράλι Ιαπωνίας: Tο ράλι Hyundai i20 του Dani Sordo έπιασε φωτιά και πρώτος αυτή τη στιγμή είναι ο Elfyn Evans.
Η δεύτερη ημέρα αγώνα στο Ράλι Ιαπωνίας υπήρξε άκρως επεισοδιακή για αρκετά πληρώματα αλλά ιδιαιτέρως για τον Dani Sordo του οποίου το Hyundai i20 έπιασε φωτιά στην πρώτη κιόλας Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.) της ημέρας και κάηκε ολοσχερώς. Ο Sordo είπε τα εξής μετά το ατύχημα: «Ξεκίνησε πολύ γρήγορα από την αρχή της Ε.Δ. Το αυτοκίνητο μύριζε έντονα βενζίνη και ακριβώς εδώ στην ευθεία η φωτιά άρχισε να βγαίνει ανάμεσα από τα καθίσματα με πολύ καπνό, οπότε σταμάτησα το αυτοκίνητο. Μετά από μερικά λεπτά άρχισε να καίγεται. Ερχόταν από πίσω και προσπαθήσαμε να τη σβήσουμε, αλλά ήταν απλά αδύνατο. Λυπάμαι για την ομάδα - να χάσεις ένα αυτοκίνητο σαν αυτό, είναι μια κακή μέρα».
Ο Gus Greensmith (Ford Puma) οοποίος μπήκε στην Ε.Δ. μετά τον Sordo έφτασε στο σημείο που είχε σταματήσει και το αυτοκίνητο καιγόταν ήδη στο πίσω μέρος. Το πλήρωμα της M-Sport Ford βγήκε να βοηθήσει προσφέροντας και τον δικό τους πυροσβεστήρα αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Ήταν αδύνατο να σβήσουν τη φωτιά. Η Ε.Δ. διακόπηκε, βγήκε κόκκινη σημαία και η Ε.Δ., η οποία ήταν συνολικά 23,29 χιλιόμετρα, «κόπηκε» σχεδόν στη μέση για το δεύτερο πέρασμα στο μεσημεριανό σκέλος στα 14,33 χιλιόμετρα.
Σας αποτέλεσμα του ατυχήματος ακυρώθηκε επίσης και η 2η Ε.Δ. της ημέρας και έτσι τα πληρώματα πέρασαν κατευθείαν στην 3η Ε.Δ. του πρωινού σκέλους όπου ταχύτερο χρόνο έκανε ο Elfyn Evans (Toyota Yaris). Και αυτή η Ε.Δ. όμως διακόπηκε για κάποια ώρα καθότι ο Craig Breen (Ford Puma) έπεσε σε μια μπαριέρα και σταμάτησε. Λόγω αυτού του ατυχήματος το δεύτερο πέρασμα αυτής της Ε.Δ. στο μεσημεριανό σκέλος (η τελευταία Ε.Δ. της ημέρας) ακυρώθηκε για θέματα ασφαλείας καθότι η μπαριέρα είχε υποστεί σοβαρή ζημιά.
Περιττό να σημειώσουμε ότι ηεπιστροφή της Ιαπωνίας στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι της FIA για πρώτη φορά από το 2010 δεν έχει υπάρξει έως τώρα καλή. Αξιοσημείωτο και ταυτόχρονα παράξενο είναι επίσης το γεγονός ότι ενώ την πρώτη ημέρα, πριν το ξεκίνημα του αγώνα, όπου τα πληρώματα δίνουν αυτόγραφα και παίρνουν φωτογραφίες με τους θεατές, υπήρξε πολύς κόσμος που επισκέφτηκε το Service Park και γνώρισε τους οδηγούς, μέσα στις Ειδικές Διαδρομές, και στο Service Park στο τέλος της ημέρας δεν φαίνεται να υπάρχει κανείς. Παρακολουθώντας τον αγώνα, το μόνο που μπορεί να δει κανείς είναι το όμορφο τοπίο και τα χιλιάδες δέντρα με τα πολύχρωμα φθινοπωρινά φυλλαράκια τους. Οι θεατές όμως…που είναι;
Μετά από όλο αυτό το δράμα, η γενική κατάταξη έχει ως εξής: 1ος είναι αυτή τη στιγμή ο Elfyn Evans, 2ος ο Thierry Neuville (Hyundai i20) με 3 δευτερόλεπτα διαφορά, και 3ος ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) με 5,1 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Evans. 4ος είναι ο Ott Tanak (Hyundai i20) ο οποίος είχε πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων στην 3η Ε.Δ. της ημέρας, 5ος ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris), και 6ος ο Gus Greensmith (Ford Puma). O Sebastien Ogier (Toyota Yaris) έπεσε στη 10η θέση μετά από ένα κλατάρισμα που είχε στην πρώτη Ε.Δ. της ημέρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Το αυτοκίνητο που κάνει την καθημερινότητά σας Pandastic»
Με πολυτελές εσωτερικό και πρακτικό αποθηκευτικό χώρο 17 λίτρων
Η ΕΕ καλείται να επιμείνει στην πλήρη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα ή να υποχωρήσει στις πιέσεις της βιομηχανίας και των λόμπι
Αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και diesel με κορυφαία τεχνολογία και αποδοτικότητα
Oδηγήσαμε ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στη χώρα μας. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του
Αποστολή στην Ιταλία για το νέο μοντέλο της Toyota
Με σπορ premium περιβάλλον και ανανεωμένη σχεδίαση του εσωτερικού
To compact SUV είναι διαθέσιμο σε βενζινοκίνητη, υβριδική και σε πλήρως ηλεκτρική έκδοση
Αλλάζει ο στόχος του 2035 μετά τις πιέσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας
Πρώτος τερμάτισε ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Πιάστρι, τρίτος ο Νόρις, με τη McLaren να εξασφαλίζει τον τίτλο των κατασκευαστών
Ημερολόγια με φωτογραφίες που εκπέμπουν ιστορία και συναίσθημα
Τα 11 μοντέλα που διεκδικούν τον φετινό τίτλο
Μια επιχειρηματική κίνηση στη φάση μετάβασης της χώρας μας προς την ηλεκτροκίνηση
Πρώτος ο Φερστάπεν με γρηγορότερο τον 44ο γύρο του Πιάστρι και τρίτο τον Σάινθ
Ο Τιερί Νεβίλ νικητής του Ράλλυ Σαουδικής Αραβίας
Σε 14 ή σε 9 μήνες οι Κινέζοι μπορούν να κατασκευάσουν ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο που παράγει πολύ υψηλού επιπέδου προϊόντα με απίθανη σχέση ποιότητας-τιμής
Συνδυάζει δεξιοτεχνία, λειτουργικότητα και επιδόσεις, εξασφαλίζοντας μια διαισθητική οδηγική εμπειρία σε κάθε ταξίδι.
Νικητής ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Ράσελ, τρίτος ο Αντονέλλι με αποκλεισμό Νόρρις και Πιάστρι
«Φωτιά» στο πρωτάθλημα της F1
Λάντο Νόρις και Τζορτζ Ράσελ στο podium
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.