Αυτοκινηση

BMW iX M60: Με 619 ίππους στη Ριτσώνα

Απόλυτη οδηγική απόλαυση που υπόσχεται εκρήξεις αδρεναλίνης, μηδενικές εκπομπές ρύπων CO₂ και αυτονομία μέχρι και 561 χιλιόμετρα (WLTP).

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
BMW iX M60

BMW iX M60: Οδηγήσαμε το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Μ αυτοκίνητο της BMW στην κατηγορία των Sports Activity Vehicle (SAV) υψηλών επιδόσεων

Η πρώτη αίσθηση
Το κόλλημα της πλάτης στο κάθισμα από την ακραία εντυπωσιακή ροπή όταν βυθίσεις το γκάζι στο πάτωμα.

Η κατανόηση ότι ο συνοδηγός σου, που δεν περιμένει αυτή την εκτόξευση, γουρλώνει τα μάτια και το πρόσωπό του παίρνει έκφραση του στιλ: «τι στην ευχή συμβαίνει;»

BMW iX M60

Τι είναι
Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Μ αυτοκίνητο της BMW στην κατηγορία των Sports Activity Vehicle (SAV) υψηλών επιδόσεων

Η iX M60 συνδυάζει την «ηλεκτρική εμπειρία» του BMW i και της εμβληματικής BMW M.

Για να νιώσετε ό,τι διαβάζετε, παρακαλώ αιτηθείτε ένα test drive. Θα το εκτιμήσετε δεόντως…

Με μια ματιά

Αμιγώς ηλεκτρική κίνηση με δύο ηλεκτροκινητήρες BMW M eDrive, ηλεκτρική τετρακίνηση xDrive, ισχύ 619 ίππους και ροπή 1.100 Nm.

Απόλυτη οδηγική απόλαυση που υπόσχεται εκρήξεις αδρεναλίνης, μηδενικές εκπομπές ρύπων CO₂ και αυτονομία μέχρι και 561 χιλιόμετρα (WLTP).

Καθαρή σχεδιαστική φιλοσοφία, ευρυχωρία στο εσωτερικό και υπερσύγχρονος διάκοσμος.

Τεχνολογία αιχμής και πλούσιος βασικός εξοπλισμός.

BMW iX M60

Γνωριμία

Μερικές μόνο σταγόνες ευτυχίας ζήσαμε μαζί του καθώς είχαμε αυτό το υπερόπλο για λίγες μόνο ώρες στην διάθεσή μας.

Ιδιαίτερο μπροστινό τμήμα με γιγάντια, θα λέγαμε, κάθετη BMW μάσκα «νεφρών», στενοί διπλοί προβολείς και μπροστινός προφυλακτήρας τριών τμημάτων.

Η μάσκα «νεφρών» λειτουργεί ως έξυπνη επιφάνεια και φιλοξενεί την τεχνολογία καμερών, τις λειτουργίες ραντάρ, τους αισθητήρες προηγμένης τεχνολογίας και τα θερμαντικά στοιχεία.

Μοντέρνο εσωτερικό με πίνακα οργάνων, κυρτή οθόνη συνόλου πληροφοριών που συνδυάζει τον πίνακα οργάνων 12,3’’ και την οθόνη αφής 14,9’’και απέριττα στοιχεία εσωτερικού εξοπλισμού.

Για πιο εκτενή ενημέρωση, μπορείτε να μπείτε εδώ. Και από εδώ μόλις το έχουμε στην διάθεσή μας για ένα κανονικό test drive.

Στον δρόμο

Η BMW iX M60 διαθέτει δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες M eDrive που αποδίδουν συνδυαστικά ισχύ 619 ίππους (455 kW) και ροπή 1.100 Nm, και είναι αυτή που «ευθύνεται» για τις «δόσεις αδρεναλίνη» όταν ξεχύνεσαι στην ευθεία.

Επιταχύνει από 0 μέχρι τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 3,8 δευτερόλεπτα χάρη στο Launch Control και το ηλεκτρικό σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive.

Η μέγιστη ταχύτητα ορίζεται στα 250 χλμ/ώρα, με ηλεκτρονικό περιοριστή.

Παρά το βάρος των 2.6 τόνων, οδική συμπεριφορά είναι πραγματικά κορυφαία μετουσιώνοντας σε πράξη την εμπειρία του τμήματος «Μ», όπως είχαμε διαπιστώσει και στην iX4 M50.

Αυτό οφείλεται στην προσαρμοζόμενη ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και την προσαρμοζόμενη αερανάρτηση 2 αξόνων, στο ενεργό σύστημα διεύθυνσης με τετραδιεύθυνση και «Μ» σπορ φρένα.

Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας 24,7–21,7 kWh/100 χλμ (WLTP), ηλεκτρική αυτονομία σε 499–561 χλμ (WLTP) και εκπομπές CO2  0 γρ/χλμ

Οδηγήσαμε το νέο BMW iX M60

Το κερασάκι στην τούρτα;

Υπάρχει και «ακούει» στον απρόβλεπτα ενδιαφέροντα ήχο από το BMW M IconicSounds Electric.

Κοστίζει

Η τιμή για το αμιγώς ηλεκτροκίνητο BMW iX M60 ξεκινά από τα 142.300 ευρώ.

Info
Περισσότερες πληροφορίες για το BMW iX M60 μπορείτε να βρείτε εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ