Αυτοκινηση

WRC - Ράλλυ Σουηδίας: Ο Kalle Rovanpera «βλέπει» νίκη...

Στις εναπομείνασες Ειδικές Διαδρομές όλα «παίζονται»!

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αυτόκινητο στο Ράλλυ Σουηδίας 2022
© RBCP

WRC - Ράλλυ Σουηδίας: Ο οδηγός της Toyota, Kalle Rovanpera, προηγείται στη δεύτερη μέρα.

Η δεύτερη μέρα του Ράλλυ Σουηδίας ολοκληρώθηκε με τον 21χρονο οδηγό της Toyota Kalle Rovanpera να κατέχει ένα μικρό προσωρινό προβάδισμα το βράδυ του Σαββάτου.

Αλλά η μάχη απέχει πολύ από το να έχει τελειώσει, με τους τέσσερις κορυφαίους οδηγούς να εξακολουθούν να απέχουν μόνο 25 δευτερόλεπτα για την τελική ημέρα, η οποία αποτελείται από μόλις τέσσερις Ειδικές Διαδρομές συνολικού μήκους 56 χιλιομέτρων.

Το Ράλλυ Σουηδίας, για λόγους εξεύρεσης διαδρομών σε χιονισμένες επιφάνειες μεταφέρθηκε αρκετά βόρεια για πρώτη φορά γύρω από την πολη Umea, κοντά στον Αρκτικό Κύκλο.

Αυτόκινητο στο Ράλλυ Σουηδίας 2022
RBCP

Στην δεύτερη ημέρα οι οδηγοί αντιμετώπισαν κλασικές χειμερινές συνθήκες στην σημερινήδιαδρομή του Ράλλυ Σουηδίας, με έξι Ειδικές Διαδρομές που ήταν καλυμμένες πλήρως με χιόνι, κάτι που κατά γενική ομολογία επέτρεψε στα ελαστικά Pirelli ottozeroIce με καρφιά, να λειτουργήσουν σε πλήρη απόδοση, κάτι που διασφαλίστηκε από το γεγονός ότι όλες οι επιφάνειες είχαν χιόνι ή πάγο, με αποτέλεσμα  όλα τα ελαστικά των αγωνιστικών αυτοκινήτων να διατηρήσουν και τα 384 καρφιά τους με μύτη από βολφράμιο και καθιστώντας λιγότερο πρόβλημα τη διαχείριση των ελαστικών.

Το σημειώνουμε αυτό επειδή όταν τα καρφιά των ελαστικών έρθουν σε επαφή με παγωμένο χώμα (και όχι με χιόνι ή πάγο) συχνά από την αντίσταση βγαίνουν από το ελαστικό με συνέπεια το ίχι καλό κράτημα εν γένει του αυτοκινήτου.

Ως αποτέλεσμα, οι οδηγοί μπόρεσαν να πιέσουν σταθερά από την αρχή της ημέρας και σημειώνοντας επιδόσεις οι οποίες τους οδηγούσαν εντός ή εκτός βάθρου.

Αυτόκινητο στο Ράλλυ Σουηδίας 2022
RBCP

Μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης ημέρας, ο Kalle Rovanpera (Toyota GR Yaris Rally1 ) είναι επικεφαλής με διαφορά 8.3" από τον ομόσταυλό του και διώκτη του Elfyn Evans.

Στην τρίτη θέση είναι ο Thierry Neuville (Hyundaii 20 N Rally 1) με διαφορά 21.7" από την κορυφή και με σχεδόν 4" εμπρός από τον τέταρτο στην κατάταξη Esapekka Lappi (Tyoyota GR Yaris Rally 1). Οπότε όπως γίνεται αντιληπτό, αύριο, στις εναπομείνασες Ειδικές Διαδρομές όλα «παίζονται»!

Αυτόκινητο στο Ράλλυ Σουηδίας 2022
© RBCP

Αυτόκινητο στο Ράλλυ Σουηδίας 2022
© RBCP

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ