Αυτοκινηση

WRC: Η νέα εποχή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι ξεκινά

Η πρωτοποριακή νέα γενιά αυτοκινήτων Rally1 του WRC παρουσιάστηκε για πρώτη φορά

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι - Οδηγοί ποζάρουν μπροστά στα νέα αυτοκίνητα
© RBCP, WRC Teams

WRC: Παρουσιαστηκε η νέα γενιά αυτοκινήτων Rally1 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA 2022.

Παρουσία των πληρωμάτων και των πρωτοποριακών νέων υβριδικών αυτοκινήτων έλαβε χώρα η εισαγωγή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA 2022 στην Αυστρία σήμερα το απόγευμα, 15 Ιανουαρίου.

Η πρωτοποριακή νέα γενιά αυτοκινήτων Rally1 του WRC από τους τρεις κατασκευαστές παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο ορόσημο Hangar-7 του Σάλτσμπουργκ καθώς η σεζόν του 2022 ξεκίνησε πέντε ημέρες πριν από τον εναρκτήριο γύρο στο Rallye Monte-Carlo (20 - 23 Ιανουαρίου).

Παρουσία του προέδρου της FIA, Mohammed Ben Sulayem, οι πρωταθλητές Toyota Gazoo Racing, η Hyundai Motorsport και η M-Sport Ford αποκάλυψαν τα εκπληκτικά ολοκαίνουργια αυτοκίνητά τους που θα αγωνιστούν σε 13 αγώνες σε τέσσερις ηπείρους.

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν ο 2ος στην κατάταξη του πρωταθλήματος 2021 της Toyota, Elfyn Evans και ο ομόσταυλός του Kalle Rovanperä, ο οποίος έγινε ο νεότερος νικητής ράλι WRC στην ιστορία την περασμένη σεζόν.

Παρόντες ήταν επίσης οι επικεφαλής οδηγοί της Hyundai, Thierry Neuville και Ott Tänak. Ο νέος οδηγός της M-Sport Ford, Craig Breen, εμφανίστηκε στο πλευρό του κορυφαίου νεαρού της ομάδας, Adrien Fourmaux.

Στην 50ή σεζόν του πρωταθλήματος, το WRC θα υποστεί σημαντικές περιβαλλοντικές αλλαγές καθώς οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί της FIA οδεύουν προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Τα plug-in υβριδικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται γύρω από ένα αναβαθμισμένο πλαίσιο κυψελών ασφαλείας, 100% χωρίς ορυκτά καύσιμα και βιώσιμα αποθέματα ενέργειας είναι το κλειδί για τη δέσμευση του αθλήματος για ένα πιο πράσινο μέλλον.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι - Αυτοκίνητα
© RBCP, WRC Teams

Τα νέα υβριδικά αυτοκίνητα συνδυάζουν έναν ηλεκτροκινητήρα 100 kW με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων που έχει δοκιμαστεί στον ανταγωνισμό, ο οποίος τροφοδοτεί τα κορυφαία αυτοκίνητα του σπορ από το 2011. Το πακέτο αυξάνει τα επίπεδα κορυφαίας απόδοσης σε περισσότερους από 500 ίππους, ενώ παράλληλα μειώνει τις επιβλαβείς εκπομπές.

Ο Πρόεδρος Ben Sulayem, πρώην αγωνιζόμενος του WRC, δήλωσε: «Η σημερινή έναρξη της νέας εποχής Rally1 είναι μια πολύ περήφανη και σημαντική στιγμή για τη FIA και ολόκληρη την οικογένεια των ράλι και θα ήθελα να συγχαρώ τον υποστηρικτή του WRC για την εξαιρετική εμφάνιση στην αρχή της 50ης επετειακής σεζόν του πρωταθλήματος.

«Ο ενθουσιασμός για τους νέους τεχνικούς κανονισμούς της FIA ήταν πολύ εμφανής τους τελευταίους μήνες και το γεγονός υπογράμμισε περαιτέρω τη δυναμική που προέρχεται από τις ομάδες και τους κατασκευαστές, με το Rallye Monte-Carlo να απέχει μόλις λίγες μέρες. Εκτός από την υβριδική τεχνολογία που προσθέτει ένα νέο δυναμικό επίπεδο απόδοσης σε συνδυασμό με βελτιώσεις ασφάλειας, τα αυτοκίνητα Rally1 θα χρησιμοποιούν 100% βιώσιμα καύσιμα και οι εργασίες συνεχίζονται επίσης για την επίτευξη μεγαλύτερης βιωσιμότητας στην οργάνωση κάθε γύρου της σειράς. Ανυπομονώ για μια συναρπαστική σεζόν!»

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι - Οδηγοί ποζάρουν μπροστά στα νέα αυτοκίνητα
© RBCP, WRC Teams

O διευθύνον σύμβουλος του WRC Promoter Jona Siebel καλωσόρισε την έναρξη μιας «περιόδου ορόσημο» για το πρωτάθλημα.

«Απόψε είδαμε πώς μοιάζει το μέλλον του WRC», πρόσθεσε. «Συγχαίρω τη σκληρή δουλειά και τη δέσμευση των κατασκευαστών να προετοιμάσουν αυτά τα καταπληκτικά και καινοτόμα αυτοκίνητα Rally1 για τη νέα εποχή του WRC.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι - Οδηγοί ποζάρουν μπροστά στα νέα αυτοκίνητα
© RBCP, WRC Teams

«Αυτή η βραδιά ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να παρουσιάσουμε το WRC και να δείξουμε την έντονη επιθυμία να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον όπου τόσο ο έντονος ανταγωνιστικός μηχανοκίνητος αθλητισμός όσο και ο πλανήτης μπορούν να ευδοκιμήσουν μαζί».

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι - Οδηγοί ποζάρουν μπροστά στα νέα αυτοκίνητα
© RBCP, WRC Teams

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ