Αυτοκινηση

Το νέο Volvo θα σε κάνει να (ξανα)αγαπήσεις τα μακρινά ταξίδια

Η Volvo αποκαλεί το XC60, ως την επιτομή της σκανδιναβικής σχεδίασης και δημιουργικότητας

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Volvo XC60 T8 Recharge AWD PHEV

Το οικογενειακό πολυτελές Volvo XC60 T8 Recharge AWD PHEV θα σε κάνει να (ξανα)αγαπήσεις τα μακρινά ταξίδια

Τι είναι
Το πολυτελές δυναμικό μοντέλο, με πλήθος καινοτόμων τεχνολογιών, και υβριδική τεχνολογία, που εξασφαλίζει μείωση των εκπομπών ρύπων, βελτιωμένη οικονομία και καλύτερες επιδόσεις.

Volvo XC60 T8 Recharge AWD PHEV

Ένα δυναμικό μεσαίο plug-in υβριδικό SUV, με ανανεωμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες και ενσωματωμένες υπηρεσίες Google.

Η Volvo αποκαλεί το XC60, ως την επιτομή της σκανδιναβικής σχεδίασης και δημιουργικότητας.

Volvo XC60 T8 Recharge AWD PHEV

Γνωριμία
Στο πολυτελές και υπεράνω κριτικής εσωτερικό του ξεχωρίζει ο κρυστάλλινος επιλογέας ταχυτήτων της Orrefors! Και τον οποίο κάθε φορά που αγγίζεις αισθάνεσαι ότι σε ένα πολυτελές φουαγιέ ενός luxury ξενοδοχείου!

Σε επίπεδο χώρων, το Volvo XC60 μεταφέρει με άνεση 5 ενήλικες επιβάτες με τις αποσκευές τους αφού τα 468 λίτρα στο πορτμπαγκάζ είναι υπεραρκετά.

Χρησιμοποιεί δε μεγάλο μέρος του προηγμένου εξοπλισμού ασφαλείας από τα μεγαλύτερα μοντέλα της σειράς 90, συμπεριλαμβανομένων της προστασίας των πεζών, ποδηλατών και ανίχνευσης μεγάλων ζώων με πλήρως αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, και Road Edge Detection και Run-off Road Protection, τα οποία βοηθούν στην αποτροπή ακούσιας κίνησης του αυτοκινήτου εκτός δρόμου και προστατεύστε τους επιβάτες του αυτοκινήτου σε περίπτωση που αυτό είναι αναπόφευκτο.

Volvo XC60 T8 Recharge AWD PHEV

Κινητήρας / Μετάδοση
Το κινητήριο σύνολο του XC60 T8 Recharge που είχαμε στην διάθεσή μας, με το plug-in υβριδικό σύστημα αποτελείται από έναν 2-λιτρο βενζινοκινητήρα με διπλό turbo απόδοσης 303 ίππων που μεταφέρει την κίνηση στους εμπρός τροχούς και από έναν ηλεκτροκινητήρα 88 ίππων που κινεί τους πίσω τροχούς.

Ο ηλεκτροκινητήρας παίρνει ενέργεια από μπαταρία ιόντων-λιθίου συνολικής χωρητικότητας 11,6 kWh, η οποία φορτίζεται από εξωτερική πηγή, ενώ σημαντική δουλειά κάνει και το σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την διάρκεια του φρεναρίσματος, αλλά και της όποιας επιβράδυνσης με το που παίρνουμε το πόδι από το γκάζι.

Συνολικά η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς (αυτόματο σύστημα με πολύδισκο συμπλέκτη Haldex) μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, επιδόσεις που δεν υπάρχει περίπτωση να σας «επιτρέψουν» να αντιληφθείτε το όποιο επιπλέον βάρος της έξτρα μπαταρίας.

Volvo XC60 T8 Recharge AWD PHEV

Στον δρόμο
Η συμπεριφορά του είναι δείγμα γραφής. Απλά πράγματα. Για να καταλάβεις την αξία μίας κορυφαίας ποιότητας κύλισης σε ένα αυτοκίνητο, αρκεί να κάνεις μεγάλες διαδρομές όχι μόνο αυτοκινητοδρόμους, αλλά σε επαρχιακό και σίγουρα ορεινό οδικό δίκτυο. Εκεί, μετά από ώρες οδήγησης θα κατανοήσεις πως είναι να βγαίνεις ακούραστος.

Σημαντική συνεισφορά σε αυτό, πλην του άρτιου πλαισίου, η τέλεια ηχομόνωση που κρατάει έξω από την καμπίνα οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει το ταξίδι ενοχλητικό.

Εν τέλει, συμπερασματικά, σε έναν αυτοκινητόδρομο, λίγα αυτοκίνητα μπορούν να πλησιάσουν σε άνεση το XC60, ενώ το ίδιο σε επαρχιακό οδικό δίκτυο με στροφές και αλλαγές στην ποιότητα του οδοστρώματος, η άνεση δεν θα λείψει.

Volvo XC60 T8 Recharge AWD PHEV

Κοστίζει
Η τιμή εκκίνησης της βασικής έκδοσης XC60 T8 Recharge AWD PHEV Inscription, αρχίζει από τα 65.372 ευρώ

Info
Πληροφορίες για το Volvo XC60 T8 Recharge AWD εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ