Αυτοκινηση

Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Με υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 «επιστρέφει» για ένα μοναδικό θέαμα στο ΟΑΚΑ, την ίδια ώρα που, πέρα από το στενό αγωνιστικό πλαίσιο, το Ράλλυ των Θεών διευρύνει το κοινωνικό του πρόσωπο.

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ράλλυ Ακρόπολις
© Τάσος Αρωνίτης

Το Ράλλυ Ακρόπολις 2022 θα διεξαχθεί με Υπερειδική Διαδρομή, μέσα στο κεντρικό στάδιο του ΟΑΚΑ - Οι ανακοινώσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι ανακοινώσεις

Βρεθήκαμε στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού με αφορμή τις εξαγγελίες του Υφυπουργού και προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα κ. Λευτέρη Αυγενάκη και της Motorsport Greece εν όψη του Ράλλυ Ακρόπολις της επόμενης χρονιάς (08-11/09)

Μάθαμε ότι εκτός από την θριαμβευτική επιστροφή της Υπερειδικής Διαδρομής στο Ολυμπιακό Στάδιο (ΟΑΚΑ), υπό το πρίσμα «Με το βλέμμα στο 2022», εντατικοποιούνται οι Δράσεις για την Οδική Ασφάλεια, εισέρχεται ο θεσμός FIA Rally Star και στην Ελλάδα, εντάσσεται στο Ακρόπολις η κατηγορία Junior της FIA το 2022 στον αγώνα, αλλά και το ότι επανέρχεται ο Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας.

Αναλυτικά

Με τη σκυτάλη πλέον να έχει παραδοθεί επίσημα στη διοργάνωση του 2022, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις «κλείνει» τη χρονιά που αποτέλεσε ακόμα ένα σταθμό στην ιστορία του, λόγω της επιστροφής του στον σημαντικότερο θεσμό αγώνων Ράλλυ παγκοσμίως.

Από αριστερά, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τον πρόεδρο της Motorsport Greece Τάκη Πουρναράκη
Από αριστερά, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με τον πρόεδρο της Motorsport Greece Τάκη Πουρναράκη


Ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στη διεξαγωγή Συνεδρίου, στις αρχές του επόμενου μήνα, όπου το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Kapa Research θα αναλύσουν το οικονομικό αποτύπωμα και την απήχηση του αγώνα στη χώρα, ενώ προσκεκλημένοι από τη FIA, τον Promoter του θεσμού και την πλευρά των χορηγών θα σκιαγραφήσουν την επόμενη, υβριδική μέρα του θεσμού γενικότερα, και του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις ειδικότερα.

Αναφορικά με το ευρύτερο πρόσωπο του αγώνα, έχοντας βάλει φέτος τα θεμέλια οργανωμένων Δράσεων Οδικής Ασφάλειας, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα ενισχύσει περαιτέρω τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση και, όπως σημείωσε ο κ. Αυγενάκης, «το Υφυπουργείο Αθλητισμού και η Motorsport Greece, σε συνεργασία με την αθλητική οικογένεια, θα συνεχίσουμε μέχρι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να σχεδιάζουμε Δράσεις Οδικής Ασφάλειας σε όλη την Ελλάδα, με γνώμονα την ευαισθητοποίηση όσο περισσότερων συμπολιτών μας πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Το παράδειγμα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα ακολουθήσει ακόμα μία σπουδαία διεθνής διοργάνωση, ο «Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας», που αναβιώνει και πρόκειται να προβάλει διεθνώς μοναδικές εικόνες της χώρας από την Κρήτη μέχρι τα Γιάννενα, λίγο μετά το Πάσχα, οπότε έχει οριστεί η διεξαγωγή του.

Αυτοκίνητο στον αγώνα Ράλλυ Ακρόπολις


Στην Ελλάδα ο θεσμός FIA Rally Star

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου και σε συνέχεια της δέσμευσης του Υφυπουργού Αθλητισμού για συνολική αναβάθμιση του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα, ανακοινώθηκε η διοργάνωση στην Ελλάδα του θεσμού Rally Star, που τελεί υπό τη σκέπη της FIA: «Στόχος μας είναι να αναδείξουμε νέους, ταλαντούχους οδηγούς και να τους δώσουμε τη δυνατότητα, με την υποστήριξη της Πολιτείας, να ανοίξουν τα φτερά τους. Για το λόγο αυτόν, διοργανώνουμε με την Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, με την οποία έχουμε εξαιρετική συνεργασία, το Rally Star.

Πρόκειται για ένα θεσμό που βρίσκεται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και ο οποίος «τρέχει» σε όλες τις ηπείρους και από όλα τα μέλη της, προκειμένου να αναδειχθεί η επόμενη γενιά οδηγών του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ, ενώ τις λεπτομέρειες του θεσμού ανέλυσε η αλυτάρχης του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, Ανίτα Πασαλή.

Η Αλυτάρχης του Ράλλυ Ακρόπολις Ανίτα Πασαλή
Η Αλυτάρχης του Ράλλυ Ακρόπολις Ανίτα Πασαλή


Ως αποτέλεσμα της «εισόδου» της χώρας και σε αυτόν το θεσμό, στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2022 θα προσμετρά και η κατηγορία Junior της FIA, με περίπου 12 συμμετέχοντες με Ford Fiesta Rally 3.

Ράλλυ Ακρόπολις 2022: Υπερειδική διαδρομή στο ΟΑΚΑ

Η διοργάνωση του 2022 βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ’ όσο ενδεχομένως δείχνουν οι ημερομηνίες, και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα εργάζεται πάνω στο σχεδιασμό του, ωστόσο διά στόματος του Υφυπουργού Αθλητισμού αποκαλύφθηκε ακόμα ένας λόγος ώστε κάθε φίλος του να «συντονιστεί» με την επόμενη μέρα:

Γήπεδο ΟΑΚΑ

 

«Έχοντας ανεβάσει τον πήχη τόσο ψηλά (με την COSMOTE 5G Athens Stage) και αφουγκραζόμενοι τη δίψα των φιλάθλων να δουν από κοντά τον αγαπημένο τους αγώνα, για το 2022 η οργανωτική επιτροπή του Ράλλυ Ακρόπολις ετοιμάζει μια εντυπωσιακή Υπερειδική Διαδρομή, μέσα στο κεντρικό στάδιο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθήνας.

Με τον τρόπο αυτό, πολύ περισσότεροι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οικογένειες -και όχι μόνο- που δεν έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στις ειδικές διαδρομές στην περιφέρεια, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγώνα, αλλά και να ξεναγηθούν στο νέο, αναβαθμισμένο ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζουμε ότι τις δύο προηγούμενες φορές που διεξήχθη η Υπερειδική Διαδρομή στο ΟΑΚΑ ήταν στα Ράλλυ Ακρόπολις 2005 (sold out!) και 2006.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ