Αυτοκινηση

WRC: Τι συνέβη στην πρώτη μέρα του Ράλι Σαρδηνίας

Η ημέρα ανήκει στον Ott Tanak ο οποίος ηγείται με διαφορά!

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
rally-sardinias-day-1.jpg

Ο Ott Tanak, με Hyundai i20, «επιτέθηκε» από την πρώτη κιόλας στιγμή του Ράλι σαρδηνίας, και όντας αλάνθαστος και σταθερός τερμάρισε την πρώτη μέρα στην 1η θέση

Στις 9 το πρωί ξεκίνησε το Ράλι Σαρδηνίας και στην 1η κιόλας Ειδική Διαδρομή απέδειξε για άλλη μια φορά γιατί είναι από τις πιο απαιτητικές δοκιμασίες στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. 

auto_6.jpg

Ο Ott Tanak, με Hyundai i20, «επιτέθηκε» από την πρώτη κιόλας στιγμή, και όντας αλάνθαστος και σταθερός, βρίσκεται δικαιωματικά αυτή τη στιγμή 1ος με τεράστια διαφορά από τον 2ο Dani Sordo (19.2 δευτερόλεπτα), με Hyundai i20, και τον 3ο Sebastien Ogier, με Toyota Yaris, o οποίος αν και μακριά από άποψης χρόνου (36.2 δευτερόλεπτα), του αξίζουν συγχαρητήρια καθότι υπήρξε πρώτος στο δρόμο όλη μέρα και εκτελούσε για άλλη μια φορά χρέη σκούπας. 

auto_5.jpg

Αντιθέτως, μεγάλη απογοήτευση νιώσαμε από τον νικητή του Ράλι Πορτογαλίας, Elfyn Evans με Toyota Yaris, ο οποίος πάλευε και το πρωί και το μεσημέρι, χωρίς όμως να μπορέσει να φέρει κάποιο ικανοποιητικό αποτέλεσμα, και μένοντας στην αφάνεια. Ακόμα μεγαλύτερη στεναχώρια προκάλεσε ο Kalle Rovanpera, με Toyota Yaris, ο οποίος ενώ ήταν μεταξύ 2ης και 3ης θέσης στις τρεις πρωινές Ε.Δ., κάνοντας εντυπωσιακούς χρόνους, αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στον εμπός δεξιά τροχό στην 4η Ε.Δ., το οποίο δεν μπόρεσαν να επισκευάσουν στο Service, και βγήκε εκτός.

auto_2.jpg

auto_1.jpg

auto_4.jpg

Μία επίσης αποκαρδιωτική στιγμή βιώσαμε τηλεοπτικά όταν στην 1η Ε.Δ. ο Teemu Suninen, ο οποίος επέστρεψε για αυτόν τον αγώνα πίσω από το τιμόνι του Ford Fiesta WRC, έχοντας τρέξει τους τελευταίους στην κατηγορία WRC2 με Ford Fiesta Rally2, πιθανώς υπερεκτίμησε τη δεξιότητά του σε μια δεξιά στροφή, έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου, βγήκε εκτός δρόμου και έπεσε μέσα σε ένα χαντάκι. Ομολογουμένως έκανε μεγάλη προσπάθεια να βγάλει το αυτοκίνητο και να συνεχίσει, αλλά δυστυχώς απεδείχθη αδύνατο. Η έκφραση του προσώπου του ενώ πάλευε να σώσει την κατάσταση ήταν αντιπροσωπευτική της ψυχολογικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται γενικότερα φέτος ο Suninen, και δεν είμαστε σίγουροι εάν η M-Sport θα του ξαναδώσει την ευκαιρία να τρέξει στην κορυφαία κατηγορία. 

auto_3.jpg

Τέλος, πολύ κακή εξέλιξη είχε ο αγώνας αυτός για τον Andreas Mikkelsen, με Skoda Fabia Rally2 evo, στην κατηγορία WRC2, ο οποίος είχε πολύ καλές επιδόσεις στο πρωινό κομμάτι, αλλά έχασε τον έλεγχο και τούμπαρε στην 5η Ε.Δ. διαδρομή, καταστρέφοντας το rollcage και βγαίνοντας ολοκληρωτικά εκτός αγώνα.   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ