Αυτοκινηση

Ράλι Κροατίας: Ημέρα 2η με τον Rovanpera εκτός αγώνα

Μια γεμάτη μέρα αγώνα με μια μεγάλη ανατροπή

eleni_helioti_1.jpg
Ελένη Χελιώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
wrc-rali-kroatias-2h-mera.jpg

WRC: Στη δεύτερη μέρα του Ράλι Κροατίας έγινε η μεγάλη ανατροπή και ο Rovanpera τέθηκε εκτός αγώνα διαλύοντας το αυτοκίνητό του.

Άσχημα ξεκίνησε η πρώτη ημέρα του αγώνα, στην πρώτη κιόλας Ειδική Διαδρομή (Ε.Δ.), για τον νεαρό Kalle Rovanpera, με την Toyota Gazoo Racing. Λίγα λεπτά μετά την εκκίνηση έχασε τον έλεγχο και βγήκε εκτός δρόμου και δυστυχώς εκτός συναγωνισμού, διαλύοντας το Toyota Yaris του. Να σημειώσουμε ότι ο Rovanpera ήταν, μέχρι σήμερα, 1ος στην γενική κατάταξη οδηγών, και όλο αυτό ίσως να χάθηκε στα πρώτα λεπτά.

auto_1.jpg

auto_2.jpg

Η υπόλοιπη ημέρα ήταν συγκριτικά ήρεμη, ήπιακαι χωρίς δράματα (ας τολμήσουμε να πούμε, σχεδόν ανιαρή). Μετά την ολοκλήρωση του πρωινού σκέλους του αγώνα, ο Thierry Neuville, με Hyundai i20, βρισκόταν στην 1η θέση, και ακολουθούσε ο Elfyn Evans, με Toyota Yaris, με διαφορά 7.3 δευτερολέπτων, και ο Sebastien Ogier στην 3η, με Toyota Yaris, με 12.3 δευτερόλεπτα. Πολύ καλές επιδόσεις είχε ο γάλλος Adrien Fourmaux, με Ford FiestaWRC, ο οποίος πρέπει να σημειώσουμε ότι μόλις 3 χρόνια πριν παράτησε την ιατρική για να γίνει οδηγός ράλι. Αυτό έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις επιδόσεις του Gus Greensmith, ο οποίος αν και άλλαξε συνοδηγό, και οδηγεί τώρα με τον θρυλικό Chris Patterson, δεν κατάφερε να ανέβει πάνω από την 6η θέση.

auto_3.jpg

auto_6.jpg

Στο τέλος της ημέρας, νικητής παρέμεινε ο Neuville. Τη 2η θέση όμως «έκλεψε» ο Ogier από τον Evans, και αυτή τη στιγμή χωρίζουν 0.3 δευτερόλεπτα τους δύο οδηγούς, με τον Ogierνα 7.7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Neuville. Κάτι που όλοι οι οδηγοί σχολίασαν σήμερα είναι το γεγονός ότι η άσφαλτος είχε πολλές ρωγμές και ήταν γενικότερα «βρώμικη», κάτι το οποίο τους δυσκόλεψε και έκανε τον Neuville να κοντέψει να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου δύο φορές.

auto_5.jpg

auto_7.jpg

Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι ο Ott Tanak, με Hyundai i20, είπε στο τέλος της 8ης και τελευταίας Ε.Δ. ότι δεν νιώθει άνετα στο αυτοκίνητό του και αυτό τον έχει εμποδίσει από το να κατακτήσει καλύτερη θέση στην κατάταξη, αλλά ότι ελπίζει αύριο να τα πάει καλύτερα.

Αύριο η ημέρα ξεκινάει στις 9:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) και θα απολαύσουμε άλλες 8 Ε.Δ., 4 στο πρωινό σκέλος, και 4 στο απογευματινό. 

Φωτογραφίες από: RBCP, και WRCTeams

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ