Αυτοκινηση

Οδηγήσαμε το οικογενειακό πολυτελές Volvo XC60 B5 mHybrid AWD

Η Volvo αποκαλεί το XC60, ως την επιτομή της σκανδιναβικής σχεδίασης και δημιουργικότητας

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_auto_-_kentriki.jpg

Το οικογενειακό πολυτελές Volvo XC60 B5 mHybrid AWD θα σε κάνει να (ξανα)αγαπήσεις τα μακρινά ταξίδια!

Τι είναι
Το πολυτελές δυναμικό μοντέλο, με πλήθος καινοτόμων τεχνολογιών, και με ήπια υβριδική τεχνολογία (Mild-Hybrid), που εξασφαλίζει μείωση των εκπομπών ρύπων, βελτιωμένη οικονομία και καλύτερες επιδόσεις. Η Volvo αποκαλεί το XC60, ως την επιτομή της σκανδιναβικής σχεδίασης και δημιουργικότητας.

thumbnail_auto_1.jpg

Γνωριμία
Στο πολυτελές και υπεράνω κριτικής εσωτερικό του ξεχωρίζει ο κρυστάλλινος επιλογέας ταχυτήτων της Orrefors! Και τον οποίο κάθε φορά που αγγίζεις αισθάνεσαι ότι σε ένα πολυτελές φουαγιέ ενός luxury ξενοδοχείου!

Σε επίπεδο χώρων, το Volvo XC60 μεταφέρει με άνεση 5 ενήλικες επιβάτες με τις αποσκευές τους αφού τα 500 και πλέον λίτρα στο πορτμπαγκάζ είναι υπεραρκετά. Χρησιμοποιεί δε μεγάλο μέρος του προηγμένου εξοπλισμού ασφαλείας από τα μεγαλύτερα μοντέλα της σειράς 90, συμπεριλαμβανομένων της προστασίας των πεζών, ποδηλατών και ανίχνευσης μεγάλων ζώων με πλήρως αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, και Road Edge Detection και Run-off Road Protection, τα οποία βοηθούν στην αποτροπή ακούσιας κίνησης του αυτοκινήτου εκτός δρόμου και προστατεύστε τους επιβάτες του αυτοκινήτου σε περίπτωση που αυτό είναι αναπόφευκτο.

thumbnail_auto_2.jpg

Κινητήρας / Μετάδοση
Volvo XC60 της δοκιμής μας χρησιμοποιούσε τον Β5 2.0 κινητήρα πετρελαίου με υπετροφοδότη, ο οποίος συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα που αποτελείται από μια μπαταρία 48V που αποθηκεύει και παρέχει την απαιτούμενη ενέργεια, αλλά και με σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση και επιβράδυνση το οποίο φορτίζει την μπαταρία.

Η συνολική ισχύς φθάνει τους 235 ίππους στις 4.000 σ.α.λ., η ροπή τα 480 Nm εκ των οποίων τα 10 Nm από την 48V μπαταρία, ενώ η κίνηση μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς (αυτόματο σύστημα με πολύδισκο συμπλέκτη Haldex) μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, επιδόσεις που δεν υπάρχει περίπτωση να σας «επιτρέψουν» να αντιληφθείτε το όποιο επιπλέον βάρος της έξτρα μπαταρίας.

thumbnail_auto_4.jpg

Στον δρόμο
Η συμπεριφορά του είναι δείγμα γραφής. Απλά πράγματα. Για να καταλάβεις την αξία μίας κορυφαίας ποιότητας κύλισης σε ένα αυτοκίνητο, αρκεί να κάνεις μεγάλες διαδρομές όχι μόνο αυτοκινητοδρόμους, αλλά σε επαρχιακό και σίγουρα ορεινό οδικό δίκτυο. Εκεί, μετά από ώρες οδήγησης θα κατανοήσεις πως είναι να βγαίνεις ακούραστος.

Σημαντική συνεισφορά σε αυτό, πλην του άρτιου πλαισίου, η τέλεια ηχομόνωση που κρατάει έξω από την καμπίνα οτιδήποτε θα μπορούσε να κάνει το ταξίδι ενοχλητικό.

Εν τέλει, συμπερασματικά, σε έναν αυτοκινητόδρομο, λίγα αυτοκίνητα μπορούν να πλησιάσουν σε άνεση το XC60, ενώ το ίδιο σε επαρχιακό οδικό δίκτυο με στροφές και αλλαγές στην ποιότητα του οδοστρώματος, η άνεση δεν θα λείψει.

thumbnail_auto_5.jpg

Κοστίζει
Η τιμή εκκίνησης της βασικής έκδοσης XC60 Momentum αρχίζει από τα 57.077 ευρώ, ενώ η έκδοση της δοκιμής μας Inscription αρχίζει από 62.150 ευρώ

Info
Πληροφορίες για το Volvo XC60 B5 mHybrid εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ