- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το Renault Captur ψηφίστηκε «Αυτοκίνητο του 2021» για την Ελλάδα
Το γαλλικό SUV είναι, με συνολικά 405 βαθμούς, το «Αυτοκίνητο του 2021»
Το νέο Renault Captur νικητής στην ετήσια ψηφοφορία των δημοσιογράφων μελών του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα»
Και ο νικητής είναι το νέο Renault Captur! Το γαλλικό SUV είναι, με συνολικά 405 βαθμούς, το «Αυτοκίνητο του 2021», μετά την καθιερωμένη ετήσια ψηφοφορία των δημοσιογράφων μελών του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», η οποία πραγματοποιήθηκε, φέτος, διαδικτυακά, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχει διαμορφώσει η πανδημία. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Eνέργειας, Κωστής Χατζηδάκης.
Συγκεκριμένα, οι 27 δημοσιογράφοι μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα», ο οποίος, εδώ και μια δεκαπενταετία, είναι ο μόνος ανεξάρτητος, χωρίς δεσμεύσεις και διασυνδέσεις με συγκεκριμένο μέσο ενημέρωσης, καθώς οι εκλέκτορές του αρθρογραφούν σε πληθώρα σημαντικών εντύπων και ψηφιακών μέσων, παρουσίασαν αναλυτικά την ανοιχτή ψηφοφορία τους.
Ποια είναι τα κριτήρια επιλογής;
Τα κριτήρια επιλογής αφορούν, πάντοτε, την τεχνολογία, την ασφάλεια, την ποιότητα, την πληρότητα της γκάμας, τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, το κόστος αγοράς και χρήσης, αλλά και κάθε άλλο χαρακτηριστικό που προάγει την ιδέα της σύγχρονης αυτοκίνησης στους Έλληνες καταναλωτές και τους λάτρεις του αυτοκινήτου.
Τα 10 αυτοκίνητα που διεκδίκησαν τον επίζηλο τίτλο και τα οποία έφθασαν στην τελική φάση, από τα 22 συνολικά καινούργια μοντέλα που πρωτοκυκλοφόρησαν τους τελευταίους 12 μήνες στη χώρα μας, βαθμολογήθηκαν με αλφαβητική σειρά, ως εξής: Ford Puma 315, Hyundai i20 274, Nissan Juke 235, Opel Corsa 221, Peugeot 2008 281, Renault Captur 405, Seat Leon 259, Skoda Kamiq 252, Toyota Yaris 242, VW ID.3 216.
Η όλη εκδήλωση ήταν digital και προβλήθηκε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας LiveOn, της ΕΡΤFlix, του Vimeo, από το site του θεσμού (www.atx.gr) καθώς και από μια σειρά από sites.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος υπάρχει το περιοδικό του «Αυτοκινήτου του 2021» το οποίο μπορεί κανείς να διαβάσει τόσο από το site του θεσμού και μια σειρά από άλλα sites όσο και στο https://issuu.com/atxelladas/docs/____2021_web. Στην πορεία η εκδήλωση βράβευσης θα προβληθεί τόσο από την ΕΤ2 όσο και την ΕΤ3.
Η διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ), του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) και του Ελληνικού Συνδέσμου Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ). Η εκδήλωση είχε την υποστήριξη των εταιριών Εθνική Ασφαλιστική & NBG Leasing, ενώ την επιμελείται η εταιρία CGC Communication.
Στο μήνυμά του, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι μέσα στα 10 υποψήφια αυτοκίνητα της τελικής φάσης, φέτος, περιλήφθηκε ένα αμιγώς ηλεκτρικό και ένα πλήρως υβριδικό, στην γκάμα, δε, όλων σχεδόν των μοντέλων υπάρχουν πια και ηλεκτρικές ή υβριδικές εκδόσεις (PHEV κλπ).
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Tο B-SUV τοποθετείται στη βάση της ηλεκτροκίνητης γκάμας της Kia ως το φθηνότερο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της.
Με ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με αερισμό και ασύρματη φόρτιση κινητών
Το μοντέλο που δημιούργησε ο Άλεκ Ισιγόνης επιστρέφει πλέον σε σύγχρονη, αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση, πιστό στην ρετρό αισθητική που το έκαναν διάσημο τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.
Με θερμαινόμενα καθίσματα και ενσωματωμένη λειτουργία αερισμού με το πάτημα ενός κουμπιού
Ο Λάντο Νόρρις σημείωσε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του, προσπερνώντας τον Kίμι Αντονέλλι
Με τις καλύτερες ηλεκτρικές αυτονομίες στην κατηγορία C-SUV
Πρακτικές λειτουργίες άνεσης, αποθήκευσης και καθημερινής ευκολίας κάνουν πιο ξεκούραστες τις μετακινήσεις, τις διακοπές και τις υπαίθριες δραστηριότητες
Με σύγχρονο και δυναμικό εξωτερικό σχεδιασμό και χώρο αποσκευών 428 λίτρων
Ένα SUV που σπάει το καλούπι για τα αυτοκίνητα πόλης
Το 7-θέσιο SUV είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία του
Το T60 MAX στοχεύει στην αγορά Pickup υψηλής ποιότητας
Εσωτερικά και εξωτερικά, ενσωματώνει έξυπνες καινοτομίες που βελτιώνουν την εμπειρία οδήγησης.
Με φωτιζόμενα δαχτυλίδια Audi και ηχομονωτικά κρύσταλλα στα εμπρός πλαϊνά παράθυρα
Η πρώτη φετινή νίκη του Λάντο Νόρις με δεύτερο τον Φερστάπεν και τρίτο τον Αντονέλι
Είναι 100% ηλεκτρικό - ένα μοντέλο που έχει αφήσει το δικό του αποτύπωμα στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και περισσότερα από 40 χρόνια.
Στατιστικά, οι άδειοι δρόμοι πολλαπλασιάζουν τις ταχύτητες των αυτοκινήτων και λανθασμένα ελαττώνουν την προσοχή που χρειάζεται να έχει ο οδηγός
Διαθέσιμο στις εκδόσεις MAX και ULTRA με εργοστασιακή εγγύηση 7 ετών ή 160.000 km
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.