Αυτοκινηση

Fanny Flutters: Οι πίστες Μεγάρων και Σερρών σε virtual αγώνες οδήγησης

Οι εικονικοί αγώνες οδήγησης – sim racing με Legend Cars από την αγωνιστική ομάδα Fanny Flutters είναι η απάντηση στις κλειστές πίστες και τον κορωνοϊό.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Fanny Flutters Racing Team
Fanny Flutters Racing Team

Η αγωνιστική ομάδα Fanny Flutters που φέρνει τα μοναδικά Legend Cars στην Ελλάδα μας προσκαλεί σε συναρπαστικούς αγώνες εικονικής οδήγησης.

«Μπορεί να υπήρξε μια απραγία στο Motorsport παγκοσμίως λόγω του Covid-19 αλλά εμείς δεν μείναμε με σταυρωμένα τα χέρια στα pit. Τελειοποιήσαμε αυτό που δύο χρόνια τώρα προσπαθούμε, να φέρουμε τα Legend Cars μέσα από το Sim Racing όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα και το πετύχαμε. Ακόμα και οδηγοί όπως ο Jordan O’Brien ενθουσιάστηκε σε σχέση με άλλες πλατφόρμες και αγώνες στο πόσο κοντά στην πραγματικότητα είμαστε» αναφέρουν τα μέλη της αγωνιστικής ομάδας Fanny Flutters που πρωτοπορούν για άλλη μία φορά, φέρνοντας πρώτοι στην Ελλάδα virtual αγώνες οδήγησης με Legend Cars.

Fanny Flutters Racing Team
Fanny Flutters Racing Team


Μπορείτε ελεύθερα να μπείτε και να δοκιμάσετε ένα U.S. Legend Cars International and INEX στις ελληνικές πίστες Μεγάρων και Σερρών, μαζί με άλλες διεθνείς πίστες, βιώνοντας ακόμα και έτσι την Fanny Flutters e-Experience. Ιδού το αποτέλεσμα:

Fanny Flutters Sim Racing Performance Video


Πριν ένα χρόνο οι υπεύθυνοι της αγωνιστικής ομάδας Fanny Flutters μας είχαν παραχωρήσει μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που μπορείτε να ξαναδιαβάσετε εδώ.  

Τι ακριβώς είναι ένα Legend Car για κάποιον που δεν γνωρίζει; Και ποιες οι ρίζες τους; Μας πηγαίνουν πίσω στα Αμερικάνικα hot rod ή είναι διαφορετικά;​

«Το 1o Legend Car κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1992 στο Charlotte Motor Speedway (σ.σ. στην Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ). Ο σκοπός ήταν να δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική και διασκεδαστική κατηγορία αγώνων αυτοκινήτου αλλά συγχρόνως και προσιτή για να συμμετέχει οποιοσδήποτε με χαμηλό κόστος αγοράς, χρήσης και συντήρησης. Τα Legend Cars για όσους δεν γνωρίζουν είναι ομολογκαρισμένα (FIA approved) μονοθέσια αγωνιστικά Αμερικανικής κατασκευής, πιστά αντίγραφα αμερικάνικων αυτοκινήτων παραγωγής της δεκαετίας του 1930-1940 σε κλίμακα 5:8. Όπως θα γνωρίζετε πολύ καλά τα Hot Rod είναι μετατροπές των συγκεκριμένων αυτοκινήτων.

Fanny Flutters Racing Team
Fanny Flutters Racing Team

Πιο συγκεκριμένα, τα μοντέλα είναι τα: Chevy Coupe 1934, Chevy Sedan 1937, Chevy Coupe 1937, Ford Sedan 1934, Ford Coupe 1934, Ford Sedan 1937, Ford Coupe 1937, Ford Coupe 1940, Dodge Coupe 1937, Dodge Sedan 1937. Το 1992 ξεκίνησαν με κινητήρες Yamaha FJR-1.100cc και 1.200cc, ενώ στη συνέχεια έβαλαν κινητήρες XJR-1.200cc, 1.250cc και 1.300cc πάλι από την Yamaha. Κάποια από τα παραπάνω μοντέλα καταργήθηκαν το 2002 και συνέχισαν με δύο τύπους σασί το Coupe και το Sedan μέχρι και σήμερα. Πάνω από 25 χρόνια τα Legend Cars κατασκευάζονται με τον ίδιο τρόπο με μόνες αλλαγές αυτές του κινητήρα και το 2005 στα φρένα. Το 2019 αναβάθμισαν το αμάξι τοποθετώντας για ακόμα μία φορά κινητήρα από την Yamaha το FZ-09 900cc, από το περιβόητο σε όλους Tracer».

Fanny Flutters Racing Team
Fanny Flutters Racing Team

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ