Αυτοκινηση

To θεμελιώδες βήμα της Seat

Το Arona είναι το πρώτο compact crossover της μάρκας

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Seat Arona

Τι είναι
O «μικρός αδελφός» της οικογένειας των SUV της Seat αφού συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των μικρών διαστάσεών του με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά ενός SUV για χρήση εκτός πόλης. Ένα κομψό, ευρύχωρο, ασφαλές και μοντέρνο SUV πόλης και όχι μόνο.

Interior/Tech

Το Arona αποτελεί σημείο αναφοράς στην κατηγορία του όσον αφορά την παθητική και ενεργητική ασφάλεια.

Εξοπλισμένο με προηγμένα συστήματα οδηγικής υποβοήθησης που συναντάμε κυρίως σε μεγαλύτερες κατηγορίες όπως Front Assist, Hill Hold Control, Σύστημα Ανίχνευσης Κούρασης, Αισθητήρες Φωτός και Βροχής, Ανίχνευση Τυφλού Σημείου, Σύστημα Υποβοήθησης Στάθμευσης με Κάμερα Οπισθοπορείας και Adaptive Cruise Control (ACC) με λειτουργία Stop&Go κ.ά.

Από άποψη συνδεσιμότητας και άνεσης, μπορούμε να βρούμε όλα τα γνωστά και εκτιμητέα για την αξία τους συστήματα infotainment, όπως το Keyless Entry με Start & Stop System, την υψηλής ακρίβειας και ποιότητας πίσω κάμερα, την premium οθόνη 8” black panel, την ασύρματη βάση φόρτισης τηλεφώνου με κεραία GSM και το ηχοσύστημα BeatsAudio.

Seat Arona

Τέλος, το Arona είναι ένα πλήρως συνδεδεμένο αυτοκίνητο χάρη στα Apple Car Play, Android Auto και Mirror Link χωρίς να ξεχνάμε φυσικά το Seat DriveApp. Παράλληλα, διακρίνεται και για τις πολλές επιλογές εξατομίκευσης που είναι διαθέσιμες.

Το εσωτερικό του είναι προσεγμένο με καλή συναρμογή και φινίρισμα και, αν επιλέξετε χρωματική σύνθεση στο ταμπλό, θα έχετε και καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα που συνεισφέρει σημαντικά στην ευχάριστη παραμονή σας πίσω από το τιμόνι.

Seat Arona

Στο εσωτερικό της καμπίνας, τέσσερις ενήλικοι θα ταξιδέψουν με άνεση, ενώ οι διαθέσιμοι χώροι για αποθήκευση μικρών αλλά χρήσιμων αντικειμένων, όπως και το εργονομικά σχεδιασμένο πορτ μπαγκάζ των 400 λίτρων θα σας φανούν ιδιαίτερα χρηστικοί.

Seat Arona

Στο δρόμο

Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας κινούσε ο 3-κύλινδρος, κινητήρας 1.0 TSI απόδοσης 115 ίππων που εν προκειμένω συνδυαζόταν με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Σε επίπεδο επιδόσεων, το Arona 1.0 115 ίππων επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 10,0’’, σημειώνει τελική ταχύτητα 182 χλμ/ώρα, η τιμή των ρύπων CO2 είναι 113 γρ/χλμ, ενώ η μικτή εργοστασιακή κατανάλωση ορίζεται στα 4,9 λίτρα/100χλμ.

Το Arona είναι ευέλικτο, ασφαλές, σταθερό, με εξαιρετική ανάρτηση, φρενάρει πολύ καλά ενώ το τιμόνι ανταποκρίνεται γρήγορα και με ακρίβεια.

Seat Arona

Στα θετικά της οδικής συμπεριφοράς συμβάλλει δραστικά και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα «XDS» (προσομοίωση «μπλοκέ» διαφορικού) που διέθετε το αυτοκίνητο δοκιμής μας.

Η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς, αλλά η σημαντική για μοντέλο της κατηγορίας και προορισμού χρήσης των 19 εκατοστών απόστασης από το έδαφος επιτρέπει στο Arona να κινηθεί αξιοπρεπώς σε ήπιες εκτός δρόμου επιλογές.

Η εν γένει ποιότητα κύλισης είναι καλή, ενώ η δουλειά που έχει γίνει στην ηχομόνωση κρίνεται επαρκέστατη αφού εμποδίζει να περάσουν στο εσωτερικό της καμπίνας εξωτερικοί θόρυβοι.

Τιμές

Οι τιμές για το Seat Arona ξεκινούν από τα 15.245 ευρώ για την έκδοση 1.0 ECO TSI 95HP Reference 6,5", ενώ η έκδοση της δοκιμής μας 1.0 ECO TSI 115PS Style από τα 16.955 ευρώ.

Seat Arona

Tips

Το Arona είναι από τα ελαφρύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία του, γεγονός που συμβάλλει στις καλύτερες επιδόσεις με τη χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση, όσο και στη δυναμική οδηγική συμπεριφορά.

Το μοντέλο δεν είναι μόνο το πρώτο μικρών διαστάσεων crossover αυτοκίνητο για τη Seat, αλλά και το πρώτο για όλο τον Όμιλο Volkswagen.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ