Αυτοκινηση

Οδηγούμε το Volvo των Millennials

To XC40 εξελίσσει σε όλα τα επίπεδα την κληρονομιά της Volvo

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
thumbnail_auto-kentriki.jpg

Τι είναι
Ένα SUV με αστικό αλλά και υπεραστικό χαρακτήρα, ειδικά σχεδιασμένο για να κάνει την καθημερινότητα του χρήστη του πιο ενδιαφέρουσα.

thumbnail_auto_2.jpg

Ένα αυτοκίνητο που εξασφαλίζει επιβλητική θέα στον δρόμο, ευέλικτο στυλ οδήγησης, ένα αυτοκίνητο που μπορείτε να μοιραστείτε με τους φίλους και την οικογένειά σας - και να ελέγξετε από το smartphone σας.

Interior/Tech
Η ποιότητα στο εσωτερικό είναι δεδομένη, η σχεδίαση εργονομική και νεανική, ενώ όλο το περιβάλλον προσεγγίζει με το παραπάνω τη νέα εποχή που θα συνατούμε στα εσωτερικά των αυτοκινήτων.

thumbnail_auto_3.jpg

Το πορτμπαγκάζ των 480 λίτρων έχει πρακτική σχεδίαση, γάντζους στερέωσης και πρίζα 12V. Παράλληλα, οι πλάτες των πίσω καθισμάτων διπλώνουν εύκολα κι έρχονται σε ευθεία γραμμή με το δάπεδο, δημιουργώντας ενιαίο χώρο φόρτωσης.

Το αυτοκίνητο έχει τεράστιους χώρους αντικειμένων στις πόρτες και μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το δάπεδο, το οποίο είναι πτυσσόμενο και μπορεί να συγκρατεί τις τσάντες για τα ψώνια!

thumbnail_auto_4.jpg

Στα χαρακτηριστικά ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνονται πρωτοποριακές τεχνολογίες από τα μεγαλύτερα μοντέλα της Volvo, όπως το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, το City Safety τελευταίας γενιάς και τα συστήματα αποφυγής εκτροπής από το δρόμο (Run-Off Road Mitigation) και αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα (Oncoming Lane Mitigation).

Τονίζουμε και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, που σε κρατάει μέσα στη λωρίδα σου και σε σωστή απόσταση από τα προπορευόμενα οχήματα.

O πλούσιος βασικός εξοπλισμός του περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το σύστημα City Safety, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”, κεντρική οθόνη αφής 9” και προβολείς LED.

Στον δρόμο
Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας, το XC40 T5 κινούσε ο 2-λιτρος υπετροφοδοτούμενος (turbo) βενζινοκινητήραςαπόδοσης 247 ίππων με 350 Nm ροπής, ενώ η κίνηση μεταδιδόταν και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων Geartronic 8 σχέσεων.

Λίγο η οριακά τέλεια ρύθμιση των αναρτήσεων, λίγο τα ηλεκτρονικά προσαρμοζόμενα αμορτισέρ, αλλά κυρίως χάρη στη νέα ατσάλινη πλατφόρμα CMA (Compact Modular Architecture), το XC40 προσφέρει μία ιδιαίτερα ποιοτική κύλιση,είτε αυτή αφορά αυτοκινητοδρόμους, είτε οποιοδήποτε επαρχιακό ή βοηθητικό οδικό δίκτυο, ακόμα και σε ήπιας έκτασης χωματόδρομους.

thumbnail_auto_1.jpg

Τιμές
Οι τιμές για το νέο XC40 T5 ξεκινούν από 50.342 ευρώ με πλούσιο βασικό εξοπλισμό.

Tips

  • Το επίπεδο κύλισης του XC40 είναι στα όρια του κορυφαίου. Αν δε αποφασίσετε να βγείτε από τον «κανονικό» δρόμο και να μπείτε σε αγροτικό δίκτυο ή και χωμάτινο, θα έχετε αρωγό σας τα 21 εκατοστά απόστασης από το έδαφος!
  • Η προαιρετική «κάμερα» 360° κάνει το παρκάρισμα ευκολότερο, προσφέροντας πανοραμική άποψη του αυτοκινήτου και του γύρω χώρου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ