- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Εκκίνηση από την Ακρόπολη για το 22ο ιστορικό ράλι του Μόντε Κάρλο (εικόνες)
Το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γεγονός της χρονιάς στην Ελλάδα
Από την Αθήνα εκκίνησε και πάλι το μεσημέρι της προηγούμενης Τετάρτης 30 Ιανουαρίου 2019 το «22ο Rallye Monte-Carlo Historique».
Το μεγαλύτερο μηχανοκίνητο γεγονός της χρονιάς στην Ελλάδα είχε την σφραγίδα της ΕΚΟ, που ως μέγας χορηγός είχε σημαντική συμβολή προκειμένου να ξαναγίνει εκκίνηση στην Ακρόπολη μετά από 44 ολόκληρα χρόνια.
Η Αθήνα ήταν μία από τις έξι πόλεις που φιλοξενούν τις φετινές εκκινήσεις του ιστορικού ράλι, ενώ από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης ξεκίνησαν τις προσπάθειες τους συνολικά 11 ελληνικά και 12 ξένα πληρώματα από Γαλλία, Τσεχία, Δανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Μάλτα.
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΚΟ και γενικός διευθυντής Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ, Ρομπέρτο Καραχάννας, κατά τη διάρκεια της εκκίνησης δήλωσε: «Η ΕΚΟ, για πολλοστή φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι στηρίζει, ψυχή τε και σώματι, τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μετά από πολλά χρόνια δίπλα στο Ράλι Ακρόπολις, φέτος ήρθε η στιγμή να πρωτοστατήσουμε και να εγγυηθούμε την επιστροφή στην πατρίδα μας ενός άλλου μεγάλου θεσμού, του ιστορικού Rallye Monte-Carlo. Ένας θεσμός, που φιλοξενήθηκε για πρώτη φορά στην Αθήνα το 1927 και για τελευταία κάτω από την Ακρόπολη το 1975, επιστρέφει και πάλι στην Αθήνα, χάρη στο ΣΙΣΑ (Σύλλογο Ιδιοκτητών Σπορ Αυτοκινήτων) και την ΕΚΟ, που από την πρώτη στιγμή ήταν ένθερμος υποστηρικτής αυτής της ιδέας.
Εύχομαι σε όλα τα πληρώματα καλή επιτυχία στην προσπάθειά τους και σας διαβεβαιώ πως, εμείς στην ΕΚΟ θα συνεχίζουμε να στηρίζουμε το Μηχανοκίνητο Αθλητισμό, με όλο το πάθος που μας διακατέχει.»
Τα πληρώματα ξεκίνησαν το μεγάλο ταξίδι τους μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τα 11 μοντέλα που διεκδικούν τον φετινό τίτλο
Μια επιχειρηματική κίνηση στη φάση μετάβασης της χώρας μας προς την ηλεκτροκίνηση
Πρώτος ο Φερστάπεν με γρηγορότερο τον 44ο γύρο του Πιάστρι και τρίτο τον Σάινθ
Ο Τιερί Νεβίλ νικητής του Ράλλυ Σαουδικής Αραβίας
Σε 14 ή σε 9 μήνες οι Κινέζοι μπορούν να κατασκευάσουν ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο που παράγει πολύ υψηλού επιπέδου προϊόντα με απίθανη σχέση ποιότητας-τιμής
Συνδυάζει δεξιοτεχνία, λειτουργικότητα και επιδόσεις, εξασφαλίζοντας μια διαισθητική οδηγική εμπειρία σε κάθε ταξίδι.
Νικητής ο Φερστάπεν, δεύτερος ο Ράσελ, τρίτος ο Αντονέλλι με αποκλεισμό Νόρρις και Πιάστρι
«Φωτιά» στο πρωτάθλημα της F1
Λάντο Νόρις και Τζορτζ Ράσελ στο podium
Η viral καμπάνια που έγινε μάθημα εταιρικής ευφυΐας
Ετοιμοπαράδοτο και με γκάμα που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις
Όταν ο φόβος της κλήσης ξεπερνά τον φόβο του τραυματισμού
Σύμφωνα με την εταιρεία, «το αύριο της ηλεκτροκίνησης ξεκινά σήμερα»
Τα καλύτερα μοντέλα που κυκλοφόρησαν για το έτος στη χώρα μας
Πρώτος ο Νόρις, δεύτερος ο Αντονέλι με Μερσέντες, τρίτος ο Φερστάπεν
Ο πρωταθλητής του WRC του 2019 ανακοίνωσε ένα διάλειμμα από τους αγώνες ράλι, τερματίζοντας μια καριέρα 18 ετών, λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση του FORUM8 Ράλλυ Ιαπωνίας
Ο Οτ Τάνακ εκτός συναγωνισμού για το πρωτάθλημα οδηγών
Ποια ήταν η πρώτη γυναίκα οδηγός αγώνων ταχύτητας
22 άρθρα για τις εξελίξεις στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία
Ένα από τα πιο αεροδυναμικά ηλεκτρικά οχήματα στην κατηγορία του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.