Αυτοκινηση

Volkswagen Polo: Ένα από τα πιο εξελιγμένα μικρά αυτοκίνητα στον κόσμο

Το Polo, το οποίο έχει πουλήσει 14 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο, είναι ένας γίγαντας ανάμεσα στα μικρά αυτοκίνητα. Τώρα η έκτη γενιά του είναι εντελώς ανανεωμένη, και φέρνει το μέλλον στον δρόμο.

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 680
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
av-vw-.jpg

Το νέο Polo είναι εκπρόσωπος της VW στην κατηγορία των supermini και δημιουργήθηκε με το μότο «We make the future real», την ιδέα δηλαδή που κατευθύνει τη στρατηγική της Volkswagen. Η ιδέα αυτή ορίζει πρωτοποριακές παραμέτρους για κάθε αυτοκίνητο Volkswagen και αντιπροσωπεύει τα τέσσερα πεδία καινοτομίας της στρατηγικής της εταιρίας: Αυτοματοποιημένη Οδήγηση, Διαισθητική Χρηστικότητα, Συνδεδεμένη Κοινότητα και Έξυπνη Βιωσιμότητα.  

Design
Η ομάδα σχεδίασης εσωτερικού χώρου ξεκίνησε από το μηδέν, αφήνοντας εντελώς πίσω της την κάθετα προσανατολισμένη διάταξη του ταμπλό του προηγούμενου μοντέλου και αναπτύσσοντας αντίθετα μια τολμηρή οριζόντια αρχιτεκτονική. Όλες οι σημαντικές μονάδες –εκτός από τον κλιματισμό– τοποθετήθηκαν μέσα στο κεντρικό μέρος του ταμπλό. Αυτό το κεντρικό μέρος συνεχίζεται μέχρι τις μπροστινές πόρτες και είναι βαμμένο σε διάφορους χρωματισμούς, ανάλογα με τις επιλογές του αγοραστή. 

Το Polo είναι το πρώτο Volkswagen και το πρώτο αυτοκίνητο του Ομίλου που προσφέρει μια νέα γενιά εξελιγμένου Active Info Display, με υψηλής ποιότητας γραφικά (133 dpi / ανάλυση 1.280x480) και εύρος λειτουργίας σε νέα επίπεδα. Χρησιμοποιώντας το κουμπί View button πάνω στο πολυλειτουργικό τιμόνι, ο οδηγός του Polo μπορεί να διαλέξει ανάμεσα σε τρεις βασικές διαρθρώσεις απεικόνισης, εύκολα και γρήγορα, ενώ είναι διαθέσιμη η τελευταία γενιά συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, που έχουν διαστάσεις οθόνης από 6,5 ως 8 ίντσες. Το νέο Polo διατίθεται αποκλειστικά σε πεντάθυρα αμαξώματα, ενώ ο χώρος αποσκευών ορίζεται στα 355 λίτρα και είναι ο μεγαλύτερος της κατηγορίας.

av-vw-3.jpg

Tech
Η μεγάλη ποικιλία των 14 χρωμάτων για το αμάξωμα και τα οχτώ διαφορετικά χρώματα για το κεντρικό μέρος του ταμπλό δίνουν τη δυνατότητα να αποκτήσετε το δικό σας Polo, όπως ακριβώς το επιθυμείτε. Το πακέτο εξατομίκευσης Decor προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη επιλογή στις εκδόσεις  Comfortline και το Highline. Εδώ είναι βαμμένο το κεντρικό φύλλο του ταμπλό και τα διακοσμητικά των θυρών καθώς και το γύρω-γύρω της κεντρικής κονσόλας. Σημειώνουμε την ειδική έκδοση Beats με ηχοσύστημα Beats 300 watt.

av-vw-1.jpg

Στον δρόμο
Η Volkswagen εφοδιάζει το νέο Polo με πέντε βενζινοκινητήρες, έναν πετρελαιοκινητήρα και για πρώτη φορά θα είναι διαθέσιμο στο άμεσο μέλλον με κινητήρα φυσικού αερίου. Πιο αναλυτικά η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από τους τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες 1.0 MPI, 75 ίππων, 1.0 TSI 95 ίππων, 1.0 TSI 115 ίππων, και οι τετρακύλινδρο 1.5 TSI ACT, 150 ίππων, και ο 2.0 TSI, 200 ίππων. Τα κινητήρια αυτά σύνολα συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια 5 ή 6 σχέσεων, ή με αυτόματο DSG 7 ταχυτήτων. Παράλληλα, ο 4-κύλινδρος πετρελαιοκινητήρας 1.6 TDI των 95 PS, συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 ταχυτήτων ή αυτόματο DSG 7 ταχυτήτων

av-vw-2.jpg

Κοστίζει
Η τιμή του νέου Polo αρχίζει από τις €13.400 για τη βενζινοκίνητη έκδοση 1.0 MPI 75PS Trendline, ενώ η πετρελαιοκίνητη έκδοση Polo 1,6 TDI SCR 80PS Trendline από €15.190.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ