Αυτοκινηση

Volvo XC40: Compact premium SUV με κορυφαία τεχνολογία

Η γκάμα του νέου Volvo XC40, που βραβεύτηκε με τον καταξιωμένο τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2018, εμπλουτίζεται με δύο νέες εκδόσεις, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 680
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
av-volvo-.jpg

Η Volvo δημιούργησε το XC40, ένα SUV με  αστικό αλλά και υπεραστικό χαρακτήρα, ειδικά σχεδιασμένο για να κάνει την καθημερινότητα του χρήστη του πιο ενδιαφέρουσα. Ένα αυτοκίνητο που εξασφαλίζει επιβλητική θέα στον δρόμο, ευέλικτο στιλ οδήγησης, ένα αυτοκίνητο που μπορείτε να μοιραστείτε  με τους φίλους και την οικογένειά σας – και να ελέγξετε από το smartphone σας.

Το αυτοκίνητο έχει τεράστιους χώρους αντικειμένων στις πόρτες και ευέλικτο χώρο αποσκευών, με μεγάλο αποθηκευτικό χώρο κάτω από το δάπεδο, το οποίο είναι πτυσσόμενο και μπορεί να συγκρατεί τις τσάντες για τα ψώνια!

Tech
Στα χαρακτηριστικά ασφαλείας και υποβοήθησης οδηγού περιλαμβάνονται πρωτοποριακές τεχνολογίες από τα μεγαλύτερα μοντέλα της Volvo, όπως το σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης Pilot Assist, το City Safety τελευταίας γενιάς και τα συστήματα αποφυγής εκτροπής από τον δρόμο (Run-Off Road Mitigation) και αποφυγής συγκρούσεων με οχήματα που κινούνται στο αντίθετο ρεύμα (Oncoming Lane Mitigation). O πλούσιος βασικός εξοπλισμός του περιλαμβάνει, επίσης, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”, κεντρική οθόνη αφής 9” και προβολείς LED. 

av-volvo-3.jpg

Νέοι κινητήρες
Στην πολυαναμενόμενη βενζινοκίνητη έκδοση Τ3 των 1.5 λίτρων, που πλέον διατίθεται στην Ελλάδα, ο 3-κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας των 156 ίππων με κορυφαία τεχνολογία εξασφαλίζει στο Compact premium SUV της Volvo δυναμικές επιδόσεις (τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα, επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 9,4 δευτ.), με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου (μόλις 6,2 l/100km στο μικτό κύκλο). Πρόκειται για έναν ολοκαίνουργιο κινητήρα της οικογένειας Drive-E, που έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από τη Volvo και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Σκέβντε (Skövde) της Σουηδίας.  

Ο κινητήρας Τ3 ταιριάζει με το νεανικό χαρακτήρα του νέου XC40, παρέχοντας στον οδηγό άμεση απόκριση από πολύ χαμηλές στροφές, χάρη στην εξαιρετική καμπύλη της ροπής του. Με 265 Nm διαθέσιμα από τις 1.600 έως τις 3.850 στροφές ανά λεπτό, η προηγμένη τεχνολογικά μονάδα καθιστά απολαυστική την οδήγηση του XC40 σε όλες τις συνθήκες. Συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ στους επόμενους μήνες θα είναι διαθέσιμο και αυτόματο κιβώτιο. Παράλληλα, στην γκάμα του XC40 προστίθεται και η πετρελαιοκίνητη έκδοση D3 των 150 ίππων, γνωστή από άλλα μοντέλα της Volvo. Ο δίλιτρος diesel με τα 320 Nm ροπής μπορεί επίσης να συνδυαστεί με αυτόματο κιβώτιο Geartronic 8 σχέσεων, αλλά και με τετρακίνηση (AWD).

av-volvo-1.jpg

Τιμές
Οι τιμές για το νέο XC40 T3 ξεκινούν από €30.713 με πλούσιο βασικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει City Safety, ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3”, κεντρική οθόνη αφής 9” και προβολείς LED, ενώ οι τιμές για τις εκδόσεις D3 ξεκινούν από €35.194.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ