Αυτοκινηση

Kona by Hyundai: Το επόμενο βήμα της Hyundai προς το μέλλον

Ένα σημαντικό βήμα προς τον στόχο της Hyundai να καταστεί η Νο1 ασιατική μάρκα αυτοκινήτων στην Ευρώπη έως το 2021

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 680
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
av-hyundai-.jpg

Είναι το Kona ένα ακόμα SUV που φιλοδοξεί απλά να πάρει ένα μερίδιο της αγοράς; Για να δώσουμε την απάντηση, ας δανειστούμε την προσέγγιση της ίδιας της Hyundai, η οποία τοποθέτησε το όνομα του μοντέλου Kona πριν από τη μάρκα, για να τονίσει ότι το Kona είναι ένα μοντέλο που «έλκει» τη Hyundai στον δρόμο για το μέλλον. 

Kona by Hyundai

Το Hyundai Kona βασίζεται σε μια εντελώς νέα συμπαγή πλατφόρμα SUV και διαθέτει κομψή, μυώδη σχεδίαση με διπλούς προβολείς LED, διχρωμία αμαξώματος-οροφής, χρωματιστές ραφές στα καθίσματα και το τιμόνι, ενώ είναι το μοναδικό αυτοκίνητο της κατηγορίας όπου το χρώμα του εσωτερικού τόνου συνδυάζεται χρωματικά με τις ζώνες ασφαλείας.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Kona προσφέρει άφθονο χώρο τόσο για τους επιβάτες όσο και τις αποσκευές τους. Ο χώρος αποσκευών είναι συνολικής χωρητικότητας 361 λίτρων, κάτι που δίνει άνεση και ευελιξία για τις καθημερινές ανάγκες. Τα αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα (σε διάταξη 60:40) επιτρέπουν την ευέλικτη μεταφορά φορτίων μεγάλου μεγέθους, προσφέροντας συνολικά 1.143 λίτρα διαθέσιμου χώρου για τις εξορμήσεις μας. Ολοκληρώνοντας με τα του εσωτερικού, να αναφέρουμε το νέο premium ηχοσύστημα υψηλής πιστότητας της Krell, με οκτώ ηχεία και ενισχυτή, που προσφέρει ποιότητα ήχου συναυλιακής αίθουσας σε όλους τους επιβάτες.

Tech
Η κορυφαία φωτεινότητα της νέας οθόνης αφής που φθάνει τα 10.000 cd/m2 και το μέγεθος των 8 ιντσών επιτρέπουν την ταχύτερη επεξεργασία των πληροφοριών, διατηρώντας παράλληλα προσηλωμένη την προσοχή του οδηγού στον δρόμο, με την αρωγή του head-up display σε ειδική διάφανη επιφάνεια. Ένα ακόμη τεχνολογικά προηγμένο χαρακτηριστικό της Hyundai, που συναντούμε για πρώτη φορά στο νέο Kona, είναι το σύστημα πολυμέσων Display Audio, όπου οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν το περιεχόμενο του smartphone τους στην οθόνη 7 ιντσών του συστήματος μέσω του Apple CarPlay και του Android Auto. 

av-hyundai-1.jpg

Το νέο Kona διαθέτει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογιών Hyundai SmartSense. Ανάμεσα στα χαρακτηριστικά ενεργητικής ασφάλειας συμπεριλαμβάνονται συστήματα όπως: Forward Collision Warning και Forward Collison-Avoidance Assist with Pedestrian Detection, Blind-Spot Collision Warning, Rear Cross-Traffic Collision Warning, Lane Keep Assist, Driver Attention Warning κ.ά. 

av-hyundai-3.jpg

Στον δρόμο 
Το Kona διατίθεται με δύο υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης, τον T-GDI 1.0 λίτρων με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και 120 ίππους (μικτή κατανάλωση καυσίμου από 5.2 λίτρα/100 χλμ.) και έναν 1.6 λίτρων με 177 ίππους και τετρακίνηση με κατανάλωση καυσίμου 6,7 λίτρα/100 χλμ. Η προαιρετική τετρακίνηση του νέου Kona δίνει λύσεις σε όλα τα είδη οδήγησης με ροπή μέχρι 50% στους πίσω τροχούς, π.χ. σε χιόνι, χαλίκι και φυσικά σε κανονικές οδικές επιφάνειες. Όλα τα μοντέλα με τετρακίνηση διατίθενται με πίσω άξονα πολλαπλών συνδέσμων, ενώ ήδη λανσάρεται η επόμενη γενιά κινητήρων Diesel 1.6 λίτρων, απόδοσης 115 και 136 ίππων, που συνδυάζεται με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων ή 7-DCT αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με προαιρετική τετρακίνηση. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα του Kona επιτρέπει την προαιρετική τετρακίνηση και το καθιστά ικανό να φιλοξενήσει και ηλεκτροκίνηση. 

av-hyundai-2.jpg

Αξία
Οι τιμές του νέου Hyundai Kona αρχίζουν από τις €16.590 για την έκδοση 1.0 Turbo 120hp με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 σχέσεων, ενώ η τετρακίνητη έκδοση 1.6T 177 hp 4x4 7-DCT Style από €21.990. Τέλος από €19.290 αρχίζουν οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις.

Το Νέο Kona είναι ένα SUV με κομψή και μυώδη σχεδίαση, υψηλής ποιότητας χαρακτηριστικά, προηγμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και τελευταίες τεχνολογίες ασφάλειας, κομμένο και ραμμένο στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων πελατών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ