Αυτοκινηση

DS 7 Crossback: H premium γαλλική εταιρεία λανσάρει το νέο luxury SUV

H επιβλητική κομψότητά του, σε συνδυασμό με το πλήθος των υπερσύγχρονων τεχνολογιών και συστημάτων ασφαλείας, δίνει καινούργια πνοή στην avan-garde και πολυτελή μετακίνηση

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
ΤΕΥΧΟΣ 680
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
av-ds7-.jpg

Στις 15 Μαΐου 2017 ο 39χρονος Εμμανουέλ Μακρόν ορκίστηκε πρόεδρος και έκανε την καθιερωμένη πορεία στα Ηλύσια Πεδία, σε μία ημέρα όπου η πρώτη εμφάνιση του νεότερου προέδρου στη σύγχρονη γαλλική ιστορία, συνέπεσε και με το ντεμπούτο του νέου DS 7 Crossback, του πρώτου πολυτελούς SUV της μάρκας. Φυσικά αξίζει να αναφέρουμε ότι και ο στρατηγός de Gaulle, το 1958, έκανε το πρώτο μοντέλο DS (DS 19) το επίσημο όχημά του.

av-ds7-5.jpg

Avant-Garde
To νέο DS 7 Crossback σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την DS Automobiles, μιας και είναι το πρώτο μοντέλο της 2ης γενιάς της DS, ενσαρκώνει την καινοτομία, την κορυφαία ποιότητα υλικών και τη γαλλική τεχνογνωσία, σε συνδυασμό με την avant-garde σχεδίαση που οδηγεί τις επιδόσεις, την οδηγική άνεση και την πολυτέλεια σε νέα ανώτερα επίπεδα. Eίναι ένα SUV που ενσωματώνει το όραμα για καινοτομία και κορυφαία ποιότητα υλικών και τη γαλλική τεχνογνωσία σε ένα SUV. Παρουσιάστηκε στη Γαλλία, στη διάσημη Πυραμίδα του Λούβρου, στην καρδιά του Παρισιού, θέλοντας να τονίσει την από τα σπλάχνα της γαλλικής κουλτούρας έλευσή του.

Η ιδέα
Ήταν απλή: η επαναφορά της έμφυτης γαλλικής πολυτέλειας και στον τομέα της αυτοκίνησης. Η διάχυτη πολυτέλεια του DS 7 Crossback έχει βάση. Οι γάλλοι σκέφτηκαν κάτι απλό, που αποτέλεσε τη γεννήτορα ιδέα: όσοι αγοράζουν γερμανικά πολυτελή αυτοκίνητα, φορούν γαλλικά ρούχα και παπούτσια, χρησιμοποιούν γαλλικά αρώματα, έχουν γαλλικά κοσμήματα, πίνουν γαλλικά κρασιά και επιλέγουν γαλλικά αξεσουάρ για την γκαρνταρόμπα τους. Οπότε γιατί να μην υπάρχει και ένα γαλλικό luxury αυτοκίνητο; Και κάπως έτσι μπήκε μπροστά το project DS 7 Crossback, το αποτέλεσμα του οποίου βλέπετε στις φωτογραφίες.

av-ds7-3.jpg

Πώς έφτασαν όμως σε αυτό το επίπεδο οι Γάλλοι; Πήραν την πλούσια τεχνολογία και τεχνογνωσία, αλλά και καινοτόμα προσέγγιση των Citroen και συνεργάστηκαν με ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί στη Γαλλία σε επίπεδο εκτιμητών πολυτελών υλικών! Από ράφτες που εργάζονται στον Yves Saint Laurent, μέχρι εκτιμητές δερμάτων και υφασμάτων της Louis Vuitton. 

Η υλοποίηση
Το DS 7 Crossback φέρνει μία ξεχωριστή αύρα στην παγκόσμια αγορά. Ξεχωρίζει με τον έντονα διαφορετικό, πολυτελή χαρακτήρα του, με εύκολα αντιληπτά χαρακτηριστικά, όπως οι ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, η ξεχωριστή αίσθηση άνεσης και υψηλής ποιότητας υλικών στο εσωτερικό και η τεχνολογική πληρότητα. Το ρολόι της BRM Chronographs δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα προδίδοντας αίγλη στο αυτοκίνητο, ενώ εμφανίζεται όταν ενεργοποιήσουμε τη μίζα.

av-ds7-1.jpg

Επιπλέον, οι δύο ψηφιακές οθόνες 12 ιντσών καλύπτουν τις ανάγκες της ψυχαγωγίας και της πληροφόρησης του οδηγού, ενώ ταυτόχρονα τον ενημερώνουν για τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Σε συνδυασμό με τα συστήματα άνεσης και ασφάλειας, προσφέρουν μια πραγματικά απολαυστική εμπειρία οδήγησης. Επίσης, με τεχνολογίες όπως το Σύστημα Νυχτερινής Ορατότητας (Night Vision), το Σύστημα Active Scan Suspension, που σκανάρει το δρόμο και προσαρμόζει την ανάρτηση επιτυγχάνοντας βέλτιστο επίπεδο άνεσης στους επιβάτες, το DS 7 Crossback αποκαλύπτει το εύρος της γαλλικής τεχνογνωσίας που υπηρετεί τις ατομικές προσδοκίες που επιζητά ο κάθε κάτοχος ενός πολυτελούς αυτοκινήτου.

DS 7 Crossback

Το DS 7 Crossback κινούν πέντε κινητήρες υψηλής απόδοσης με κορυφαίο το Turbo PureTech σύνολο βενζίνης των 1,6 λίτρων να αποδίδει 225 ίππους, τον νέο 1.5 BlueHDi diesel κινητήρα που αποδίδει 130 ίππους και τον δίλιτρο BlueHDi diesel κινητήρα να αποδίδει 180 ίππους, που συνδυάζονται με το χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, καθώς και με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο νέας γενιάς (ΕΑΤ8).

Κοστίζει
Οι τιμές του DS 7 Crossback με κινητήρες βενζίνης 1.2L PureTech 130 S&S αρχίζουν από τις €27.999, ενώ στους πετρελαιοκινητήρες οι τιμές αρχίζουν από τις €32.100 για το 1.5L BlueHDi 130 S&S. H παρουσία του DS 7 Crossback είναι η απαρχή για την επιτυχημένη πορεία της DS Automobiles στην Ελλάδα, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει και το πρώτο DS Store στην Αθήνα στη Λ. Κηφισίας.

Σύντομα θα υπάρχει και η υβριδική έκδοση DS 7 Crossback E-Tense 4x4 με το επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα του μοντέλου, με συνδυαστική ισχύ 300 ίππων, ενώ σε επίπεδο μεγεθών το DS 7 Crossback τοποθετείται στο ανώτερο άκρο της κατηγορίας των μικρομεσαίων, αγγίζοντας την κατηγορία των μεσαίων SUV.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ