Αυτοκινηση

Νέο Skoda Karoq

97704-195847.jpg
Θωμάς K. Ευθυμίου
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
379530-783050.jpg

Τι είναι

>Ένα εντελώς καινούργιο κόμπακτ SUV με σύγχρονη φιλοσοφία σχεδίασης, μεγάλη γκάμα κινητήρων, σύγχρονες τεχνολογίες και σημαντικούς χώρους 

Design/Interior

> Το Skoda Karoq καλύπτει όλες τις ανάγκες της οικογένειας, της εργασίας, της καθημερινότητας και του ελεύθερου χρόνου. Πέρα από το πραγματικά άνετο εσωτερικό η ποιότητα κατασκευής του, η πρακτικότητα και η λειτουργικότητά του ενισχύονται τόσο από την πληθώρα τεχνολογιών όσο και από τον προσεκτικά μελετημένο εξοπλισμό του. Οι προβολείς και τα πίσω φώτα διαθέτουν τεχνολογία LED, ενώ τεχνολογία LED διαθέτει και ο εσωτερικός φωτισμός που δημιουργεί μια ιδιαίτερα ξεκούραστη ατμόσφαιρα.

> Ο δε ψηφιακός πίνακας οργάνων κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε μοντέλο της Skoda. Ο οδηγός μπορεί να προγραμματίσει τον ψηφιακό πίνακα ώστε να είναι σύμφωνος με τις προτιμήσεις του. Τα θερμαινόμενα εμπρός και πίσω καθίσματα και το Phonebox στην κεντρική κονσόλα για την ασύρματη φόρτιση κινητών είναι επιπλέον τεχνολογικά highlights. Ως εξτρά εξοπλισμό η Skoda προσφέρει τόσο θερμαινόμενο τιμόνι όσο και 20 «SimplyClever» στοιχεία εξοπλισμού.  

> Το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 521 λίτρων, ενώ με αναδιπλωμένα τα πίσω καθίσματα η χωρητικότητα αυξάνεται στα 1.630 λίτρα, και σε συνδυασμό με τα VarioFlex πίσω καθίσματα, η χωρητικότητα είναι μεταβαλλόμενη και εκτείνεται από τα 479 έως και τα 588 λίτρα.

> Το σύστημαVarioFlex αποτελείται από τρία ανεξάρτητα καθίσματα, που μπορούν να ρυθμιστούν ή και να αφαιρεθούν πλήρως τα καθένα μεμονωμένα -στην περίπτωση αυτή το SUV μετατρέπεται σε βαν με μια μέγιστη χωρητικότητα 1.810 λίτρων.

Tech

> Το νέο κόμπακτ SUV προσφέρει πολλά συστήματα υποβοήθησης οδηγού που προέρχονται από μεγαλύτερες κατηγορίες. Ειδικά για το  νέο Karoq, υπάρχει διαθέσιμο ένα ευρύ σύνολο συστημάτων ασφάλειας που προσφέρουν προστασία για τους πεζούς και διατηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα. Τα συστήματα αυτά μπορούν να κάνουν ευκολότερη και ασφαλέστερη την αλλαγή λωρίδας κυκλοφορίας, να βοηθήσουν στο παρκάρισμα ή να επισημάνουν στον οδηγό τα σημαντικότερα σήματα κυκλοφορίας. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίζουμε τα παρακάτω:

>Το AdaptiveCruiseControl (ACC) poyχρησιμοποιεί τεχνολογία ραντάρ

> Υποβοήθηση αποφυγής μετωπικής σύγκρουσης (FrontAssist) που περιλαμβάνει την αστική λειτουργία επιβράδυνσης (CityEmergencyBrake) με Προγνωστική Προστασία Πεζών (PredictivePedestrianProtection)

> Ανίχνευση Τυφλών Σημείων (BlindSpotDetect) και Ανίχνευση Πίσω Κυκλοφορίας (RearTrafficAlert) που προειδοποιούν για κινδύνους πίσω από το αυτοκίνητο

> Σύστημα Αναγνώρισης Σημάτων Κυκλοφορίας (TrafficSignRecognition) με λειτουργία που βασίζεται σε κάμερα και αναγνωρίζει τα τρέχοντα όρια ταχύτητες και τους περιορισμούς προσπέρασης.

Κινείται / Στρίβει

> Το Skoda Karoq διατίθεται με πέντε κινητήρες: δύο βενζίνης και τρείς πετρελαίου με απόδοση από 115 έως 190 PS

>Οι βενζινοκινητήρες κινούν την έκδοση 1.0 TSI με 3 κυλίνδρους και 116 ίππους, και την 1.5 TSI με σύστημα απομόνωσης κυλίνδρων και 150 ίππους

>Σε επίπεδο πετρελαιοκινητήρων έχουμε τους 1.6 TDI με 115 ίππους, τον 2.0 TDI με 150 ίππους και 2.0 TDI με 190 ίππους.

> Στα «συν» σημειώνουμε τον Δυναμικό Έλεγχο Πλαισίου (DynamicChassisControl) με δυνατότητα τριών επιλογών, την Επιλογή Οδηγικού Προφίλ που προσφέρει επιλογή μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών προγραμμάτων: Normal, Eco, Sport και Individual, όπως και το ειδικό πρόγραμμα Off-Road και πρόγραμμα Snow για όλα τα τετρακίνητα μοντέλα

> Στην σύντομη οδήγηση στους δρόμους της δυτικής Σικελίας,  το Karoq  έδειξε ουδέτερη συμπεριφορά, ακόμα και σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, ενώ η πολύ καλή ηχομόνωση, έπαιξε τεράστιο ρόλο στην ελαχιστοποίηση των θορύβων που περνάνε στο εσωτερικό της καμπίνας.

Tips

> Χάρη στο SkodaConnect, οι επιβαίνοντες είναι συνεχώς «δικτυωμένοι» με τις νέες online υπηρεσίες. Τα διαισθητικά συστήματα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τις υπηρεσίες InfotainmentOnline που παρέχουν ψυχαγωγία και ενημέρωση, καθώς και τις υπηρεσίες CareConnect που προσφέρουν υποστήριξη και υποβοήθηση.

>Το σύστημα Hill-HoldControl επιτρέπει στον οδηγό να εκκινήσει σε ανηφόρα δίχως τον κίνδυνο το αυτοκίνητο να κυλήσει προς τα πίσω και δίχως να χρειάζεται η χρήση του χειρόφρενου.

Κοστίζει 

>Η τιμή του SkodaKaroq 1.0TSI 116ίππωναρχίζει από τα 22.000 ευρώ, ενώ η έκδοση  1.6 TDI 116 ίππων από τα 21.900 ευρώ..

Info

>Πληροφορίες για το νέο Skoda Karoq μπορείτε να αναζητήσετε στο: www.skoda.gr/models/karoq/overview

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ