- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Formula 1: Από το 2018 το σύστημα προστασίας Halo
Τα νέα δεδομένα για την ασφάλεια των πιλότων
Η συζήτηση για την περεταίρω προστασία των πιλότων των μονοθέσιων της Formula 1, έχει αρχίσει πριν δύο χρόνια, χωρίς ωστόσο να βρεθεί κάποια λύση. Το Strategy Group της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) είχε συμφωνήσει από το 2016 ομόφωνα στην υιοθέτηση ενός συστήματος προστασίας του cockpit, αρχής γενομένης από το 2018.
Στην αρχή οι σκέψεις ήταν να κλείσει το cockpit με «γυάλινο θόλο» αλλά αυτό άλλαζε εντελώς την φιλοσοφία των αυτοκινήτων και του DNA της F1. Στη συνέχεια, προτάθηκε το Halo, μία κατασκευή με τρεις βάσεις που αποτρέπει μεγάλα αντικείμενα από το να χτυπήσουν το κεφάλι του οδηγού. Η FIA επένδυσε στην εξέλιξη και την βελτίωση του Halo, ενώ οι αγωνιστικές ομάδες άρχισαν να το δοκιμάζουν πέρυσι.

Οι αντιδράσεις των ομάδων και των πιλότων ήταν αλληλοσυγκρουόμενες και αυτό οδήγησε την FIA στο να έχει και μία εναλλακτική πρόταση που ονομάστηκε Shield (Ασπίδα) και δοκιμάστηκε για πρώτη φορά από τον Sebastian Vettel στο Silverstone. Εκεί, ο Γερμανός εξέφρασε έντονα παράπονα για την ορατότητα, ειδικά λόγω της κυρτότητας της κατασκευής.
Οπότε, το Strategy Group αποφάσισε πως το Halo είναι προτιμότερο και πλέον, για εμφανείς λόγους ασφαλείας, θα τοποθετηθεί σε όλα τα μονοθέσια της νέας σεζόν.
Για την τελική χρήση, αναμένεται η επικύρωση της απόφασης από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού το ερχόμενο φθινόπωρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο νίκες για τη Mercedes, τρίτη η Ferrari με τον Λεκλέρ
Το πρώτο μοντέλο της «νέας τάξης» που περνά στη μαζική παραγωγή
Με τη μοντέρνα και διεθνή σχεδιαστική φιλοσοφία των οχημάτων NEV της Geely
Η ναυαρχίδα της γκάμας Chery προσαρμόζει αυτόματα τις λειτουργίες οδήγησης για διαφορετικές συνθήκες
Με 579 Ι.Χ. ανά 1.000 κατοίκους και στόλος 17 ετών επιβαρύνουν την καθημερινότητα
Καινοτομία και στιλ στο 6ης γενιάς best seller supermini
Με στάνταρ προβολείς LED που περιλαμβάνουν κάθετα στοιχεία για τα φώτα ημέρας και τα φλας
Συνδυάζει τα χαρακτηριστικά ενός παντός εδάφους SUV, με τη σπορ ουσία ενός hatchback, σε ένα coupé αμάξωμα.
Με ενσωμάτωση της καινοτόμου μπαταρίας τύπου Blade Battery, σήμα κατατεθέν της BYD
Γίνεται ο νεότερος νικητής του αγώνα αυτού στην ιστορία της διοργάνωσης
Στα 17,8 έτη η μέση ηλικία των ΙΧ στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ACEA
«Το αυτοκίνητο που κάνει την καθημερινότητά σας Pandastic»
Με πολυτελές εσωτερικό και πρακτικό αποθηκευτικό χώρο 17 λίτρων
Η ΕΕ καλείται να επιμείνει στην πλήρη μετάβαση στα ηλεκτρικά οχήματα ή να υποχωρήσει στις πιέσεις της βιομηχανίας και των λόμπι
Αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και diesel με κορυφαία τεχνολογία και αποδοτικότητα
Oδηγήσαμε ένα από τα πρώτα αυτοκίνητα που βρέθηκαν στη χώρα μας. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του
Αποστολή στην Ιταλία για το νέο μοντέλο της Toyota
Με σπορ premium περιβάλλον και ανανεωμένη σχεδίαση του εσωτερικού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.