- CITY GUIDE
- PODCAST
-
24°
Λίγες ώρες απομένουν για τη διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις και όλα βρίσκονται στην τελική ευθεία. Το διάστημα 2-4 Ιουνίου κορυφαία, ξένα και ελληνικά, πληρώματα θα λύσουν τις διαφορές τους στις χωμάτινες ειδικές διαδρομές του εθνικού μας αγώνα, ο οποίος προσμετρά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλι και αποτελεί τον 3ο γύρο του θεσμού.
Τα βουνά πάνω από τη Λαμία απέκτησαν αγωνιστικό χρώμα, αφού οι πρωταγωνιστές πραγματοποίησαν τις τελευταίες τους δοκιμές πριν από την έναρξη του αγώνα. Με τις καιρικές συνθήκες και τις διαθέσεις του καιρού τις επόμενες ημέρες να βρίσκονται στο επίκεντρο της συζήτησης, μία βροχόπτωση είναι ικανή όχι μόνο να αλλάξει τις συνθήκες του αγώνα, αλλά και την έκβασή του.

Ανάμεσα στις συμμετοχές που ξεχώρισαν, ήταν αυτές των Nasser Al-Attiyah και Kajetan Kajetanowicz, όπως και του επικεφαλής της βαθμολογίας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ, Bruno Magalhaes. Το ίδιο ισχύει και για τους Τσολακίδη-Δήμου, που με το Skoda Fabia R5 που πραγματοποίησαν περίπου 40 χιλιόμετρα δοκιμών. Σημειώνεται ότι οι Πρωταθλητές Ελλάδος 2016, Φιλιππίδης-Μαχαίρας, θα συμμετάσχουν επίσης με Skoda Fabia R5.
Επίσημο Πρόγραμμα Ράλλυ Ακρόπολις 2017
Εφοδιαστείτε με το επίσημο πρόγραμμα του SEAJETS Ράλλυ Ακρόπολις 2017 και παρακολουθήστε με τον ασφαλέστερο τρόπο τον αγώνα.
Το επίσημο πρόγραμμα του Ράλλυ Ακρόπολις διατίθεται δωρεάν στο Service Park του αγώνα, στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, σε επιλεγμένα πρατήρια της ΕΚΟ, Επίσημου Χορηγού του Αγώνα, ενώ, επιπλέον, έχει αναρτηθεί και στο www.acropolisrally.gr, στον τομέα «Θεατές». Στις σελίδες του θα βρείτε αναλυτικές πληροφορίες και road book με τις προσβάσεις θεατών σε όλες τις Ειδικές Διαδρομές του αγώνα, καθώς και αφιερώματα στους συμμετέχοντες.

Η ταυτότητα του αγώνα
1. Το Ράλλυ Ακρόπολις διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1952.
2. Είναι ο τρίτος γύρος του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι 2017. Το 2014 ο αγώνας εντάχθηκε στο ημερολόγιο του ERC. Νικητής αναδείχτηκε ο Craig Breen με το Peugeot 208 T16. >Φέτος δεκατρία αυτοκίνητα της κορυφαίας κατηγορίας R5 συμμετέχουν στον αγώνα.
3. Ανάμεσα στους οδηγούς, ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Bruno Magalhães, ο πρωταθλητής των δύο περασμένων ετών Kajetan Kajetanowicz, αλλά και ο νικητής του Ράλι Ντακάρ και πολυπρωταθλητής Μέσης Ανατολής, Nasser Al-Attiyah. Πρωτοπόρος στη βαθμολογία είναι ο Bruno Magalhães, με 17 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο, Alexey Lukyanuk. O πορτογάλος οδηγός επικράτησε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στις Αζόρες και κατέκτησε τη δεύτερη θέση στον δεύτερο, στα Κανάρια Νησιά. Στο Ράλλυ Ακρόπολις θα αγωνιστεί με ένα Skoda Fabia R5 βαμμένο στα χρώματα της κύριας χορηγού του αγώνα SEAJETS!

Ο αγώνας
Η διαδρομή του αγώνα σε σχέση με αυτήν του 2016 δεν έχει αλλαγές, πλην της μείωσης του μήκους της ε.δ. 1-4 SEAJETS Gravia κατά 890 μ. από την αφετηρία της.
Η Ειδική Διαδρομή 2-5 Άμφισσα, είναι οι πασίγνωστες Καρούτες με αντίθετη φορά (ανηφορική).
* Η Ε.Δ.. 9-12 Ελάτεια/Καρυά, με μήκος 33,86 χλμ. είναι η μεγαλύτερη του αγώνα. * Τόσο το Service Park του αγώνα, όσο και οι τελετές Εκκίνησης (Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 18:30) και Τερματισμού (Κυριακή 4 Ιουνίου στις 16:05) θα φιλοξενηθούν στην Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας. Στοιχεία Τελετή Εκκίνησης: 18:30, Παρασκευή 2 Ιουνίου, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας Τερματισμός: 16:04, Κυριακή 4 Ιουνίου, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας Αρχηγείο Αγώνα: Εντός του Service Park, Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας Ειδικές Διαδρομές: 12 Μήκος Ειδικών Διαδρομών: 229,74 χλμ. (103,86 χλμ. το πρώτο σκέλος, 126,68 το δεύτερο σκέλος) Απλή διαδρομή: 456,63 χλμ. Συνολικά χιλιόμετρα: 686,37 Επιφάνεια Ειδικών Διαδρομών: Χώμα

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με εκδόσεις που προσφέρουν άφθονο χώρο για όλους τους επιβάτες
Η κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζει δύο νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, εμπλουτίζοντας την παρουσία της στην Ελλάδα
Ο ελληνικός αγώνας αποτελεί τον έβδομο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, σε ένα διευρυμένο ημερολόγιο 15 διοργανώσεων.
Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το νέο ρετρό ηλεκτροκίνητο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού
Για πρώτη φορά στη Σιγκαπούρη νικητής ο Μαξ Φερστάπεν, με δεύτερο τον Σαρλ Λεκλέρ και τρίτο Κίμι Αντονέλλι
Οι Καρανικόλας-Κακκαβάς με το Ford Fiesta Rally2 του Car Center κέρδισαν τον 4ο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος
Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Ολλανδό πιλότο της Red Bull
H Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες όπου η Lepas ξεκινά πωλήσεις. Η αρχή γίνεται με τα L8 και L6 PHEV, ενώ το Δεκέμβριο θα ακολουθήσει το L4 BEV
Φοιτητές, πανεπιστήμια, FIA, αυτοκινητοβιομηχανία και τεχνολογική αγορά σε ένα τριήμερο αφιερωμένο στο μέλλον της Αυτοκίνησης
Η μεγάλη αναβάθμιση της Mercedes, η πρώτη νίκη του Φερστάπεν και η παλιά έξη της Ferrari προς τις θεαματικές χειρονομίες
Με μινιμαλιστική διάθεση και εντυπωσιακό μέγεθος, με άπλετο χώρο
Ο Όλιβερ Σόλμπεργκ κερδίζει το Ράλι Σαρδηνίας
Για εννέα ημέρες το Metropolitan Expo γίνεται το επίκεντρο της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου
Ένα μοντέλο που υπερβαίνει τις παραδοσιακές προσδοκίες των πελατών για το τι μπορεί να προσφέρει ένα premium compact SUV.
Σύμφωνα με τη μάρκα, η συμμετοχή της στο WRC θα συμβάλλει στη διαμόρφωση της νέας γκάμας επιβατικών οχημάτων της εταιρείας για την Ευρώπη
Τι πρέπει να γνωρίζουμε για φωτιά και ατυχήματα
Η έξυπνη και αμφίδρομη φόρτιση μετατρέπει τις μπαταρίες των EV σε πόρο ευελιξίας για το δίκτυο
Η ηλεκτροκίνηση και η τοπική παραγωγή καθαρής ενέργειας ως ασπίδα απέναντι στις διεθνείς ενεργειακές κρίσεις
Η πρόοδος στις ΑΠΕ, το έλλειμμα στις μεταφορές και ο κρίσιμος ρόλος των πόλεων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.