- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πράσινες βόλτες
● Στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης». Όχι μόνο γιατί είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πάρκο των Βαλκανίων και αποτελεί καταφύγιο για 170 είδη πουλιών, αλλά γιατί όλο τον Αύγουστο θα βρίσκονται εκεί γλυπτά από το ξύλο των καμένων κορμών δένδρων της πυρκαγιάς της Πάρνηθας του 2007. Έξι γλύπτες διεθνούς φήμης, Uli Mueller (Γερμανία), Kemal Tufan (Τουρκία), Kamen Tanev (Βουλγαρία), Αντώνης Μυρωδιάς, Γιώργος Καλτσίδης και Σπύρος Ντασιώτης (Ελλάδα), εργάστηκαν μέσα στο πάρκο με αφορμή το 1ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής. Παράλληλα ξεκίνησε η εκπαίδευση των «Νέων Εθελοντών Πάρκου Τρίτση». Η ομάδα θα παρέχει υπηρεσίες περιβαλλοντικής ενημέρωσης, οικολογικής ξενάγησης, ψυχαγωγικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και υποστήριξης πρώτων βοηθειών.
● Στον Εθνικό Κήπο, γιατί εγγυημένα η θερμοκρασία είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη. Μονοπάτια με σήμανση, επιγραφές με τις ονομασίες δέντρων, δροσιά και ως τις 26 Σεπτεμβρίου οι εξαιρετικές 19 μεγάλες γλυπτικές εγκαταστάσεις της Βάνας Ξένου με γενικό τίτλο «Η ψυχή του τόπου», ο διάλογος που η γλύπτρια έχει ανοίξει μεταξύ της φύσης και της ελληνικής μυθολογίας.
● Στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Κάθε Κυριακή με την αστυνομική ταυτότητα για να δεις αριές και κυπαρίσσια που ξεπερνούν τον έναν αιώνα ζωής. Ο προεδρικός κήπος ξεχωρίζει και για τα έργα γλυπτικής ονομαστών καλλιτεχνών: «Ο Ποιητής» και η «Ξαπλωμένη» του Γιάννη Παππά, το «Τοτέμ» του Θεόδωρου Παπαγιάννη και έργα του Γιώργου Ζογγολόπουλου. Η πόρτα του κήπου είναι ανοικτή από τις 10.00 π.μ. μέχρι τη δύση του ηλίου και η είσοδος των επισκεπτών γίνεται από τη Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη.
● Στο Πάρκο των Ηρώων για πολύ κρυμμένο πράσινο και μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής για ποδηλάτες. Βρίσκεται στην Κωνσταντινουπόλεως, στη συνέχεια της Χαμοστέρνας κάτω από την Πειραιώς.
ΦΩΤΟ: Ina Gaydarova
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Και λέμε ναι με κλειστά τα μάτια!
Ο πλανήτης δεν μας ζητά συγκίνηση, αλλά ωριμότητα
Μνήμες κάτω από τη γη και πάνω από τον ουρανό
Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε δοθεί σε περιορισμένο αριθμό εταιρειών υψηλής εμπιστοσύνης
Έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη εμφράγματος
Η τοποθέτηση φακικών ενδοφακών ICL
Ενημερωτική πρωτοβουλία από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία
Παγκόσμια Εβδομάδα Εμβολιασμού 2026: Προστασία της υγείας σε κάθε ηλικία
Συμμετοχή της εταιρείας στο Delphi Economic Forum
Γιάννης Λούγγος: Ο 15χρονος αθλητής που ποδηλατεί πέρα από τη νόσο
Σήμερα, στις ΗΠΑ καλλιεργούνται περίπου 50 διαφορετικές ποικιλίες αποκλειστικά για chips
«Δεν είναι απλά ένα πορτρέτο, είναι μια αναφορά σε μια κληρονομιά που συνεχίζεται»
Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν είναι μόνο διατροφικό αλλά και… ιατρικό
Ο διάσημος σεφ βρέθηκε στην Αθήνα με αφορμή το εστιατόριό του "Jamie Oliver Kitchen" στο Golden Hall και η ATHENS VOICE μίλησε μαζί του
Ο λόγος θα σας εκπλήξει
Πέντε χώροι στην Πλάκα όπου το φαγητό, η μνήμη και οι τοίχοι αφηγούνται ιστορίες
Το διεθνές καλλιτεχνικό δίδυμο από τη Βαλένθια εμπνέεται από την κλασική Αθήνα
Οι δορυφορικές εικόνες από μέρη του πλανήτη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.