Visual Browsing

Savechristmas.gr: Πώς θα σώσουμε τα φετινά Χριστούγεννα

Savechristmas.gr: Πώς θα σώσουμε τα φετινά Χριστούγεννα
© Save Christmas
Φέτος θα «τα πούμε» για καλό σκοπό! Φτιάξε το δικό σου βίντεο που θα τραγουδάς τα κάλαντα και ανέβασέ το στο portal του savechristmas.gr
  • A-
  • A+
0
Η πρωτοβουλία «Save Christmas» προσκαλεί παιδιά και μεγάλους να πουν τα κάλαντα κάνοντας δωρεά στο Σύλλογο «Η καρδιά του Παιδιού»

Τα Χριστούγεννα όλα γίνονται. Όλα συμβαίνουν. Με έναν μαγικό και υπέροχο τρόπο. Πράγματι, πολύ αμερικανιά αυτές οι τρεις πρώτες προτάσεις όμως, πόση αλήθεια μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτές;

© Save Christmas

Η πρωτοβουλία «Save Christmas» έρχεται να απαντήσει: Πολλή. Αφού σκοπεύει να κάνει το μαγικό που θα μας επιτρέψει παρά τις απαγορεύσεις λόγω covid-19 και να πούμε αλλά και να ακούσουμε φέτος τα κάλαντα. Με έναν διαφορετικό τρόπο και για έναν πολύ καλό σκοπό.

Το πρότζεκτ που εμπνεύστηκε η δημοσιογράφος της ATHENS VOICE, Έρρικα Ρούσσου, και αγκαλιάστηκε τόσο από την Athens Voice όσο και από μια ομάδα εξαιρετικών συνεργατών και καλλιτεχνών, σε λίγες ημέρες θα είναι στον διαδικτυακό αέρα. Για να μεταφέρει τα κάλαντα από την πόρτα μας, στο portal του (υπό κατασκευή) savechristmas.gr

Σχετικα
«Έκρηξη κρουσμάτων από τα ρεβεγιόν»
«Έκρηξη κρουσμάτων από τα ρεβεγιόν»

«Να τα πούμε»;
Έτσι, φέτος, παιδιά αλλά και μεγάλοι που θέλουν να ξεσκουριάσουν λίγο τα παιδικά τους έθιμα, θα έχουν τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους βίντεο που θα τραγουδούν τα κάλαντα (ή οποιοδήποτε παρεμφερές χριστουγεννιάτικο κομμάτι) και να το κάνουν upload στη σελίδα της ενέργειας. Αυτή είναι η πρώτη φάση του όλου πρότζεκτ η οποία απαντά «ναι» στο ιστορικό ερώτημα: «Να τα πούμε»;

Στη δεύτερη φάση, όλοι όσοι επιθυμούν να ακούσουν φέτος τα κάλαντα ή να μπουν στο χριστουγεννιάτικο κλίμα παρακολουθώντας τους φίλους ή τους συγγενείς τους, άγνωστες ή familiar φυσιογνωμίες, αλλά φυσικά και καλλιτέχνες που αγαπούν να χορεύουν και να τραγουδούν στο πνεύμα της εποχής θα έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Μέσα από τη σελίδα του savechristmas.gr. Η θέαση θα είναι δωρεάν και φυσικά δεν θα υπάρχει περιορισμός στα βίντεο. Όταν χορτάσουν christmas spirit θα έχουν τη δυνατότητα εφόσον το θέλουν να δώσουν από 0 έως όσα ευρώ αντέχει η τσέπη τους στο Σύλλογο στήριξης παιδιών με καρδιοπάθεια «Η Καρδιά του Παιδιού». Όπως θα συνέβαινε και σε real time εάν είχαν ανοίξει την πόρτα στα παιδιά που τους επισκέφθηκαν για να πουν τα κάλαντα.

 

 

Το πρότζεκτ «Save Christmas» δεν υπόκειται σε κάποιον φορέα ή ΜΚΟ ενώ όλοι όσο εργάζονται γι' αυτό, το κάνουν αμισθί, με την επιθυμία να δημιουργηθεί μια κοινότητα που θα καταφέρει παρά τις αντιξοότητες της φετινής χρονιάς να μπει στο χριστουγεννιάτικο κλίμα και να περάσει έστω και λίγο καλά.

Γι αυτό και τα social media της ενέργειας θα έχουν τη συμμετοχή γνωστών Ελλήνων αλλά και ξένων καλλιτεχνών σκιτσογράφων όπως και μεγάλων χιουμοριστικών λογαριασμών του διαδικτύου οι οποίοι θα σχολιάζουν με τον δικό τους μοναδικό και απολαυστικό τρόπο τόσο τα Χριστούγεννα του 2020 όσο και την ενέργεια. Στο blog του savechristmas.gr γνωστοί Έλληνες συγγραφείς θα μας χαρίσουν τη δική τους πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη ιστορία η οποία γράφτηκε αποκλειστικά για τη στήριξη του πρότζεκτ.  

 

 

 

Την ίδια ώρα, ηθοποιοί, τραγουδιστές, άνθρωποι του καλλιτεχνικού χώρου ετοιμάζουν το δικό τους βίντεο για να συμμετάσχουν στην ενέργεια και να προσκαλέσουν τον κόσμο να μπει στο χριστουγεννιάτικο κλίμα. 

Αν θέλεις λοιπόν να σώσεις και εσύ τα Χριστούγεννα δεν έχεις παρά να ετοιμάσεις το δικό σου βίντεο, να πεις τα κάλαντα ή το αγαπημένο σου χριστουγεννιάτικο τραγούδι και να το κάνεις upload στο savechristmas.gr. Στη συνέχεια θα σου πούμε ποια πρέπει να είναι η επόμενή σου κίνηση. Μέχρι τότε, κάνε πρόβες, βρες τραγούδι, ακολούθησε το Savechristmasgr για να πάρεις ιδέες. 

Ταυτότητα Ενέργειας
Εμπνευστής - CEO: Έρρικα Ρούσσου (errika.roussou@gmail.com)
Development - Design: Νίκος Πετρίδης (https://www.linkedin.com/in/nikos-petridis), Ραφαήλ Διφτόπουλος (https://www.linkedin.com/in/raphaeldif), Φώτης Πεχλιβανίδης (art@athensvoice.gr)
Project Manager: Τάσος Τσέκουρας (stsekouras@hotmail.com)
Δημοσιογραφική Ομάδα: Αντώνης Κωνσταντάρας, Κέλλυ Κρητικού
Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Μαρία Τσολάκη (mtsolaki@gmail.com)
Λογότυπο: Αλέξανδρος Αποστολάκης (alexadrosapostolakis@gmail.com)
Ευχαριστούμε για τις συμβουλές την Εταιρεία Catchphrase (Δημήτρης Χαλδέζος, Βασίλης Αντωνόπουλος)
Με τη συμπαράσταση και υποστήριξη της Athens Voice

Δειτε επισης

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5