- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Δέσποινα Κουτσομητροπούλου βάζει στόχους για το 2020.
Έχω ανοιχτούς λογαριασμούς με το 2019. Δεν μου χρωστάει, του χρωστάω. Κι αυτό είναι θέμα. Χρωστάω και σε ένα έτος. Σε τέσσερις αριθμούς. Ο χρόνος τρέχει. 2020. Έρχεται, με πολλά «ε». Ασύλληπτο. Όταν δηλώνεις ημερομηνία γέννησης στο ίντερνετ, κάνοντας ας πούμε μια εγγραφή κάπου, βγαίνουν αυτόματα ημερομηνίες-κουτουλιές, όπως 2004 ή 2003, 1999, κι εσύ κατακαημένο κατεβαίνεις και κατεβαίνεις μέχρι να φτάσεις στα γενέθλιά σου. Κλάμα.
Μπορεί ο υπέροχα καλοκαιρινός Νοέμβριος να μπέρδεψε τα πράγματα, αλλά κανείς δεν ξεγελιέται. Μπροστά, να εκεί, εκεί, βρίσκεται ο Δεκέμβριος. Καλώδια, φωτάκια, αγιοβασίληδες, χριστουγεννιάτικα δένδρα. Τάρανδοι, αγαπημένο είδος, ελαφάκια φουσκωτά και η πισίνα πιο κει. O τάρανδος είναι το φλαμίνγκο του χειμώνα. Ο ήλιος καίει ακόμα, οι πανάδες καραδοκούν. Βρέξει, χιονίσει, το spf στην τσάντα. Όπως η τερακότα το καλοκαίρι. Αυτή η καλοκαιρινή εσάνς του Νοεμβρίου προκάλεσε κόκο-μπλόκο στην γκαρνταρόμπα μου. Το καρό παλτό μου, πότε θα το φορέσω;
Στους λογαριασμούς, λοιπόν. Το κάπνισμα κόπηκε μαχαίρι μια αυγουστιάτικη μέρα. Φέτος το καλοκαίρι. Κατά διαστήματα και υπό την πίεση του στρες, γυροφέρνει στο μυαλό η ιδέα, αλλά jamais των ζαμών. Είναι διάλεκτος, δική μου εφεύρεση για να δώσω έμφαση. Το πήρα απόφαση. Ακόμα κι όταν οι βελζεβούληδες βγαίνουν παρεάκια έξω για να καπνίσουν τα ηλεκτρονικά. Αντέχω. Δεν τους δίνω σημασία, αλλά ούτε και τους λέω, κόψτε το, το ρημάδι και τέτοια διδακτικά. Είναι δικό τους θέμα. Αφού βγαίνουν στα πεζοδρόμια ή κατεβαίνουν τους ορόφους και δεν ατμίζουν πάνω μου. Μόνο αυτό μου έλειπε, να κάνω τρέκινγκ για να βγω να καπνίσω.
Πήρα τα ρίσκα μου μια μέρα. Φόρεσα πλεκτή ζακέτα. Και βγήκα. Και μέσα στο μετρό, αγκαλιά με τους υπόλοιπους συμπολίτες μου, ήταν μεσημέρι, είχε σηκωθεί ψηλά ο ήλιος. κατάλαβα ότι αυτή η κίνηση ήταν ανόητη. Ποια ζακέτα; Είσαι ηλίθια; Την πλεκτή, χοντρή, μαύρη ζακέτα; Έμεινα με το πουκαμισάκι.
Να ονειρεύομαι χιόνια στο καμπαναριό. Θέλω να αγοράσω ένα ροζ οπάλ ανκορά πουλόβερ. Και καμιά μποτούλα. Τρελή είσαι; Τα απαλά μου πουλοβεράκια και τα μάλλινα πλεκτά παντελόνια μου με κοιτάζουν και τα κοιτάζω. Να τα βάλω πού; Στο Κλόστερς της Ελβετίας, εκεί όπου κόβει βόλτες με το έλκηθρο ο βασιλιάς της Σουηδίας; Το πολύ να πάω να στηθώ κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο που φωταγώγησε η Φουρέιρα.
Και μιας και ανάφερα το έλκηθρο και πως δεν πρόκειται να δω έλκηθρο φέτος, ούτε για δείγμα, όπως και κάθε άλλη χρονιά, μου ήρθε στο νου η ζυγαριά. Έσβησα από τους ανοιχτούς λογαριασμούς το τσιγάρο. Έχουμε και λέμε, πόσα κιλά; Τόσα. Το αφήνω; Όχι, δεν το αφήνεις. Πέρυσι είχαμε πει ότι θα χάσεις καμιά δεκαριά. Πού βρισκόμαστε φέτος; Στα ίδια, απαντά ο άλλος μου εαυτός. Άρα στα new year resolutions, βάζουμε για αρχή πέντε κιλά μείον. Το «ράβεις», Σούζι. Πρόκειται για τη γνωστή Σούζι που και τρώει και ψεύδεται. Α, ναι, συμπληρώνω στους λογαριασμούς που δεν κλείνουν και τη λέξη με 11 γράμματα. «Γυμναστήριο». Θα βρεθεί χρόνος, κάπου ανάμεσα στις ογδόντα δραστηριότητες των παιδιών. Είναι θέμα θέλησης, του τύπου δώσε πόνο.
Έχουμε κλείσει με το τσιγάρο, στα κιλά θα τα βρούμε. Τι άλλο μένει; Πολλά. Ο καθένας έχει τους δικούς του ανοιχτούς λογαριασμούς. Θυελλώδεις έρωτες, νερόβραστες σχέσεις, αβάσταχτα χρέη, καημούς, βαρεμάρες, χαζομάρες και πίκρες και πέντε-έξι βιβλία που έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου πως θα τα διαβάσεις. Και άλλα τόσα πράγματα, που έχεις ορκιστεί πως θα τα κάνεις. Θα ανανεώσεις όλους τους όρκους σου και φέτος! Στη χρονιά με τα δύο 2 και τα 2 μηδέν. Τουλάχιστον έρχεται ισοπαλία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανατροπή και τα αναπάντητα ερωτήματα
Από το χωριό Αγάπι μέχρι τους περιστερώνες, η Τήνος αποκαλύπτει μια διαφορετική, πιο ήσυχη και βιωματική πλευρά της
Συμμετείχε επίσης στο «Orange Is the New Black» σε 19 επεισόδια.
Στο «Παραφλού» για κότσι χοιρινό με λάχανο και γούστα Εβρίτικα
Δεν παρατηρήθηκαν σοβαρές παρενέργειες που να σχετίζονται με το φάρμακο, σύμφωνα με τη Veradermics
Τα νέα γραφεία της Επιτροπής στο The Ellinikon Sports Park και η συνεργασία που φέρνει στο προσκήνιο την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη
Μια ακόμη αλλαγή για το ιστορικό εστιατόριο του Ζαππείου
«Το 1942 κατοικούσε και ίδρυσε την πρώτη σχολή Θεάτρου Τέχνης ο Κάρολος Κουν»
Τρέξαμε, παίξαμε, δοκιμάσαμε τις δυνάμεις μας και περάσαμε καλά σε μια Κυριακή που τα είχε όλα
Οι νέοι δρόμοι που ανοίγει η τεχνολογία των οπτικών τηλεπικοινωνιών με laser
Χρήσιμος οδηγός για υγιές χαμόγελο
Ο παππούς Θανάσης καθιέρωσε πρώτος το menu degustation
Ένα πρώιμο προειδοποιητικό σημάδι
Όσα πρέπει να κρατήσουμε «ιδιωτικά»
Τι δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα
«Μας συγκλόνισε όταν μάθαμε ότι δεν είχε επιστροφή αυτό» εξομολογήθηκε ο ευρωβουλευτής
Ποιοι προορισμοί και γιατί ξεχωρίζουν
Τι πρέπει να κάνετε για να μην τον επιβαρύνετε
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.