- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκατοντάδες μηνύματα για τη μη μεταδοτικότητα της ψωρίασης
Πρωτοβουλία «Ψωρίαση; Δες το Αλλιώς. Σχεδίασε τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις»
Εκατοντάδες συμμετέχοντες μετέδωσαν το μήνυμα πως η ψωρίαση δεν μεταδίδεται και μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη βοήθεια δερματολόγου, σε δύο ειδικές υπαίθριες δράσεις ευαισθητοποίησης που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Ψωρίαση; Δες το Αλλιώς. Σχεδίασε τη ζωή σου όπως εσύ θέλεις».
Στις 22 & 23 Ιουνίου και 29 & 30 Ιουνίου, λειτούργησε περίπτερο ενημέρωσης σε δημόσιους χώρους στην Αττική, δίνοντας τη δυνατότητα σε περίπου 2.000 ενδιαφερόμενους να ενημερωθούν για τη νόσο και να συμμετάσχουν σε μια δημιουργική δράση ενάντια στον μύθο της μεταδοτικότητας. Μέσα στις 24 ώρες της συνολικής του λειτουργίας, το περίπτερο γέμισε με περισσότερα από 1.350 θετικά μηνύματα από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.
Η προσπάθεια για περισσότερη ενημέρωση δεν σταματά εδώ. Μέσα από την ιστοσελίδα www.destoallios.gr οι επισκέπτες μπορούν να ενημερωθούν για την ψωρίαση και να δημιουργήσουν το δικό τους μήνυμα ευαισθητοποίησης για τη μη μεταδοτικότητά της μέσω ειδικής εφαρμογής. Επίσης, όσοι πάσχοντες το επιθυμούν, μπορούν να βαθμολογήσουν την επίδραση της νόσου στην καθημερινότητά τους, συμπληρώνοντας το σύντομο ερωτηματολόγιο του Δερματολογικού Δείκτη Ποιότητας Ζωής (DLQI). Πρόκειται για ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αυτοαξιολόγησης που χρησιμοποιείται από τους δερματολόγους για την πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση της ψωρίασης.
Η πρωτοβουλία «Ψωρίαση; Δες το Αλλιώς. Σχεδίασε τη ζωή σου όπως εσύ θες» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πασχόντων σχετικά με τη συμβολή της έγκαιρης διάγνωσης και της τακτικής ιατρικής παρακολούθησης από δερματολόγο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της νόσου σε βάθος χρόνου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, καθώς και την ενίσχυση του μηνύματος για τη μη μεταδοτικότητα της ψωρίασης. Πρόκειται για πρωτοβουλία της ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας GENESIS Pharma και της διεθνούς φαρμακευτικής εταιρείας Celgene International Sàrl.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι τραυματισμοί των ματιών κατά την κολύμβηση και τα θαλάσσια σπορ είναι πολύ συνηθισμένοι αυτή την εποχή
Το 7-θέσιο SUV είναι από τα καλύτερα στην κατηγορία του
«Υπάρχει πιθανότητα 10-20% ότι η ΑΙ θα μπορούσε να εξαλείψει την ανθρωπότητα», τόνισε ο βραβευμένος με Νόμπελ φυσικός
Η ψυχογενής ή νευρογενής ανορεξία είναι ένα από τα σοβαρότερα ψυχιατρικά νοσήματα
Η έκθεση στον ήλιο και η πρόσληψη βιταμίνης D
40 μεζέδες στην τοπική τους διάλεκτο και η μετάφρασή τους
Η σπάνια γενετική παραλλαγή που τους επιτρέπει να διακρίνουν αποχρώσεις αόρατες για τους περισσότερους ανθρώπους
Αν μείνεις στην πρωτεύουσα μόνο εσύ και ο Τσίου, σου βρήκαμε όλα όσα μπορείς να δεις και να κάνεις
Μελέτη αποκαλύπτει ότι η αισθητική απόλαυση της ποίησης ενεργοποιεί μια ξεχωριστή διαδικασία στον εγκέφαλο
Υπάρχουν πολλές μπουγάτσες αλλά καμία δεν φτάνει σε φήμη, εμφάνιση και νοστιμιά τη Σερραϊκή μπουγάτσα
Η σελήνη θα καλύψει πλήρως τον ήλιο για λίγα λεπτά - Οι χώρες που θα βρεθούν στο επίκεντρο του φαινομένου
Μεγάλη μελέτη σε πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους ανατρέπει τα στερεότυπα
Μια απρόσμενη συνάντηση με ανθρώπους που κουβαλούν τον πόλεμο μέσα τους και αναζητούν παρηγοριά στην προσευχή
AST (Art–Science–Tech): Η τεχνολογία αποκτά αξία μόνο όταν υπηρετεί τον άνθρωπο.
Το Ημερολόγιο της Πλήξης: 9 Αυγούστου
Το follow – up του Σκωτσέζου δημιουργού μετά τη μεγάλη επιτυχία «Baby Reindeer» σε κάνει να στριφογυρνάς
Παπαλίνα, παρασόλι και... λιώστρα: Το πιο αυθεντικό ταξίδι στη Λέσβο, με οδηγό το τοπικό γλωσσικό ιδίωμα
Οι αναγνώστες δυσκολεύονται να ξεχωρίσουν τα κείμενα - Πώς η στάση απέναντι στην AI επηρεάζει την κρίση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.