Life

Μένω στην Κηφισιά

6+1 κάτοικοι του πιο όμορφου από τα Βόρεια Προάστια μιλούν για τη γειτονιά τους

4781-128427.jpg
Κατερίνα Παναγοπούλου
ΤΕΥΧΟΣ 434
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κηφισιά434
Κηφισιά434

H οικονομική κρίση της τελευταίας 3ετίας άλλαξαν το πρόσωπο της Κηφισιάς δυο φορές.

Πριν από 9 ακριβώς χρόνια στο τεύχος 24 της Athens Voice (1/4/2004) έγραφα ένα αφιέρωμα για την Κηφισιά με τίτλο «Ένα Gucci φόρεμα απαντά». Η εισαγωγή, εμπνευσμένη από το τότε σουξέ της εποχής «Gucci φόρεμα», ήταν: «“…Ύφος πολλών καρδιναλίων και μεγάλο τουπέ…” Ε, λοιπόν, ναι! Τα ξέρω αυτά τα κοριτσάκια και τα αγοράκια. Όταν η φυλή των Β.Π. πρωτοάκουσε το τραγούδι, θύμωσε. Γιατί όμως; Ίσως γιατί οι σκηνές που περιγράφει είναι γνώριμες. Ίσως γιατί μας θυμίζουν τις φίλες και τους φίλους μας και τελικά ίσως μας θυμίζουν και λίγο τους εαυτούς μας. Ε, λοιπόν, ναι! Μένουμε στα Β.Π, αλλά ήρθε η ώρα να απενοχοποιηθούμε!»

Σήμερα, 9 χρόνια μετά, πολλά έχουν αλλάξει, τόσο στους κατοίκους όσο και στην περιοχή. Διότι, η φούσκα που διογκωνόταν έως το 2009 αλλά και η οικονομική κρίση της τελευταίας 3ετίας άλλαξαν το πρόσωπο της Κηφισιάς δυο φορές. Τα ακριβά μαγαζιά στην πλατεία σταδιακά έγιναν πανάκριβα, ενώ στην πορεία μίκρυναν, έβαλαν λουκέτο ή αναγκάστηκαν να μειώσουν τις άλλοτε απλησίαστες τιμές. Τα τελευταία χρόνια η πλατεία γέμισε από café, bar, εστιατόρια, ακόμα και σουβλατζίδικα που αντικατέστησαν επώνυμα μαγαζιά με ρούχα, παπούτσια και αξεσουάρ. Τα πανάκριβα Cayenne που έβλεπε κανείς να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, άρχισαν σιγά-σιγά να εξαφανίζονται. Άλλωστε, πλέον οι οδηγοί τους δεν μπορούν να βρουν χώρο να τα παρκάρουν. Διότι, μία από τις «εμπνευσμένες» ιδέες του δήμου ήταν να εφαρμόσει το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης σε όλους τους δρόμους της πλατείας, χωρίς να παραχωρήσει κάρτες σε μόνιμους κατοίκους, παρά μόνο σε όσους μένουν ακριβώς πάνω στους δρόμους που υπάρχει διαγράμμιση.

Παράλληλα, κατάργησε τις περισσότερες θέσεις στάθμευσης στο εμπορικό κέντρο διευρύνοντας τα ήδη πλατιά πεζοδρόμια και φτιάχνοντας ποδηλατόδρομους, τους οποίους είναι πρακτικά αδύνατον να χρησιμοποιήσουν ποδηλάτες, αφού θα πρέπει να κάνουν σλάλομ ανάμεσα στους πεζούς που κάνουν βόλτα στα μαγαζιά. Την ίδια ώρα το δημοτικό πάρκινγκ τα τελευταία χρόνια «ανακατασκευάζεται». Τα σχέδια είναι μεγαλεπήβολα, αλλά προς το παρόν μένουν στα χαρτιά.

Άλλο δυσεπίλυτο πρόβλημα: Οι λακκούβες! «Ο δήμος Κηφισιάς βγήκε ο δεύτερος δήμος της Αττικής με τις περισσότερες λακκούβες» έγραφα σε εκείνο το άρθρο και σήμερα, 9 χρόνια μετά, η κατάσταση παραμένει σχεδόν ίδια. Για τις αυθαίρετες μονοδρομήσεις που κάνουν πολλούς κατοίκους να αντιμετωπίζουν την καθημερινή διαδρομή σαν ταξίδι έγραψε το καλοκαίρι στην «Καθημερινή» ο δημοσιογράφος και κάτοικος της περιοχής Κωνσταντίνος Ζούλας: «Διάφοροι περισπούδαστοι τύποι (ομοτράπεζοι του δημάρχου με “ιδιότητες”, όπως αδερφοί πρώην ευρωβουλευτών κ.λπ.) δεν ήθελαν να υπάρχει κυκλοφορία μπροστά στα σπίτια τους»…

Παρόλα αυτά η Κηφισιά έχει και πολλά προτερήματα, γι’ αυτό άλλωστε και οι κάτοικοί της δύσκολα αποφασίζουν να μετακομίσουν και να την αποχωριστούν. Η ηρεμία, το πράσινο, η γαλήνη με την οποία σε γεμίζει το τοπίο, οι μυρωδιές από τα λουλούδια των κήπων, οι ήσυχες γειτονιές, τα χρώματα. Ο κάτοικος της Κηφισιάς που κατεβαίνει στο κέντρο νιώθει καταβεβλημένος, όταν επιστρέφει, από τον υπερβολικό θόρυβο, τους βρόμικους δρόμους και το συνωστισμό του ανομοιογενούς πλήθους του κέντρου. Στην Κηφισιά όλα είναι ήρεμα και χαλαρά. Κορίτσια και γυναίκες με φόρμα (επώνυμη βέβαια) που πάνε για πρωινό καφέ και cupcakes στην πλατεία, νεαρά αγόρια με βερμούδες που ανεβοκατεβαίνουν την Κασσαβέτη παίζοντας με το κινητό. Άλλωστε, δεν χρειάζεται να είναι κανείς ντυμένος ακριβά, αλλά καλόγουστα. (Το κακόγουστο ντύσιμο επιτρέπεται μόνο αν φέρει λογότυπο ακριβής μάρκας.)


Highlights

● Το σπίτι του πρωθυπουργού, που έχει αναγκάσει όσους μένουν κοντά του να διασχίζουν καθημερινά πελώρια διαδοχικά τρακτερωτά σαμαράκια προκειμένου να προλαβαίνει στις δύο γωνίες η αστυνομική του φρουρά να κάνει στιγμιαίο face control!

● Οι paparazzi στην πλατεία, που περιμένουν να τραβήξουν τη χιλιοστή φωτογραφία της Ελένης Μενεγάκη με τσάντες από ψώνια και το εκατοστό εσταντανέ του Νίκου Ευαγγελάτου και της Τατιάνας Στεφανίδου να κάνουν ποδήλατο.

● Ο δρόμος που παίρνει κανείς αναγκαστικά για να βγει στην Εθνική οδό με κατεύθυνση προς Αθήνα, ο οποίος έχει συσφίξει τις σχέσεις των κατοίκων με τον Θεό. Όποιος τον διασχίζει κάνει προσευχή, αφού είναι ένα μικρό δρομάκι διπλής κατεύθυνσης, από το οποίο περνούν φορτηγά, ταξί, ΙΧ. Προφανώς δεν γίνεται διαπλάτυνση για να διατηρήσουμε τη σχέση με τα Θεία.

● Η εικόνα της Μαρινέλλας ως τρυφερής γιαγιάς που πηγαίνει τα εγγόνια της στο πάρκo.

● Η ανθοκομική έκθεση κάθε πρωτομαγιά που μαζεύει «τουρίστες» από όλες τις περιοχές της Αττικής και δυσκολεύει με την κίνηση τη ζωή των μόνιμων.

● Η μέρα που εφαρμόστηκε απροειδοποίητα για τους περισσότερους κατοίκους η ελεγχόμενη στάθμευση. Η διαγράμμιση είχε γίνει μήνες πριν, αλλά ξαφνικά οι οδηγοί αντίκρισαν κλήσεις! Οι φωνές είχαν βγάλει στο δρόμο τις πωλήτριες από τα γύρω μαγαζιά, που χάζευαν για ώρες το θέαμα.

● Η μέρα που έκλεισαν τα McDonalds – σήμα κατατεθέν της πλατείας και meeting point όλων των ΒΠ πιτσιρικάδων. Για μήνες εξακολουθούσαν να κάθονται στα σκαλάκια, ενώ ακόμα και σήμερα τα περισσότερα ραντεβού κλείνονται «επί της Κηφισιάς – εκεί, μωρέ, που ήταν παλιά τα McDonalds!»

● Τα Everest στη στροφή του δρόμου, σήμα κατατεθέν της πλατείας.

● Ο δρόμος στην πάνω μεριά του τρένου που οδηγεί όλα τα Β.Π. στη Λ. Κηφισίας, στον οποίο τοποθετήθηκε στάση λεωφορείου, πιάτσα ταξί και κολονάκια που απαγορεύουν τη στάθμευση. Οι κάτοικοι κάνουν 20 λεπτά για να βγουν Κηφισίας και άλλα 20 λεπτά ως το κέντρο. Στην αρχή έγιναν ρεπορτάζ. Πλέον, απλά ξεκινούν 20 λεπτά νωρίτερα. 


Δανάη Δασοπούλου

Δημοσιογράφος

n

Μόλις αντικρίζεις την επιβλητική Βίλα Καζούλη, ξέρεις ότι έχεις κάνει τα πρώτα βήματα στην Κηφισιά. Βλέποντας στη συνέχεια το Άλσος, δεν έχεις καμία αμφιβολία: βρίσκεσαι στην πόλη όπου έμεναν και μένουν πρωθυπουργοί, συγγραφείς, ποιητές... Έχω την τύχη να προέρχομαι από παλιά κηφισιώτικη οικογένεια, επομένως, όχι μόνο ζω στην Κηφισιά από τη στιγμή που γεννήθηκα, αλλά η επαφή μου με την πόλη μετρά πάνω από έναν αιώνα. Οι αλλαγές που εντοπίζω αφορούν στην ανομοιομορφία των καινούργιων κατασκευών που έχουν «βομβαρδίσει» την περιοχή, αφαιρώντας της λίγη από την παλιά αριστοκρατική αίγλη και το χαρακτηριστικό κηφισιώτικο ύφος.

Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η ατμόσφαιρα που εκπέμπει, το άρωμα που αναδίδει, η ιστορία που βρίσκεται κρυμμένη στη σκιά των πλατάνων, κάτω από τα ακροκέραμα και τις στέγες των παλιών κατοικιών. Δεν θα έλεγα όχι σε μία ακόμα πιο λεπτομερή φροντίδα των δρόμων, των πεζόδρομων, μια προσοχή στην καθαριότητα σε όλη την περιοχή της Κηφισιάς και όχι μόνο στο κέντρο!


Νόνικα Κουτσογιάννη

Λογοθεραπεύτρια

n

Κηφισιά για μένα είναι ψηλοί κήποι παλιών αρχοντικών που αναβλύζουν μεθυστικά αρώματα λουλουδιών την άνοιξη, υπεραιωνόβια πλατάνια που κανένας δεν φροντίζει να αντικαταστήσει όταν ξεραθούν, λακκούβες ΠΑΝΤΟΥ (!), ποδηλατόδρομοι στους οποίους νταντάδες πάνε βόλτα με τα καρότσια τα μωρά βορείων προαστίων! Είναι το μέρος που μεγάλωσα, που αγαπώ, κι ας τσαντίζομαι κάθε φορά που με τους φίλους μου ψάχνουμε 3 ώρες για μία θέση parking προκειμένου να κάνουμε μια βόλτα στην πλατεία. Κι ας νευριάζω όταν βλέπω κακοτεχνίες στους δρόμους και βρόμικα πεζοδρόμια. Κι ας τρελαίνομαι κάθε φορά που αντικρίζω εξωφρενικές τιμές. Είναι η γειτονιά μου και την αγαπώ!


Σπύρος Καραγιάννης

Μουσικός, ερμηνευτής

n

Στην Κηφισιά μένω, ουσιαστικά, από τη μέρα που γεννήθηκα... Δεν θεωρώ ότι έχει αλλάξει πολύ. Σύμφωνοι, κάποια σημεία της έχουν εκσυγχρονιστεί, ωστόσο πιστεύω ότι αυτό που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν σκέφτεται το δήμο μας, ήταν και είναι η ίδια εικόνα: φύση, καθαρός αέρας, ησυχία (αν μπει κάποιος μέσα στο Άλσος, θα καταλάβει ακριβώς τι εννοώ) και κάπως πιο εύποροι πολίτες. 

Αυτό που πάντα μου άρεσε στην Κηφισιά, πέρα από τα συνήθη που προανέφερα, είναι ότι έχει πολλά σημεία όπου μπορείς να αθληθείς, να περπατήσεις και να ψυχαγωγηθείς, μέσα από εκθέσεις ζωγραφικής, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, αλλά και πολλά άλλα... Από την άλλη, δεν μου αρέσει καθόλου η αξία που της έχουν δώσει. Γιατί αυτή η αξία ανεβάζει το κόστος του καφέ μου, του ενοικίου μου, του ποτού μου!


Mαρία Τζωρτζοπούλου 

Αρχιτέκτονας MCube Architects

n

Στην Κηφισιά μένω από την ημέρα που γεννήθηκα. Τι άλλαξε; Γέμισε! Από καταστήματα, ψυχρά καφέ, ψυχρούς περαστικούς κι αυτοκίνητα. Κάποτε η Κηφισιά ήταν εξοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι έχω ακόμα στα αυτιά μου το κελάρυσμα των νερών από τα περίφημα ρυάκια της. Αυτό που μου αρέσει είναι οι μυρωδιές της... Εκείνες που, όσα χρόνια κι αν πέρασαν, είναι εκεί κάθε εποχή. Αυτό που δεν αντέχω είναι η ασφυξία από τα αμάξια, τον κόσμο, το «δήθεν» και τις θέσεις στάθμευσης επί πληρωμή! Θεωρώ ότι το σήμα κατατεθέν είναι η ηλικία της... Προδίδεται από τα πλατάνια και τις επαύλεις, που ΕΥΤΥΧΩΣ είναι ακόμα εκεί και την ομορφαίνουν. Στο μυαλό μου την έχω σαν μια αριστοκρατική κυρία, που παρά το πέρας των χρόνων, παραμένει επιβλητική.


Χρήστος Αστερίου

Συγγραφέας

n

Η Νέα Κηφισιά που πρωτογνώρισα το 1977 ήταν ένας τόπος γεμάτος πεύκα, μποστάνια με αμπολές, στάνες, γούρνες και τρεχούμενο νερό – με λίγα λόγια ένας μικρός, ανέγγιχτος παράδεισος. Στο φράχτη μας ανέβαιναν παγώνια που άνοιγαν κρώζοντας τα πολύχρωμα φτερά τους, ενώ τα καλοκαίρια ανελλιπώς μας επισκέπτονταν χελώνες και κουκουβάγιες. Στο κέντρο της Κηφισιάς η κίνηση ήταν αραιή, όλα περιστρέφονταν γύρω από το γαλακτοπωλείο του Βάρσου και το παρακείμενο ζαχαροπλαστείο του Νικολέλη. Πιο ψηλά –στην περιοχή του Κεφαλαρίου– δέσποζε το ημιφωτισμένο, μυστηριώδες Alt Berlin.Στα τέλη της δεκαετίας του ’80 έκαναν την εμφάνισή τους οι μεζονέτες, δηλητηριάζοντας την αύρα της περιοχής. Κόπηκαν δέντρα, χτίστηκαν αλάνες και όσα οικόπεδα είχαν απομείνει. Υπάρχουν ακόμα, ωστόσο, λιγοστοί θύλακες της αληθινής Κηφισιάς, τόποι στους οποίους επιστρέφουμε κάθε τόσο για μια αυθεντική ανάσα.

Tο τελευταίο βιβλίο του Χ.Α. «Ίσλα Μπόα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις, ενώ πρόσφατα επανακυκλοφόρησε και «Το ταξίδι του Ιάσονα Ρέμβη»


Μάγδα Πανουτσοπούλου

International Development Consultant (σε αναζήτηση εργασίας)

n

Αυτό που σίγουρα άλλαξε στην Κηφισιά στο πέρασμα των χρόνων είναι η κίνηση! Έχει πιο πολύ κόσμο και πιο πολλά αυτοκίνητα. Ευτυχώς παραμένουν το πράσινο και οι γειτονιές. Υπάρχουν, όμως, και πολλά προβλήματα στο δήμο. Οι δρόμοι είναι εντελώς χάλια, δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης και τώρα που τους έχουν μονοδρομήσει η οδήγηση έχει γίνει... πραγματικό μπέρδεμα!



Κηφισιά: Αγορά - Διασκέδαση

OOZORA

Αγ. Τρύφωνος & Ομήρου 15, 210 8018516

n

Με τον πολλά υποσχόμενο σεφ Sumpei Takizawa στην κουζίνα του (μεταγραφή από το διάσημο «ZUMA» στην Κωνσταντινούπολη) και τα μεθυστικά cocktails από τον mixologist Γιάννη Σαμαρά, το OOZORA θα σας ταξιδέψει σε μία fusion ιαπωνική εμπειρία. Εδώ το νέο μαύρο είναι το γκρι και το ταβάνι του –μια εντυπωσιακή ξύλινη κατασκευή σαν origami– θα σας εντυπωσιάσει. Διακριτικό, με την αίσθηση μιας γλυκιάς ευγένειας να κυριαρχεί στο χώρο.


BE ART

Κ. Δροσίνη & Δ. Κυριακού 16, 210 8088908

n

Ανάμεσα στα νεοκλασικά της Δροσίνη & Δ. Κυριακού, στο ιστορικό κέντρο της Κηφισιάς, σας περιμένει ένα από τα πλέον πρωτότυπα καλλιτεχνικά coffee bar restaurant. Στο άνετο εσωτερικό ή στο ειδυλλιακό εξωτερικό του περιβάλλον μπορείτε να απολαύσετε από το πρωί ποιοτικούς καφέδες, στη συνέχεια να δοκιμάσετε κάποιες από τις πραγματικά πολύ γευστικές του προτάσεις και τέλος να διασκεδάσετε με τις ευχάριστες μουσικές επιλογές. Επίσης, θα θαυμάσετε εκθέσεις έργων που πραγματοποιούν κατά καιρούς διάφοροι καλλιτέχνες. Κάθε Δευτ., Τρ. και Τετ. οι βραδιές είναι αφιερωμένες στα κοκτέιλ, που ξεκινούν από €5, ενώ η κανάτα λίτρου βαρελίσιας μπίρας, ιδανική για την παρέα, κοστίζει €9,50. Μπορείτε επίσης να οργανώσετε το πάρτι σας, ακόμα και να γίνετε ο dj της βραδιάς για τους φίλους σας.


J

Αργυροπούλου 6, 210 8013896

n

Εξαιρετικά καλαίσθητος χώρος, δημιουργία του γνωστού δίδυμου Γιώργου Γαβαλά και Γιάννη Μουρίκη, θα σε εντυπωσιάσει με τη φωτισμένη μεγάλη του κάβα και θα σου θυμίσει κάτι από Νέα Υόρκη. Το J ανοίγει από τις 8 το πρωί για brunch, με την κουζίνα να παραμένει σε λειτουργία έως τη μία τη νύχτα, σερβίροντας καλοφτιαγμένες πίτσες (με δικό τους ζυμάρι), burgers, σαλάτες, κρύα και ζεστά σάντουιτς, με την κάρτα του μενού να έχει επιμεληθεί η Ελένη Τσανακλίδου. Φυσικά, θα απολαύσετε και τον καφέ σας, διάφορα ροφήματα και φρέσκους δημιουργικούς χυμούς, όπως καρότο-σέλινο-τζίντζερ, μήλο-αχλάδι, καρότο-τζίντζερ κ.λπ. Όσο βραδιάζει το J αποκτά έναν ξεχωριστό χαρακτήρα κοκτέιλ μπαρ, με τον Γιάννη Κοροβέση να έχει επιμεληθεί τον κατάλογο. Κάθε Πέμπτη και Παρασκευή οι μουσικές επιλογές είναι του Ηλία Παπαχαραλάμπους, κάθε Σάββατο, Κυριακή και Τετάρτη του Νίκου Κίτσου, ενώ είναι πολύ πιθανό να πέσετε πάνω σε κάποια από τις live βραδιές που αγαπάει το J.


NISI BAR

Χαρ. Τρικούπη 146, 210 6207775

n

Δανείστηκε το όνομά του από το Εμπορικό της Νέας Ερυθραίας όπου και στεγάζεται, ένα σημείο που είναι πια τρεντ, γεμάτο μπαρ που υπόσχονται νύχτες σαν διακοπές. Ανάμεσα στα υπόλοιπα μαγαζιά της περιοχής, το Nησί κατάφερε να γίνει πολύ γνωστό και να είναι συνέχεια γεμάτο. Σούπερ κοκτέιλ και house πάρτι, σε ένα χώρο που έγινε στέκι.


TIME OF ART

Κυριαζή 6-8, 210 6250619

n

Ένας πολυχώρος τέχνης που εμπνεύστηκε η Ελένη Σακαλή, καλλιτέχνις και designer. Εδώ πραγματοποιούνται εκθέσεις εικαστικών, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, αλλά αυτό είναι ένα μόνο από αυτά που συμβαίνουν στο Time of Art. Στο πωλητήριό του θα βρεις βυζαντινές αγιογραφίες, κοσμήματα, «κοσμικά αυγά», αυγά στρουθοκαμήλου με σχέδια που φιλοτεχνεί η Σακαλή, και άλλες εικαστικές δημιουργίες. Επιπλέον, παρέχονται σεμινάρια ζωγραφικής, για παιδιά και ενήλικες, καθώς και υπηρεσίες design.  


BOUTIQUE ΚΑΛΑΜΑΚΙ

Κυριαζή 34, 210 6230053

n

Το γνωστό στέκι στην Αθήνα, με την ιδιαίτερη ποιότητα στο φαγητό και τον προσεγμένο, μοντέρνο χώρο του, ήρθε και στην Κηφισιά. Θα απολαύσετε χειροποίητα καλαμάκια, φρεσκοζυμωμένα μπιφτεκάκια από μοσχάρι, αλλά και από γαλοπούλα, ολόφρεσκες δροσερές σαλάτες και φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες ακριβώς τη στιγμή της παραγγελία σας. Εδώ θα περιμένετε ελάχιστα λεπτά παραπάνω, γιατί όλα φτιάχνονται τώρα… και μόνο από τους ίδιους. Και delivery, για να απολαμβάνετε όλες αυτές τις νοστιμιές και στο δικό σας χώρο.


PLOUGHMAN

Κυριαζή 14-16, 210 8014523

n

Η παλιά Ploughman’s παμπ που από το 1982 στεγαζόταν στην Ηριδανού, στα Ιλίσια, τώρα μετακόμισε στην Κηφισιά, με άποψη και μουσικές επιλογές που ξεκινούν από τις αγαπημένες δεκαετίες του ’60 και του ’70 και φθάνουν έως και το σήμερα. Επιλεγμένες μπίρες (και βαρέλι), ενημερωμένη malt κάβα, καφέδες και άλλα ροφήματα από τις 10 το πρωί και το επόμενο διάστημα και κουζίνα. Με συχνά και διαφορετικά events (βραδιές ντίσκο κ.λπ.) και πολύ after διάθεση ειδικά Παρασκευές και Σάββατα βράδυ. Με δυο λόγια, μια ωραία funk κατάσταση που τείνει προς το ροκ.


GOODYS

Λεβίδου 1

n

Αγαπημένες γεύσεις σε ένα φιλόξενο περιβάλλον υψηλής αισθητικής. Θα «διαβάσετε» το μενού σε iPad και θα φτιάξετε το burger σας όπως ακριβώς το θέλετε, επιλέγοντας τόσο τα υλικά που προτιμάτε όσο και την τιμή του (από €1,40). Με δωρεάν και απεριόριστο Internet, χάρη στο free wifi, και δεκάδες διαδραστικά παιχνίδια στη μεγάλη multi touch οθόνη τελευταίας τεχνολογίας, για να απολαμβάνετε το φαγητό σας σε μια μοντέρνα, ζωντανή και δημιουργική ατμόσφαιρα.


EVEREST

Λεβίδου & Κασσαβέτη

n

Το ιστορικό Everest της Κηφισιάς, ανακαινισμένο από τον Οκτώβριο του ’12, λιτό και μοντέρνο, αποτελεί must σημείο συνάντησης για την περιοχή. Μαζί με το πιο διάσημο σάντουιτς της πόλης, θα δημιουργήσετε τη δική σας σαλάτα από φρεσκοκομμένα λαχανικά και άλλα υλικά, ενώ θα απολαύσετε και τους εξαιρετικής ποιότητας αρωματικούς καφέδες 100% Superior Arabica και Fine Brazilian Blend, σε τιμές που ξεκινάνε από €1.


CHATEAU

Αγ. Δημητρίου 9, 210 8015830

n

Το εσωτερικό του Chateau μοιάζει με κάστρο. Στο χώρο κυριαρχούν η πέτρα και το ξύλο, ενώ το βλέμμα σου αιχμαλωτίζουν μαξιμαλιστικοί πολυέλαιοι, δάδες, εντυπωσιακά κηροπήγια και ιδιαίτεροι πίνακες. Κι αν το σκηνικό σου φαίνεται κάπως βαρύ για άνοιξη, θα σε προλάβω λέγοντάς σου ότι ίσως το δυνατότερο σημείο του μαγαζιού είναι ο κήπος του, ιδανικός για ποτό και φαγητό. Μιλώντας για το τελευταίο, η κουζίνα του Chateau συνδυάζει αμερικανικές και ιταλικές γεύσεις: burgers, pasta και πλήθος μεσογειακών πιάτων σε προετοιμάζουν για ένα βράδυ που πρόκειται να διαρκέσει πολύ. Προτείνουμε για συνέχεια τα υπέροχα δροσερά κοκτέιλ του μαγαζιού και μετά διασκέδαση στο χώρο του club. Κάθε Τρίτη διοργανώνονται πάρτι με house ήχους κυρίως, αλλά όσο περνάει η ώρα θα ακούσεις και ελληνικό στίχο – τελείως απενοχοποιημένα. Εκτός από τα dj settings, πολύ πιθανό να πετύχεις και live μουσική –ροκ κυρίως– ή κάποιο άλλο από τα events που διοργανώνονται συχνά στο Chateau. Το μαγαζί ανοίγει νωρίς το απόγευμα – μπες και σίγουρα θα βγεις πολλές ώρες μετά.


 Φωτογράφιση χώρων: Nάσος Αβράμης - Art of Heavens

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ