Life

Πιάσε (μου) τον Μάη!

Πλησιάζει ο καιρός για το Athens Pride.

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 344
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
13891-31117.jpg

Πλησιάζει ο καιρός για το Athens Pride. Φέτος επιτέλους ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης έθεσε το Pride υπό την αιγίδα του δήμου, με αποτέλεσμα να πέσει δάκος σε τρία ελαιόδεντρα της Εκάλης και να δακρύσει μια εικόνα της Αγίας Βαρβάρας (Στράιζαιντ) στη Σάντα Μπάρμπαρα Καλιφόρνιας. Εμείς οι γκέι είμαστε απεσταλμένοι του Σατανά και η παραμικρή υποστήριξή μας προκαλεί κοινωνικό όλεθρο και καούρες, ε;

Την ομοφυλοφιλία την αντιμάχονται κυρίως οι άντρες με αρρωστιάρη ανδρισμό που λιποθυμά ακόμα και τη λέξη να αρθρώσεις κοντά τους. Σε κανέναν πραγματικό στρέιτ άντρα δεν καίγεται καρφάκι τι κάνουν οι γκέι, αφού έχει καλύτερα πράγματα ν’ ασχοληθεί, π.χ. τη σεξουαλική του ζωή. Όπως έχουν αποδείξει και επιστημονικές έρευνες (με μέτρηση αιμάτωσης του πέους κατά την προβολή ομοφυλοφιλικών εικόνων), οι άντρες με τις πιο ομοφοβικές αντιδράσεις είναι συνήθως αυτοί που έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις. Καρφώνεστε!

Ενόψει του pride, η Ομάδα Εθελοντισμού Athens Pride 2011 πραγματοποιεί συναντήσεις εθελοντών την Κυριακή 8 Μαΐου και την Τετάρτη 11 Μαΐου στις 8μ.μ. στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Nosotros (Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια). Ελάτε να βοηθήσετε είτε την ίδια την ημέρα του pride είτε νωρίτερα. Φέτος το Υπουργείο Πολιτισμού οργανώνει για πρώτη φορά το «Athens Rainbow Week», μια εβδομάδα αφιερωμένης στους ομοφυλόφιλους της χώρας μας. Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί εκδηλώσεις, αλλά ετοιμάζονται διάφορα.

Το φεστιβάλ που έχει πλέον γίνει θεσμός, συνεχίζει για 13η συνεχή χρονιά. Φέτος το Πολιτιστικό Πανόραμα Θεσσαλονίκης για την Ομοφυλοφιλία-Διαφυλικότητα γίνεται 5-11 Μαΐου 2011, στο Ολύμπιον, με πλουσιότατο πρόγραμμα προβολών. Θα απολαύσετε 24 ταινίες μικρού μήκους και 8 ταινίες μεγάλου μήκους από 9 χώρες, με 12 ταινίες για τη γυναικεία ομοφυλοφιλία, 14 ταινίες για την αντρική, 4 για την τρανσεξουαλικότητα. Θα δείτε ταινίες που αναφέρονται στην αμφιφυλοφιλία, ντοκιμαντέρ για θρησκευτικούς γάμους και το διεθνές ομοφυλοφιλικό κίνημα, ταινίες για τις μεγάλες ηλικίες, για τον έρωτα που πρωτοεμφανίζεται στην εφηβεία, για την οικογένεια, για τους μετανάστες σε φιλελεύθερες χώρες, για τις υπερβάσεις των τάξεων και του καθωσπρεπισμού κ.ά. Όλες οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες στα ελληνικά. Θα προβληθούν επίσης οι δύο ταινίες που βραβεύτηκαν πέρσι από το κοινό και είχαν ως θέματα τις απόψεις των παιδιών ομόφυλων οικογενειών και τον βιασμό. Στο φεστιβάλ θα παρευρεθούν οι σκηνοθέτες τους, Ana Boluda (Ισπανία) και David Färdmar (Σουηδία), και θα ακολουθήσει συζήτηση. Επιπλέον, μετά την προβολή ταινιών διοργανώνονται συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η επίσκεψη του διεθνούς φήμης Ισραηλίτη σκηνοθέτη Tomer Heymann, ο οποίος θα συζητήσει με το κοινό, μετά την προβολή τριών ταινιών του. www.cultpanorama.org.

Την Κυριακή 1η Μαΐου το mybar κάνει Pyjama Party. Φορέστε τις νυχτικιές σας και ελάτε. Αν πάλι κοιμάστε φορώντας μόνο το άρωμά σας, ελάτε έτσι. Είναι σίγουρο ότι θα κάνετε αισθησιακή είσοδο. Τη μεθεπόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου, το θέμα του πάρτι είναι Αραβικές Νύχτες – χίλιοι και ένας λόγος να ξεφαντώσετε στο mybar!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ