Ελλαδα

Τι είναι η «Ψυχρή Λίμνη» που επηρεάζει τον καιρό - Σε ποιες περιοχές έρχονται βροχές

Η πρόγνωση για τις επόμενες ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η «Ψυχρή Λίμνη» στην Ελλάδα συνδέεται με τα μπουρίνια
Η «Ψυχρή Λίμνη» στην Ελλάδα συνδέεται με τα μπουρίνια © EUROKINISSI

Ο καιρός επηρεάζεται από την «Ψυχρή Λίμνη» στην Ελλάδα. Τοπικές βροχές και μπουρίνια σε περιοχές. Η πρόγνωση ΕΜΥ. Τι ανέφερε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Η «Ψυχρή Λίμνη», το φαινόμενο που φέρνει ξαφνικές βροχές και τοπικές καταιγίδες, συνεχίζει να επηρεάζει περιοχές της χώρας. Μπουρίνια αναμένονται σήμερα Πέμπτη (16/6) σε ηπειρωτικές περιοχές και Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση ΕΜΥ, ο καιρός παραμένει άστατος, με τοπικές βροχές να εκδηλώνονται σε κεντρική Μακεδονία, Σποράδες, βόρεια Εύβοια και ανατολική Θεσσαλία, Από το μεσημέρι - απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μικρής διάρκειας στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Στερεά, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία. Βελτίωση του καιρού θα υπάρξει από το βράδυ.

Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 29 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος καιρός, με ήλιο αλλά και μπόρες όλη την εβδομάδα | 16/06/2022 | ΕΡΤ

Τι είναι η «Ψυχρή Λίμνη» - Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης εξηγεί

Το φαινόμενο της «Ψυχρής Λίμνης», είναι οι εκτεταμένες βροχές και οι τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας αλλά με μεγάλη ένταση πάνω από μια περιοχή. Αντιμέτωπες με «Ψυχρή Λίμνη» θα βρεθούν περιοχές μέχρι και το Σαββατοκύριακο, με τον καιρό να αλλάζει ξαφνικά, όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Και προσθέτει: «Η χώρα συνεχίζει να επηρεάζεται από τις ψυχρές εναέριες μάζες όπου τις απογευματινές ώρες θα παρατηρηθούν έντονες βροχές και τοπικές ισχυρές καταιγίδες μικρής διάρκειας αλλά θα προκαλέσουν προβλήματα, όπως αυτά που είδαμε στη Θεσσαλονίκη. Αναμένουμε τα φαινόμενα αυτά να επηρεάσουν την κεντρική και νότια ηπειρωτική χώρα, την εσωτερική Πελοπόννησο. Αύριο Πέμπτη 16 Ιουνίου, το φαινόμενο της "Ψυχρής Λίμνης" θα παρατηρηθεί σε ηπειρωτικές περιοχές, ενώ το Σαββατοκύριακο θα είναι πιο γενικευμένες σε τοπικό επίπεδο».

«Ψυχρή Λίμνη» στην Ελλάδα, καύσωνας στην Ευρώπη

Την ώρα που η «Ψυχρή Λίμνη» επηρεάζει την Ελλάδα, στην Ευρώπη σημειώνεται καύσωνας.

Στην Ισπανία έχουν καταγραφεί ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, ενώ στην Ιταλία στο νότιο τμήμα της η έντονη ζέστη εκδηλώνεται τουλάχιστον έναν μήνα νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ