Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Inwards: Η παύση ως αφετηρία μεταμόρφωσης

Inwards: Η παύση ως αφετηρία μεταμόρφωσης
Inwards: Η παύση ως αφετηρία μεταμόρφωσης
Η Luminous Eye εγκαινιάζει, την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021, την ομαδική έκθεση “Inwards” – Η παύση ως αφετηρία μεταμόρφωσης, σε επιμέλεια του Χάρη Κακαρούχα.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αγγελίνα Παγώνη, Αριστοτέλης Χατζηκύρου, Barbara Vandendriessche, Αμαλία Τσακίρη, Δήμητρα Σταθοπούλου, Μαρία Τσομπατζόγλου, Cloe Harent, Κρυσταλλία Ιωαννίδου, Mica Novaes, Δάφνη Κοτσιάνη.
 
Οι καλλιτέχνες της έκθεσης μέσα στην συνθήκη της πανδημίας χρησιμοποιούν το φωτογραφικό μέσο για να καθρεφτίσουν την βιωμένη εσωτερική τους πραγματικότητα. Η πανδημία αποτέλεσε γι’ αυτούς μια διαδικασία αναστοχασμού πάνω στις αξίες της ζωής, τη σχέση με τον κόσμο, ένα διαφορετικό πρίσμα να ξαναδούν τα κίνητρα, τους στόχους και τις επιδιώξεις τους. Οδηγήθηκαν σε μια έσωθεν διερεύνηση και παρατήρηση. Και αυτή η στροφή κατεύθυνσης έγινε αφετηρία μεταμόρφωσης του βλέμματος.
 
Μέσα από τη μετοχή στα παραπάνω ταξίδια ο θεατής καλείται με την σειρά του να ζήσει την δική του εσωτερική περιπέτεια. Καταλήγοντας για μια ακόμη φορά στο συμπέρασμα ότι, εν τέλει, δεν υλοποιούμε οπτικά παρά την εσωτερική μας πραγματικότητα.
 
Οι εργασίες επιλέχθηκαν με την σειρά που αναφέρονται – κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε η Luminous Eye την άνοιξη του 2020 – από επιτροπή που απαρτίστηκε από τους φωτογράφους Κωστή Αντωνιάδη, Βασίλη Γεροντάκο, Χάρη Κακαρούχα και την ψυχοθεραπεύτρια Έφη Μητροπούλου.
 

Εγκαίνια:
Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021

Διάρκεια της έκθεσης:
12 – 28 Νοεμβρίου 2021
Μέρες και ώρες προσέλευσης:
Τετάρτη 02:00 μμ – 06:00 μμ και Πέμπτη έως και Κυριακή 05:00 μμ – 09:00 μμ
Θα τηρηθούν όλοι οι κανονες προστασίας κατά του Covid-19.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Inwards: Η παύση ως αφετηρία μεταμόρφωσης
Inwards: Η παύση ως αφετηρία μεταμόρφωσης
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό. Εγκαίνια: Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 17:00. έως 21:00.