Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

Ασπασία Μπούρχα: «Ονείρου χώρος» στην ArtZone 42

Ασπασία Μπούρχα: «Ονείρου χώρος» στην ArtZone 42
Ξάφνου ανύποπτα πάνω σε ένα ξυράφι, ακρυλικό, κολάζ

Το καλλιτεχνικό έργο της Ασπασίας Μπούρχα χαρακτηρίζεται από έντονες προοπτικές και δισδιάστες αποτυπώσεις χώρων και σκηνικών απεικονίζοντας ονειρικά τοπία, ατμοσφαιρικά, αποδωσμένα με έντονο συμβολισμό. Το ίδιο χωρίζεται σε τρεις φάσεις, όπου η πιο πρόσφατη καταλήγει σε αυτή την έντονη προοπτική, θυμίζοντας De Chirico, σε σκηνικά που μοιάζει ο χρόνος να επιβραδύνει συνεχώς.

Αρχική της έμπνευση αποτέλεσε η ποιητική συλλογή του Ελύτη «Μαρία Νεφέλη», ενώ στα τελευταία της έργα πρόσθεσε αρκετά από τα δικά της προσωπικά, βιώματα. Παντρεύοντας μεικτές τεχνικές από ακρυλικά και κολάζ, γίνεται αναφορά στη Μητέρα – Γη - Φύση και στις αντιξοότητες που ο πλανήτης αντιμετωπίζει, καθώς επίσης και στα ανθρώπινα φύλα που κατοικούν πάνω σε αυτόν, τα οποία συνυπάρχουν έχοντας επίγνωση της διαφορετικότητά τους.

Ασπασία Μπούρχα - βιογραφικό

Η Ασπασία Μπούρχα σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, με καθηγητές τους Μαυροείδη, Μόραλη, Μυταρά και Λαμπράκη - Πλάκα. Εργάστηκε στη Μέση Εκπαίδευση ως καθηγήτρια Εικαστικών σε Γυμνάσια και Λύκεια και συνεργάστηκε ως εκπαιδευτικός με το Κέντρο Μελετών Ακρόπολης υπό την εποπτεία της κ.Χατζηασλάνη. Το βιβλίο με θέμα Ακρόπολη και Εκπαίδευση περιέχει δουλειά της και εκτίθεται στο πωλητήριο του Μουσείου. Έχει πραγματοποιήσει πέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και μετείχε σε διάφορες ομαδικές. Έχει επίσης εικονογραφήσει ποιητικές συλλογές και παραμύθια.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Ασπασία Μπούρχα: «Ονείρου χώρος» στην ArtZone 42
Ασπασία Μπούρχα: «Ονείρου χώρος» στην ArtZone 42
από 11/04/2024 έως 02/05/2024

κάθε Τετάρτη, Σάββατο 11:00-15:00

από 11/04/2024 έως 02/05/2024

κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 15:00-21:00