Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

«Η οδύσσεια του αληθινού εαυτού» στη Luminous Eye Gallery

«Η οδύσσεια του αληθινού εαυτού» στη Luminous Eye Gallery

Η Luminous Eye Gallery παρουσιάζει την έκθεση "Η Οδύσσεια του Αληθινού Εαυτού", σε σύλληψη και επιμέλεια της Επιμελήτριας Τέχνης Βέρας Κατρανίδου, με τη συμμετοχή εικαστικών καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. 

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα τέχνης που διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην εξερεύνηση του αληθινού εαυτού και την αναγνώριση της εσωτερικής ανάγκης για αυθεντικότητα και προσωπική έκφραση. Ο επισκέπτης της έκθεσης θα δει έργα τέχνης που περιλαμβάνουν φωτογραφία, ζωγραφική, βιντεοτέχνη και εγκατραστάσεις.

Στο κείμενο τεκμηρίωσης του θέματος της έκθεσης σημειώνει η κα. Κατρανίδου: "Η σύνδεση μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας αποτελεί τον άξονα μιας αναπόσπαστης σχέσης, που μας επιτρέπει να επινοούμε νέες προοπτικές και λύσεις. Στην Οδύσσεια του Αληθινού Εαυτού, θυμίζουμε τον Δον Κιχώτη, παράκαιρο ιππότη στους σύγχρονους καιρούς, οι αφηγήσεις του οποίου συναντούν τις αναζητήσεις μας για αυτοσυνείδησία στο τοξικό γίγνεσθαι τη κοινωνίας του Σήμερα. Η τέχνη, ως μέσο έκφρασης της φαντασίας, διαμορφώνει την κοινωνία προς την αναζήτηση της αλήθειας και της αυτο-αναγνώρισης. Οι σύγχρονοι Δον Κιχώτες είναι οι καλλιτέχνες της εποχής μας, οι οποίοι μέσα από τις εικαστικές τους δημιουργίες, απελευθερώνουν τις σκέψεις μας και μας καλούν να αναζητήσουμε το αληθινό εαυτό μας. Συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας ισορροπημένης και αρμονικής κοινωνίας, προσφέροντας ουσιαστικό αντίδοτο στην αποσαθρωμένη πραγματικότητα. Έτσι, η Οδύσσεια του Αληθινού Εαυτού γίνεται μια διαδρομή μέσα από τη φαντασία, όπου ο καθρέφτης αποκαλύπτει νέες προοπτικές και η προσπάθεια αλλαγής αρχίζει από την προσωπική αλήθεια. Μέσα από αυτήν τη διαδρομή, αντιλαμβανόμαστε ότι οι ιδεαλιστικές φαντασιώσεις μπορούν να μετατρέψουν την κοινωνία, αναδεικνύοντας τον αληθινό εαυτό μας και ενθαρρύνοντας τον ανασυγκρότησης ενός καλύτερου κόσμου".

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί δημιουργοί: Setsuko Chiba, Μάγδα Δημούδη, Roy Wang, Βάσια Σερέτη, Constantine Saifoyntinov (Boonis), Άννα Σεμερτζή, Mengqi Xia, Γιάννης Σταμούλης, Ειρήνη Ταναμπά (TanaIR), Βασίλειος Αθανασιάδης, Χρυσούλα Δεμάγκου, Νικηφόρος Τσεκούρας, Γιώτα Τζότζολη, Σοφία Ατσαλή, Σίσσυ Τζιρίτη, Αλεξάνδρα Μπανταλούκα, Τζένη Καλαντζή, Αθανάσιος Μίχος, Τίνα Σακέτου, Ελένη Λαπαντζή, Εύα Αναστοπούλου, Αναστάσιος Μουμτζόγλου, Αρτιόλα Λέκκα, Γιάννης Χατζηπαπάς, Γεωργία Χατζοπούλου, Τώνια Κωτίδου, με την τιμητική συμμετοχή των Πέτρου Πέτρου και Στέλλας Χατζηπαναγιώτου – bodarch.