Εμφάνιση φίλτρων
Τίτλος

«Η ασημένια ζώνη»: Περιοδική έκθεση από το ΠΙΟΠ

«Η ασημένια ζώνη»: Περιοδική έκθεση από το ΠΙΟΠ

Mε αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την περιοδική έκθεση «Η ασημένια ζώνη», στο κτήριο του Ιδρύματος στον Ταύρο.

Η έκθεση παρουσιάζει τα ζωγραφικά έργα που φιλοτέχνησε η Μάρια Μπαχά για την εικονογράφηση του ομώνυμου παιδικού βιβλίου της Χάρις Μέγα, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΠΙΟΠ (2019) και συνδέεται με την τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας και το Μουσείο Αργυροτεχνίας του Ιδρύματος, στα Ιωάννινα. Η περιοδική έκθεση ξεκίνησε το ταξίδι της από το Μουσείο Αργυροτεχνίας και συνέχισε στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας.

Η ζωγράφος-εικονογράφος Μάρια Μπαχά αποδίδει με ευαισθησία την ιστορία της συγγραφέως, δημιουργώντας ένα εικαστικό σύμπαν με στοιχεία παραμυθένια αλλά και αληθοφανή. Πώς συνδέεται η τέχνη της ασημουργίας με την πόλη των Ιωαννίνων; Πώς η φήμη της γιαννιώτικης αργυροτεχνίας έφτασε μέχρι τα πέρατα του κόσμου; Πώς η τέχνη αυτή ρίζωσε στην καθημερινή ζωή της πόλης, συμβάλλοντας στη διαμόρφωση της πολιτισμικής της ταυτότητας; Το κείμενο της Χάρις Μέγα συνομιλεί αρμονικά με τις εικόνες, τις οποίες η ζωγράφος δούλεψε δημιουργικά, με τέμπερες, μολύβια και μελάνια.

ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

«Η ασημένια ζώνη»: Περιοδική έκθεση από το ΠΙΟΠ
«Η ασημένια ζώνη»: Περιοδική έκθεση από το ΠΙΟΠ
από 02/04/2024 έως 31/05/2024

κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:00-20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος δωρεάν