Αναζήτηση Τέχνες

  • Νέα event
  • Όλα τα event
  • Κατηγορία event
  • Όλοι οι χώροι
  • Κατηγορία χώρων
  • Περιοχές

Το Όριο είμαι "εγώ"

Το Όριο είμαι "εγώ"

Την έκθεση  με τίτλο Το όριο είμαι "εγώ” η οποία πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην  Πινακοθήκη Κυκλάδων της Σύρου (20 Νοεμβρίου – 15 Δεκεμβρίου 2019) από την ps[υ]art.therapy.gallery και την Επανεκκίνηση ΑΜΚΕ - στο πλαίσιο των project art_ Art as therapy, μία εικαστική διαβούλευση και δράση για την Τέχνη ως θεραπεία - θα έχει την ευκαιρία να δει και το αθηναϊκό κοινό στον χώρο της ps[υ] art.therapy.gallery στο Κολωνάκι.

Οι καλλιτέχνες Κωνσταντίνος Καταγάς, ο Ιωάννης Μονογυιός και Κωνσταντίνος Μπερδέκλης, συνομιλούν εκ νέου στο πλαίσιο της γκαλερί με την εικαστική γραμμή του ‘Εγώ’. Τα έργα συνομιλούν και επιχειρούν τη σύνδεση του ψυχισμού του εικαστικού δημιουργού με το θεατή, αναζητώντας εκείνη την εσωτερική διεπαφή ως τη γενεσιουργό αιτία της εικαστικής παραγωγής και της ανάγνωσης της.

Στην Πινακοθήκη Κυκλάδων με την υποστήριξη του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης  το κοινό ήρθε σε επαφή  με πτυχές της σύγχρονης τέχνης και της ψυχολογίας . Bίωσε τον διάλογο μεταξύ των έργων αλλά και μέσα από την ενδελεχή διαδικασία των παράλληλων εργαστηρίων που συνόδευαν την έκθεση καθ’όλη τη διάρκεια της.  Διαφάνηκε η νοηματοδότηση, η εξερεύνηση του ταξιδιού της εικαστικής γραμμής με οδηγό τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων  στην Αθήνα, θα παρουσιαστούν μαγνητοσκοπημένα οι Αυτοσχεδιασμοί και που συνόδεψαν την έκθεση στη Πινακοθήκη.  Ένα ταξίδι στην σύγχρονη Ευρωπαϊκή κ Αμερικανική jazz κ modal μουσική από το Yannis Roussos JAZZ TRIO -Γιάννης  Ρούσσος–drums, Λευτέρης  Βαρθαλίτης–contra bass, Ιωσήφ Ρούσσος–piano- και το:  ῾Χρώματα στον κόσμο του αυτοσχεδιασμού῾ του Σπήλιου Καστάνη -contra bass- ένα ιδιαίτερο μουσικό διάλογο που συνέθεσε ο καλλιτέχνης με έμπνευση τις συνομιλίες των έργων της έκθεσης στην Ερμούπολη.

Μία μετάβαση πραγματική και νοητική η οποία σηματοδοτεί έναν ευρύτερο διάλογο εντός ενός νέου πλαισίου νοηματοδότησης.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Καταγά, Έλενα Τονικίδη


Εγκαίνια: Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, 20:00

Που συμβαινει

ps [υ]art therapy gallery
Από 16/01 έως 15/02
κάθε Τρίτη, κάθε Πέμπτη 21:00-01:00
κάθε Σάββατο, κάθε Κυριακή 12:00-17:00
κάθε Δευτέρα 18:00-23:00
ps [υ]art therapy gallery
Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5