Οι μισοί Έλληνες αγόρασαν 3-4 smartphones την τελευταία πενταετία
Τι συμβαίνει με την ανακύκλωση
Περίπου οι μισοί Έλληνες (το 45%) έχουν αγοράσει μεταξύ 3 και 4 smartphones την τελευταία πενταετία, ενώ 1 στους 3 έχει αγοράσει πάνω από 4 κινητά τηλέφωνα.
Κάθε 1,5 χρόνο αλλάζουν κινητό οι Έλληνες ενώ 4 στα 10 νοικοκυριά στην Ελλάδα έχουν περισσότερα smartphones από τα μέλη που αποτελούνται. Ακόμα, 7 στα 10 νοικοκυριά, που αποτελούνται από 1 έως 2 άτομα, έχουν 3 ή περισσότερα λειτουργικά smartphones στην κατοχή τους.
Μάλιστα, περίπου οι μισοί Έλληνες (το 45%) έχουν αγοράσει μεταξύ 3 και 4 smartphones την τελευταία πενταετία, ενώ 1 στους 3 έχει αγοράσει πάνω από 4 κινητά τηλέφωνα
Το αξιοσημείωτο είναι πως οι Έλληνες έχουν την τάση να αφήνουν αναξιοποίητα τα παλιά, αλλά λειτουργικά, smartphones τους. Μάλιστα, το 83% δηλώνει πως όταν δεν χρησιμοποιεί πλέον ένα smartphone, το αφήνει ξεχασμένο στο σπίτι. Ως αποτέλεσμα, τα παλιά, αλλά λειτουργικά κινητά τηλεφώνα μένουν αναξιοποίητα, με τη μη ανακύκλωση τους να κοστίζει τόσο στην οικονομία, όσο και στο περιβάλλον. Το κρατούν ως backup σε περίπτωση που χαλάσει το δικό τους ή κάποιου οικείου τους και να έχουν κάποιο λειτουργικό να χρησιμοποιούν.
Αυξάνονται όσοι θα αγόραζαν μεταχειρισμένο
Ένα ποσοστό 25% ανέφερε και το συναισθηματικό δέσιμο ως βασικό λόγο για να κρατήσει την παλιά του συσκευή. Όμως, ένα 15% απάντησε πως δε γνωρίζει καν εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησης παλιών συσκευών. Παρά το γεγονός πως οι περισσότεροι Έλληνες δεν «αποχωρίζονται» τα παλιά τους κινητά, ολοένα και περισσότεροι δηλώνουν πρόθυμοι να αγοράσουν κάποιο μεταχειρισμένο ενώ 15% έχει αγοράσει ήδη.
Ανακύκλωση κινητών αλλά με αμοιβή
Το 88% θα αντάλλαζε το παλιό του smartphone για εκπτωτικό voucher, μέσω του οποίου θα μπορούσε να αγοράσει το καινούριο σε καλύτερη τιμή. Επίσης, ένα 75% δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να λάβει το μέγιστο χρηματικό αντίτιμο.
Ακόμα, ένα 75% δήλωσε ότι θα επιθυμούσε να λάβει το μέγιστο χρηματικό αντίτιμο. Να σημειωθεί πως 7 στους 10 αναφέρουν πως μια απλή, γρήγορη, και ασφαλής διαδικασία είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να προχωρήσουν στην πώληση ενός smartphone.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Εμφανίστηκε στην πρώτη συνάντηση σαν μεγαλοπαράγοντας ομάδας με ένα πούρο μιάμιση πιθαμή»
Δείτε αναλυτικά τι ισχύει το Σαββατοκύριακο
Η πρόγνωση του Meteo
Ξεκινούν οι έρευνες με το Abeille Marengo
Υψηλή δραστηριότητα τον Οκτώβριο, χάρη στη γενναιόδωρη συναίνεση 28 οικογενειών δοτών
Μετά την απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες
Ψύχρα στην εκκίνηση, βοριάδες στη διαδρομή προβλέπονται
Η διαδικασία διακόπηκε για την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου
Οι πρώτες πληροφορίες
Για το φερόμενο κύκλωμα με τα «γρηγορόσημα»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.