Ελλαδα

Κορωνοϊός - Καπραβέλος: Τα τρία λάθη που «ανέβασαν» τα κρούσματα

Η ανάλυση από τον διευθυντή της Β΄ΜΕΘ του «Παπανικολάου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Καπραβέλος: Τα τρία λάθη που «ανέβασαν» τα κρούσματα
Αθήνα © EUROKINISSI/ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΝΑΡΕΚΙΑΝ

Κορωνοϊός - Καπραβέλος: Τα τρία λάθη στη διαχείριση της πανδημίας που «ανέβασαν» τα κρούσματα.

Για τρία βασικά λάθη που έγιναν στον τομέα της διαχείρισης της πανδημίας έκανε λόγο μιλώντας στο GRTimes με αφορμή τη θεαματική αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο διευθυντής ΕΣΥ της Β’ Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος.

«Το πρώτο λάθος είναι τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα που πάρθηκαν, τη στιγμή που όλοι συμφωνούν ότι η πανδημία είναι ακόμη εδώ. Το δεύτερο λάθος είναι η κατάργηση των ελέγχων στις πύλες εισόδου, γεγονός που σημαίνει ότι περνούν τα σύνορα άνθρωποι που δεν γνωρίζουμε τι στέλεχος του ιού φέρουν και τρίτον η απόφαση που αφορά την κατάργηση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ακόμη κι εκεί που υπάρχει συνωστισμός. Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι πλέον, είναι εξασθενημένη η προστασία που έχουμε απέναντι στον ιό, καθώς τα εμβόλια δεν πιάνουν τις παραλλαγές της Όμικρον. Αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε κανένα καινούργιο όπλο απέναντι στη πανδημία, ενώ ταυτόχρονα δεν είμαστε απόλυτα προστατευμένοι», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καπραβέλος.

«Γνωρίζαμε ότι ήμασταν μπροστά σε μια αύξηση κρουσμάτων και ότι αυτή θα έρθει. Μπορώ να σας πω επίσης ότι προς το παρόν η πίεση στην εντατική δεν είναι έντονη. Ουαί κι αλίμονο όμως, αν δεν έχουμε μάθει πως εάν η πανδημία πάρει και πάλι εκρηκτικές μορφές, τα πράγματα θα ξαναγίνουν πάρα πολύ δύσκολα γιατί τίποτα δεν την σταματά. Ας σταματήσουμε να ρίχνουμε κροκοδείλια δάκρυα και ας τρέξουμε να προλάβουμε», προσθέτει ο κ. Καπραβέλος.

Κορωνοϊός: 12.537 νέα κρούσματα σήμερα

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο εντοπίζονται 12.537 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 14 θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της covid. Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 96.

eody_21_6.jpg

Στο «κόκκινο» παραμένει η Αττική καθώς από τα 12.537 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ οι 7.946 μολύνσεις εντοπίζονται στο Λεκανοπέδιο.

Στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 764 νέες μολύνσεις.

Κορωνοϊός: Η κατανομή των κρουσμάτων στην Αττική:

  • Ανατολική Αττική 899
  • Βόρειος Τομέας Αθηνών 1.353
  • Δυτική Αττική 226
  • Δυτικός Τομέας Αθηνών 1.014
  • Κεντρικός Τομέας Αθηνών 2.281
  • Νότιος Τομέας Αθηνών 1.063
  • Πειραιάς 1.037
  • Νήσοι 73

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ