Ελλαδα

Τετραήμερη εργασία: Εφαρμογή σε τρεις εταιρείες στην Ελλάδα χωρίς μείωση μισθού

Διαφημιστική εταιρεία προσφέρει έκτακτη οικονομική ενίσχυση και κάλυψη εξόδων μετακίνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τηλεργασία
Τηλεργασία © Unsplash/ Christin Hume

Τετραήμερη εργασία στην Ελλάδα: Τρεις εταιρείες την καθιερώνουν χωρίς μείωση μισθού - Οι πρωτοβουλίες διαφημιστικής εταιρείας

Τρεις είναι ήδη οι εταιρείες στην Ελλάδα που προχωρούν στην καθιέρωση της τετραήμερης εργασία για την περίοδο του καλοκαιριού και χωρίς μείωση του μισθού των εργαζομένων της.  

Η διαφημιστική εταιρεία Choose είναι μία από τις τρεις εταιρείες που καθιερώνουν την τετραήμερη εργασία στην Ελλάδα, προχωρώντας σε δύο πρωτοβουλίες για τη στήριξη των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, για την αντιμετώπιση των αυξημένων εξόδων λόγω της ανόδου του πληθωρισμού «η εταιρεία προσφέρει σε όλους τους εργαζομένους της έκτακτη οικονομική ενίσχυση, μαζί με πρόσθετο επίδομα για την κάλυψη των εξόδων μετακίνησής τους με ΙΧ ή ΜΜΜ». 

Η τετραήμερη εργασία καθιερώνεται για τους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο και η εταιρεία προσφέρει επιπλέον 12 ημέρες άδειας.

Ο Γιάννης Δέτσης, Διευθύνων Σύμβουλος της Choose, δήλωσε σχετικά: «H Choose είναι οι άνθρωποί της, υπάρχει χάρη στην προσπάθεια, το μεράκι, τη δημιουργικότητά τους. Για αυτό και διαρκής μέριμνά μας είναι να δημιουργούμε ένα φιλικό και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον όπου οι ανάγκες τους αναγνωρίζονται και η προσφορά τους ανταμείβεται. Με αυτά ως οδηγό, εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για να στηρίξουμε τους ανθρώπους μας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, αλλά και να τους δώσουμε την ευκαιρία να περάσουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

» Η τετραήμερη εργασία άλλωστε δοκιμάζεται διεθνώς με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα, τόσο για τους εργαζομένους, όσο και τις εταιρείες που τολμούν να την υιοθετήσουν. Από σήμερα η Choose είναι μια από αυτές και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που μπορούμε να προσφέρουμε στους ανθρώπους μας μια καλύτερη ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, βάζοντας από κοινού τα θεμέλια για το εργασιακό περιβάλλον του μέλλοντος».

Η μεγαλύτερη δοκιμή στον κόσμο για την τετραήμερη εργασία έχει ξεκινήσει ήδη στη Βρετανία. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις       

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ