- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζασίντα Άρντερν: Τετραήμερη εργασία για τη μετα Covid-19 εποχή
Το πλάνο της Νέας Ζηλανδίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού
Τζασίντα Άρντερν: Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίαςυπέρ της 4ήμερης εργασίας και της αύξησης των αργιών για τη μετά Covid-19 εποχή.
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, προτείνει στους εργοδότες της χώρας της να εξετάσουν σοβαρά το σενάριο της τετραήμερης εργασίας την εβδομάδα κι άλλες επιλογές ευέλικτης εργασίας προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός αλλά και να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ ζωής και εργασίας για το εργατικό δυναμικό της χώρας.
Σε βίντεο που μεταδόθηκε ζωντανά από το Facebook η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος έκανε λόγο για μικρότερες σε διάρκεια εβδομάδες εργασίας, περισσότερες δημόσιες αργίες ως ένα μέσο επανεκκίνησης της οικονομίας και τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού για τη μετα-κορωνοϊό εποχή που κρατά τα σύνορα πολλών κρατών κλειστά στους τουρίστες από το εξωτερικό.
Η ανεπίσημη πρόταση της Τζασίντα Άρντερν ενθουσίασε τους Νεοζηλανδούς που ακόμα δεν αισθάνονται βέβαιοι ότι έχουν επιστρέψει στην πρότερη κανονικότητά τους παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά την καμπύλη διάδοσης του νέου κορωνοϊού.
«Ακούω πολύ κόσμο να τάσσεται υπέρ της τετραήμερης εργασίας την εβδομάδα. Στην τελική αυτή είναι μια απόφαση που θα ληφθεί μεταξύ εργοδοτών-εργαζομένων. Ωστόσο, μάθαμε πολλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είδαμε τα καλά της ευελιξίας που προσφέρει η τηλεργασία χωρίς να επηρεάζει την παραγωγικότητα», είπε η Άρντερν και πρόσθεσε, «εγώ θα ενθάρρυνα τους εργοδότες να σκεφτούν την επιλογή της τετραήμερης εργασίας. Να δουν την εν λόγω επιλογή ως κάτι που θα λειτουργούσε στο εργασιακό τους περιβάλλον και σίγουρα θα βοηθούσε τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Γεννήθηκε στην Τσάλκα της Γεωργίας και έζησε στην Ξάνθη πριν μετακομίσει στη Γερμανία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.