- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τζασίντα Άρντερν: Τετραήμερη εργασία για τη μετα Covid-19 εποχή
Το πλάνο της Νέας Ζηλανδίας για την επανεκκίνηση της οικονομίας και του τουρισμού
Τζασίντα Άρντερν: Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίαςυπέρ της 4ήμερης εργασίας και της αύξησης των αργιών για τη μετά Covid-19 εποχή.
Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, προτείνει στους εργοδότες της χώρας της να εξετάσουν σοβαρά το σενάριο της τετραήμερης εργασίας την εβδομάδα κι άλλες επιλογές ευέλικτης εργασίας προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός αλλά και να υπάρξει μια ισορροπία μεταξύ ζωής και εργασίας για το εργατικό δυναμικό της χώρας.
Σε βίντεο που μεταδόθηκε ζωντανά από το Facebook η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός και επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος έκανε λόγο για μικρότερες σε διάρκεια εβδομάδες εργασίας, περισσότερες δημόσιες αργίες ως ένα μέσο επανεκκίνησης της οικονομίας και τόνωσης του εσωτερικού τουρισμού για τη μετα-κορωνοϊό εποχή που κρατά τα σύνορα πολλών κρατών κλειστά στους τουρίστες από το εξωτερικό.
Η ανεπίσημη πρόταση της Τζασίντα Άρντερν ενθουσίασε τους Νεοζηλανδούς που ακόμα δεν αισθάνονται βέβαιοι ότι έχουν επιστρέψει στην πρότερη κανονικότητά τους παρά το γεγονός ότι η χώρα έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά την καμπύλη διάδοσης του νέου κορωνοϊού.
«Ακούω πολύ κόσμο να τάσσεται υπέρ της τετραήμερης εργασίας την εβδομάδα. Στην τελική αυτή είναι μια απόφαση που θα ληφθεί μεταξύ εργοδοτών-εργαζομένων. Ωστόσο, μάθαμε πολλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είδαμε τα καλά της ευελιξίας που προσφέρει η τηλεργασία χωρίς να επηρεάζει την παραγωγικότητα», είπε η Άρντερν και πρόσθεσε, «εγώ θα ενθάρρυνα τους εργοδότες να σκεφτούν την επιλογή της τετραήμερης εργασίας. Να δουν την εν λόγω επιλογή ως κάτι που θα λειτουργούσε στο εργασιακό τους περιβάλλον και σίγουρα θα βοηθούσε τον τουρισμό και την οικονομία της χώρας».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να περιορίσουν τις εξωτερικές δραστηριότητες
Η ανατολική Ελλάδα στις περιοχές με τον μεγαλύτερο κίνδυνο, δηλώνουν Έλληνες ερευνητές
«Ήταν το τέλος του πολιτικού μου ταξιδιού», δήλωσε ο συγκινημένος
Η Βικτόρια Βιγιαρουέλ έκανε ειδική αναφορά στον πόλεμο των Φόκλαντ του 1982
Αντιδράσεις από την Καθολική Εκκλησία και μελών του ιατρικού κλάδου
«Μόνο οι ανόητοι δεν αλλάζουν γνώμη», απαντάει ο υπουργός Εξωτερικών
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Αναμνήσεις από το διαμέρισμα της οδού Αρνάλδας στη Λευκωσία κι από τα γεγονότα που άλλαξαν την Κύπρο
Η μετοχή βρίσκεται επικίνδυνα κοντά στο να πέσει κάτω από την τιμή των 135 δολαρίων της δημόσιας προσφοράς
Η «Συμμαχία των Προθύμων» ετοιμάζεται για ασκήσεις μαζί με το Κίεβο
Η Μητροπολιτική Αστυνομία συνέλαβε έναν 20χρονο για απειλητική ανάρτηση κατά του ηγέτη του Reform UK
Η θεραπεία στην οποία υποβάλλεται για καρκίνο πάει «πραγματικά καλά»
Eξακολουθεί να καταβάλλει σχεδόν 7,5 εκατ. δολάρια
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε στο Κίεβο νέα συμφωνία σύμπραξης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας «ευχαριστεί» για την προσοχή που τράβηξε πάνω του
Τα μαθηματικά της θηριωδίας των Ταλιμπάν
Ο πόλεμος ΗΠΑ - Ιράν μετατράπηκε σε μάχη για τα «διόδια» της θάλασσας
Κλιμακώνεται η κρίση στη Μέση Ανατολή
Από την απόβαση του 1982 και τη νίκη της Θάτσερ μέχρι το «Χέρι του Θεού» και το γκολ του Ντιέγκο Μαραντόνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.