Ελλαδα

Σαλαμίνα: Προφυλακιστέος ο άντρας που επιτέθηκε σε τραυματιοφορέα

Μετά την απολογία του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
EKAB
Σαλαμίνα: Προφυλακιστέος ο άντρας που επιτέθηκε σε τραυματιοφορέα © EUROKINISSI

Σαλαμίνα: Προφυλακίστηκε ο άντρας που επιτέθηκε και τραυμάτισε διασώστη του ΕΚΑΒ.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή, ο  δράστης της επίθεσης σε τραυματιοφορέα του ΕΚΑΒ στη Σαλαμίνα, το βράδυ της Κυριακής.

Στη σχετική ενημέρωση προχώρησε το σωματείο εργαζομένων του ΕΚΑΒ, αναφέροντας πως «σας ενημερώνουμε ότι ο δράστης της άνανδρης επίθεσης στον συνάδελφο μας, μετά την απολογία του στον ανακριτή προφυλακίστηκε. Το Δ.Σ. του Σωματείου ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που παρέστησαν στην κινητοποίηση της Δευτέρας 16 Μαΐου όπως και σήμερα 20 Μαΐου στα Δικαστήρια του Πειραιά».

Σαλαμίνα - Ξυλοδαρμός διασώστη του ΕΚΑΒ: Το χρονικό της υπόθεσης

Σημειώνεται ότι το περιστατικό έγινε στη Σαλαμίνα το βράδυ της Κυριακής 15 Μαΐου. Όταν το ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο συνάντησε δυο άνδρες, ένας εκ των οποίων ήταν μεθυσμένος. Μέλος του πληρώματος του ΕΚΑΒ επιχείρησε να τον προσεγγίσει για να τον βοηθήσει, όμως εκείνος αντέδρασε επιθετικά. Όρμησε εναντίον του όταν ο διασώστης είχε στρέψει την πλάτη του και ξεκίνησε να τον χτυπά «σαν να ήθελε να τον σκοτώσει», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Ο υπάλληλος των ΕΚΑΒ δεχόταν χτυπήματα σε όλο του το σώμα, καθώς και γροθιές στο κεφάλι με αποτέλεσμα να πέσε ημιλιπόθυμος στην άσφαλτο.

Τότε ο δράστης σηκώθηκε, κάθισε σε μια καφετέρια για να ακολουθήσει η σύλληψη του από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Ο διασώστης διακομίστηκε στο Αττικό, σοβαρά τραυματισμένος. Του προκάλεσε δύο κατάγματα στο ένα χέρι, συντριπτικό κάταγμα στο άλλο και μώλωπες σε όλο το σώμα.

Το Σωματείο κάνει λόγο για συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές και ζητά από τη πολιτεία να λάβει τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ και για το λόγο αυτό εξήγγειλε στάση εργασίας. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ