Ελλαδα

The Ellinikon: Το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό - Η παρουσίαση (βίντεο)

Θα στεγάσει 4 σωματεία ΑμεΑ: Αμυμώνη, Ερμής, ΝΙΚΗ – Victor Artant και ΣΑμΣΚΠ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πρώτο κτίριο που κατασκευάζει η Lamda Development στο Ελληνικό θα στεγάσει τέσσερα σωματεία ΑμεA
Το πρώτο κτίριο που κατασκευάζει η Lamda Development στο Ελληνικό θα στεγάσει τέσσερα σωματεία ΑμεA © YouTube/THE ELLINIKON

Η Lamda Development παρουσίασε ζωντανά το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό, το οποίο θα στεγάσει 4 σωματεία ΑμεΑ.

Η Lamda Development παρουσίασε το πρώτο κτίριο που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό, το οποίο θα στεγάσει 4 σωματεία ΑμεΑ. Πρόκειται για ένα πρότυπο κτιριακό συγκρότημα για ΑμεΑ, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο Α΄ εξάμηνο του 2023.

Με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, απόλυτα εναρμονισμένες με τα διεθνή πρότυπα για την αειφόρο ανάπτυξη, το πρώτο κτίριο που κατασκευάζει η Lamda Development στο Ελληνικό έρχεται να καλύψει με σεβασμό ουσιαστικές και λειτουργικές ανάγκες των ΑμεΑ στην καθημερινότητά τους, ενθαρρύνοντας παράλληλα την ένταξη στην κοινωνία με έναν ομαλό και αποτελεσματικό τρόπο.

Στο κτίριο αυτό θα βρουν στέγη τα σωματεία ΑμεΑ: Aμυμώνη, Ερμής, Νίκη, και Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας - ΣΑμΣΚΠ. Η παρουσίαση του πρώτου κτιρίου που θα ανεγερθεί στο Ελληνικό από τη Lamda Development ξεκίνησε λίγο μετά τις 18.40, σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022 και μεταδόθηκε σε live streaming.

Ένας νέος τρόπος ζωής

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για κτίριο ΑμεΑ στο Ελληνικό  - Το μήνυμά της

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η δημοσιογράφος Κατερίνα Παναγοπούλου. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν προγραμματισμένο να είναι παρούσα, ωστόσο δεν έδωσε το παρών, καθώς έχει διαγνωστεί θετική στον κορωνοϊό.

Στο μήνυμά της που αναγνώστηκε στην εκδήλωση, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη δημιουργία ενός υπερσύγχρονου βιοκλιματικού κτιρίου, το οποίο θα στεγάσει σωματεία ΑμεΑ.

Οδυσσέας Αθανασίου (CEO Lamda Development): Πρότυπο κτίριο που θα καλύψει απόλυτα τις ανάγκες των ΑμεΑ

Από τη μεριά του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου ανακοίνωσε ότι το κτίριο, το οποίο θα στεγάσει 4 σωματεία ΑμεΑ, στο Ελληνικό θα κατασκευαστεί σε έκταση 7 στρεμμάτων.

Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για ένα «πρότυπο κτίριο», απόλυτα εναρμονισμένο στις ανάγκες των συγκεκριμένων ευάλωτων ομάδων. «Όραμά μας δεν είναι μόνο η δημιουργία ενός σύγχρονου κτιρίου αλλά ενός νέου τρόπου ζωής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου. Το κόστος κατασκευής φθάνει τα 15 εκατ. ευρώ και θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τη Lamda Development.

Σε έκταση 7 στρεμμάτων κατασκευάζεται το πρώτο κτίριο στο Ελληνικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από άτομα με αναπηρία
Σε έκταση 7 στρεμμάτων κατασκευάζεται το πρώτο κτίριο στο Ελληνικό, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί από άτομα με αναπηρία © Lamda Development

Το κτίριο για αυτές τις «ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες» απέχει μόλις 200 μέτρα από τον σταθμό του Μετρό «Αργυρούπολη». 

Δόμνα Μιχαηλίδου: Το κτίριο για τα ΑμεΑ στο Ελληνικό γίνεται μέσα στον αστικό ιστό και ενθαρρύνει την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία

Ανεβαίνοντας στο βήμα η Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στο κτίριο για τα ΑμεΑ που ξεκινά να κατασκευάζει η Lamda Development στο Ελληνικό. Μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι με το κτίριο αυτό τα άτομα με αναπηρία «βρίσκουν τη θέση τους μέσα στο αστικό περιβάλλον, που σχεδιάζεται και υλοποιείται για να είναι προσβάσιμο σε όλους και όλες».

Όπως είπε, το σημαντικό αυτό κτίριο εντάσσεται στο «μοντέλο της συμπεριληπτικότητας», το οποίο «αξιοποιεί τον πλούτο της διαφορετικότητας και επενδύει στην κοινωνική συνοχή».

Το κτίριο στο Ελληνικό που θα στεγάσει τέσσερα σωματεία ΑμεΑ θα είναι έτοιμο μέσα στο 2023
Το κτίριο στο Ελληνικό που θα στεγάσει τέσσερα σωματεία ΑμΕΑ θα είναι έτοιμο μέσα στο 2023 © Lamda Development

Παράλληλα, έκανε λόγο για ένα «εμβληματικό έργο» που στέλνει το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει ανάπτυξη με αποκλεισμούς».

Άδωνις Γεωργιάδης για κτίριο ΑμεΑ της Lamda Development στο Ελληνικό

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε μια αναδρομή στο παρελθόν, όταν υπήρχαν ανησυχίες για το τι θα γίνει με τα σωματεία ΑμεΑ που βρίσκονται στο Ελληνικό και στεγάζονται στις παλιές εγκαταστάσεις, όταν ξεκινήσουν τα έργα. Όπως είπε, οι εξελίξεις που ακολούθησαν, ήρθαν να επιβεβαιώσουν ότι «η Lamda Development είναι μια εταιρεία με κοινωνική ευθύνη», υπογραμμίζοντας ότι «αυτό που περίμενα να γίνει, ήταν πολύ λιγότερο από αυτό που περίμενα να γίνει».

«Η μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη δεν είναι ένα ένα έργο που ξεκινά με αποκλεισμό κάποιων ανθρώπων αλλά που αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους» κατέληξε στο μήνυμά του ο Άδωνις Γεωργιάδης για το υπερσύγχρονο κτίριο ΑμεΑ που ξεκινά να κατασκευάζει η Lamda Development.

Στη συνέχεια τον λόγο πήραν οι εκπρόσωποι από τα τέσσερα σωματεία ΑμεΑ που βρίσκουν στέγη στο νέο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο που ξεκινά να κατασκευάζει η Lamda Development στο Ελληνικό.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ