Ελλαδα

Νέα ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στο Αριστοτέλειο

Για δεύτερη μέρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένταση μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών στο ΑΠΘ (φωτο & video)
Ένταση στο ΑΠΘ © thestival.gr

Νέα ένταση σημειώθηκε τη Μεγάλη Τρίτη εντός του ΑΠΘ μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών δυνάμεων, με τους πρώτους να διεκδικούν ανακατάληψη χώρου.

Από χθες νωρίς το πρωί ειδικά συνεργεία είχαν πάει στο σημείο και άρχισαν να απομακρύνουν σταδιακά τα δομικά υλικά, αλλά και όσα άλλα αντικείμενα είχαν απομείνει στον χώρο της πρώην κατάληψης ( «Στέκι στο Βιολογικό»), προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσουν οι εργασίες διαμόρφωσης της νέας βιβλιοθήκης που αναμένεται να εξυπηρετεί σύμφωνα με τις ακαδημαϊκές αρχές, χιλιάδες προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές και μέλη του ερευνητικού και διδακτικού προσωπικού.

Όπως και χθες έτσι και σήμερα μια ομάδα αποτελούμενη από 10 άτομα που ήταν πάνω στην ταράτσα της Σχολής Θετικών Επιστημών πέταξε αντικείμενα, μπογιές και κάδους κατά των αστυνομικών δυνάμεων. Η ομάδα επιτέθηκε με αντικείμενα και κατά των ατόμων που κάνουν εργασίες στο «Στέκι στο Βιολογικό». Αυτή την ώρα, οι διαμαρτυρόμενοι, βρίσκονται στη ταράτσα της σχολής Θετικών Επιστημών και  πετούν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο. Οι συγκεντρωμένοι, σύμφωνα με πληροφορίες, ρίχνουν νερό από μάνικα προς τα ΜΑΤ.

278484863_725282815574560_7774819548176400176_n.jpg

Ενταση στη ΣΘΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ