Ελλαδα

Στην Ευελπίδων η Ρούλα Πισπιρίγκου - Θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

Παραιτήθηκε ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με κουκούλα και αλεξίσφαιρο στην Ευελπίδων
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με κουκούλα και αλεξίσφαιρο © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: Στην Ευελπίδων η κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση - Θα ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Στα δικαστήρια της Ευελπίδων μεταφέρθηκε πριν από λίγα λεπτά η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης και να βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας. 

Η 33χρονη που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, αναμένεται να ζητήσει και να πάρει προθεσμία για να απολογηθεί, όχι γιατί έχει πρόθεση να ομολογήσει το έγκλημά της (άλλωστε παραμένει από εχθές αμίλητη), αλλά γιατί θα πρέπει να οριστεί ο δικηγόρος που θα την αναλάβει μετά την παραίτηση του συνηγόρου της, Απόστολου Λύτρα. 

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στην Ευελπίδων φορώντας κουκούλα και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου με κουκούλα και αλεξίσφαιρο στην Ευελπίδων
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με κουκούλα και αλεξίσφαιρο © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Ευελπίδων

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην Ευελπίδων κατά την άφιξη της Ρούλας Πισπιρίγκου
Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην Ευελπίδων © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Με πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε από το κτίριο της εισαγγελίας στο ανακριτικό γραφείο η 33χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας. Αστυνομικοί των ΜΑΤ έκαναν κλοιό με τις ασπίδες γύρω από την κατηγορουμένη, η οποία μεταφέρθηκε πεζή από την εισαγγελία στο γραφείο της 18ης ανακρίτριας.

Δεκάδες πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια, φώναζαν υβριστικά σχόλια εναντίον της, ενώ αρκετοί την καλούσαν να ομολογήσει για να λυτρωθεί.

Δεν «λύγισε» στο κρατητήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου | 31/3/22 | ΕΡΤ

Ρούλα Πισπιρίγκου: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας

Με ανακοίνωσή του το πρωί της Πέμπτης, ο Απόστολος Λύτρας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που τον ήθελαν να έχει παραιτηθεί από την υπεράσπιση της 33χρονης κατηγορούμενης για τη δολοφονία του παιδιού της. 

«Ανέλαβα τη νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες. Δεν θα αναλάβω, όπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονείς, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης  από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Απόστολος Λύτρας. 

Πάτρα-Σόμπολος: «Η Ρούλα Πισπιρίγκου κάποια στιγμή θα “σπάσειˮ»

Ο πολύπειρος αστυνομικός συντάκτης, Πάνος Σόμπολος, εκτίμησε ότι η 33χρονη που κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της, της 9χρονης Τζωρτζίνας, κάποια στιγμή θα «σπάσει» και θα ομολογήσει την πράξη της. Η ίδια παραμένει αμίλητη στη ΓΑΔΑ από τη στιγμή που έμαθε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος της. 

«Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η υπόθεση. Κατηγορείται μέχρι στιγμής για την Τζωρτζίνα. Η έρευνα θα συνεχιστεί και για τα άλλα δύο παιδιά. Θα δούμε αν αυτή η μάνα, σε εισαγωγικά μάνα, θα ομολογήσει. Οι Αρχές θα βρουν από πού προμηθεύτηκε το φάρμακο και πώς το χορήγησε», είπε στο OPEN ο Πάνος Σόμπολος και πρόσθεσε: 

«Θα εξεταστεί και αν υπάρχουν συνεργοί. Από τους πρώτους θα κληθεί ο σύζυγος για να διαπιστωθεί αν είχε καταλάβει κάτι, αν είχε γνώση, και φυσικά η αδελφή και άλλα συγγενικά πρόσωπα για να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση που συγκλονίζει το Πανελλήνιο. Θα συζητηθεί αυτή η υπόθεση σε όλον τον κόσμο και θα απασχολήσει τους ειδικούς επιστήμονες. Οι δράστες κατά κανόνα το αρνούνται στην αρχή όταν συλλαμβάνονται για κάποιο έγκλημα. Λίγες φορές ομολογεί αμέσως ο δράστης. Εδώ πιστεύω ότι κάποια στιγμή μπορεί να “σπάσει” η κατηγορούμενη και να ομολογήσει τι ακριβώς έχει γίνει με την Τζωρτζίνα, αλλά και με τα άλλα δύο παιδιά που συνεχίζεται η έρευνα. Έχουμε δρόμο μπροστά μας για να λάμψει η αλήθεια», είπε ο Πάνος Σόμπολος. 

Ο Πάνος Σόμπολος για την υπόθεση της μητέρας των τριών παιδιών στην Πάτρα | OPEN TV

Πάτρα - Ρούλα Πισπιρίγκου: «Αποκλείεται να έδρασε μόνη της»

Η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου απέκλεισε το ενδεχόμενο να έδρασε μόνη της η Ρούλα Πισπιρίγκου στην ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας. «Έχω στοιχειώσει με αυτήν την υπόθεση όλο αυτόν τον καιρό. Αποκλείεται να έδρασε μόνη της η μητέρα» είπε στο Mega Καλημέρα.

«Δεν είναι εύκολο να αποσπάσεις ομολογία, γιατί δεν έχει καμία ιδέα για αυτό που έκανε, θεωρεί ότι είναι ηρωίδα, γι’ αυτό η αστυνομία προσπαθεί να δέσει την υπόθεση. Υπάρχει κάτι περαιτέρω», είπε η δικηγόρος σε δηλώσεις της και πρόσθεσε: «Από παρόμοια υπόθεση που είχαμε στη Θεσσαλονίκη με αρσενικό, εκεί το είχε αγοράσει από το διαδίκτυο. Κατά τη δική μου άποψη έχουμε και απόπειρες (σ.σ. ανθρωποκτονίας) ή βαριάς σωματικής βλάβης, το τελευταίο κοριτσάκι προσπάθησε να το σκοτώσει» είπε η δικηγόρος αναφερόμενη στην κεταμίνη με την οποία σκότωσε την 9χρονη.

Η κ. Ανάσογλου τόνισε ότι: «Υπάρχει η αρχή αποδείξεων στο δικαστήριο. Η απλή λογική, το αυτονόητο, μας δείχνει την αλήθεια πολλές φορές. Όταν έχουμε 2 θανάτους και έχουμε ένα παιδάκι που έχει συνέχεια προβλήματα υγείας, όλοι υποψιαστήκαμε τι συμβαίνει. Μέλος της οικογένειάς της δεν αναρωτήθηκε αν κάτι πάει λάθος;»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ