Ελλαδα

Πάτρα 3 παιδιά: «Δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί η αιτία θανάτου»

Η υπόθεση έχει απασχολήσει την αμερικανική ιατροδικαστική υπηρεσία

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτρα 3 παδιά: «Δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί η αιτία θανάτου»
Παιδί - ΑΡΧΕΙΟ © Pixabay / Kathas_Fotos

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα - Μαριάνα Βουδούρη: Δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί η αιτία θανάτου.

Εξελίξεις αναμένονται αυτή την εβδομάδα στην υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών από την Πάτρα. Η συγκεκριμένη υπόθεση έχει απασχολήσει την παγκόσμια ιατρική κοινότητα, με ιατροδικαστές από τις ΗΠΑ να κοιτούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ιδιάζουσα αυτήν περίπτωση.

Μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Μαριάνα Βουδούρη, ειδικευόμενη Παθολογικής Ανατομικής και Βιοπαθολογίας στις ΗΠΑ, τόνισε ότι η περίπτωση των τριών παιδιών από την Πάτρα έχει απασχολήσει την αμερικανική ιατροδικαστική υπηρεσία.

«Σε αντίστοιχες περιπτώσεις είναι δύσκολο να βρεθεί κάποιο πόρισμα από την ιατροδικαστική υπηρεσία αν δεν υπάρχει κάποιος που να έχει δει κάτι ή να υπάρχει κάποιο συμπέρασμα ότι έχει γίνει έγκλημα», σημείωσε η κα Βουδούρη λέγοντας ότι δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί η αιτία θανάτου.

«Δεν μπορεί να βρεθεί κάτι συγκεκριμένο».

Λύση σε παρόμοιες περιπτώσεις που υπήρξαν στις ΗΠΑ, έδωσαν είτε μάρτυρες είτε οι ίδιοι οι εγκληματίες που ομολόγησαν την πράξη τους. «Σε τέτοιες περιπτώσεις βγαίνει αδιευκρίνιστη αιτία θανάτου ή αιφνίδιος θάνατος».

 

 

Για δύσκολη υπόθεση έκανε λόγο και ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής.

«Όσο απλή ήταν η υπόθεση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, τόσο βαθμό δυσκολίας έχει η συγκεκριμένη περίπτωση. Οι ιατροδικαστικές εκθέσεις θα είναι μπούσουλας για τη μαεστρία των ανακριτικών υπαλλήλων που θα συνθέσουν το παζλ αυτής της υπόθεσης».

Ο ιδιωτικός ερευνητής τόνισε ότι υπάρχει, σε παρόμοιες περιπτώσεις, ένα ποσοστό ανθρώπων «που θέλουν να φανούν χρήσιμοι και λένε πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», ενώ εκτίμησε πως πλησιάζουμε στο τέλος της υπόθεσης.

«Είμαστε στον επίλογο αυτής της υπόθεσης».

Για συλλήψεις που μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή μίλησε η δικηγόρος, Εβίτα Βαρελά: «Ανά πάσα στιγμή μπορούν να γίνουν συλλήψεις εφόσον υπάρχουν ενδείξεις για εγκληματική ενέργεια, χωρίς να υπάρχει ιατροδικαστικό πόρισμα ή ομολογία».

Μιλώντας για τη συμπεριφορά της μητέρας, η Ναταλί Βέλτση, ψυχολόγος – νευροψυχολόγος, ανέφερε: «Όλη της η συμπεριφορά σε συνδυασμό με τις μαρτυρίες, αν είναι αληθείς, βλέπουμε συνεχώς μια προσπάθεια ελέγχου, μας δείχνουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά».

Πάτρα 3 παιδιά - Νικολούλη: «Σύντομα θα έχουμε φως στην υπόθεση»

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση με τα τρία νεκρά παιδιά της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα μίλησε σε συνέντευξή της η Αγγελική Νικολούλη, που ερευνά την υπόθεση μέσω της εκπομπής της «Φως στο Τούνελ». 

Η Αγγελική Νικολούλη εκτίμησε ότι «σύντομα θα έχουμε φως στην υπόθεση» και αποκάλυψε στη Real Life ότι «υπάρχει ένα ρεπορτάζ που δεν έχει βγει ακόμη στον αέρα». 

«Θέλω να κάνω αθόρυβα τη δουλειά μου και να περνώ απαρατήρητη. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά στην Πάτρα κάνω την έρευνά μου, προσπαθώντας να μην περάσω τις διαχωριστικές γραμμές. Πιστεύω, όμως, ότι σύντομα θα έχουμε φως σε αυτήν την υπόθεση. Είναι μια άγρια ιστορία για την ελληνική κοινωνία και στον βαθμό που μπορώ βοηθώ. Υπάρχει ένα ρεπορτάζ που δεν έχει βγει ακόμη στον αέρα και θα βγει ανάλογα με τις εξελίξεις. Δεν θέλω να κάνω θόρυβο», είπε η Αγγελική Νικολούλη και πρόσθεσε: 

«Ερευνώ προσεκτικά χωρίς να ακούω τις σειρήνες, γιατί ένα λάθος μπορεί να φέρει την ανατροπή. Ένα από τα νεκρά παιδιά φώναζε από την αρχή από τον τάφο του. Πιστεύω πως οι ερευνητές το έχουν ακούσει. Τρία παιδιά να χάσουν τη ζωή τους σε τρία χρόνια; Ευτυχώς που οι γιατροί αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πάει καλά κι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου μετά το χαμό και του τρίτου παιδιού. Πολλοί ρίχνουν την ευθύνη στο περιβάλλον της οικογένειας, στους συγγενείς και στους φίλους, που θα έπρεπε να έχουν αντιληφθεί τη συχνότητα των θανάτων και να βοηθήσουν».

Η Αγγελική Νικολούλη παρουσιάζει την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» εδώ και 27 χρόνια. Πολλές φορές έχει «λυγίσει» για τις αποκαλύψεις στην εκπομπή της. «Εκτός από ρεπόρτερ, είμαι πάνω από όλα άνθρωπος και μητέρα. Όταν με πνίγει το άδικο, αντιδρώ». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ