- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Αυτοί οι δρόμοι θέλουν προσοχή (χάρτης)
Αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις τις επόμενες ώρες
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Αυτοί οι δρόμοι θέλουν προσοχή - Αναμένονται έντονα φαινόμενα.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Φίλιππος», η οποία θα επηρεάσει και την Αττική. Μάλιστα χρειάζεται μεγάλη προσοχή στους δρόμους λόγω των επικείμενης χιονόπτωσης.
Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα αναμένονται χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές, οι οποίες ενδέχεται να δυσκολέψουν τη μετακίνηση στο οδικό δίκτυο του νομού. Στον παρακάτω χάρτη παρουσιάζονται οι καιρικές συνθήκες στο οδικό δίκτυο του νομού το χρονικό διάστημα 14:00 – 17:00 του Σαββάτου 12/03, όπως υπολογίζεται και απεικονίζεται από την υπηρεσία Roads του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.
Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Πυκνές χιονοπτώσεις το απόγευμα του Σαββάτου
Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι του Σαββάτου με πυκνές χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας.
Ήδη από το πρωί του Σαββάτου πυκνές χιονοπτώσεις καταγράφονται στις Β. Σποράδες και την Εύβοια, οι οποίες θα επεκταθούν νοτιότερα και πιο δυτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, επηρεάζοντας την υπόλοιπη Μαγνησία, τη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, την Αττική και το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου. Χιονόνερο και χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στις Δυτικές Κυκλάδες και στην Κρήτη (κυρίως στα δυτικά τμήματα του νησιού) όπου στα ορεινά της Δυτικής Κρήτης τα φαινόμενα θα είναι έντονα, με σταδιακή εξασθένηση το βράδυ.
Και στην Αττική περιμένουμε οι χιονοπτώσεις σταδιακά από το μεσημέρι και από τα βορειοανατολικά να επεκταθούν σε όλο τον νομό το απόγευμα του Σαββάτου, αλλά θα σταματήσουν αργά το απόγευμα. Παροδικά, οι μπόρες χιονιού θα οδηγούν και σε χιονόστρωση σε χαμηλά υψόμετρα.
Στην υπόλοιπη χώρα, οι χιονοπτώσεις θα έχουν τοπικό χαρακτήρα πλησίον ορεινών όγκων, ενώ διατηρούνται οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με κατά τόπους ισχυρό παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας άνθρωπος πιο αιρετικός και τολμηρός ακόμα και από το μπαρ του, το θρυλικό Berlin
Πάνω από 100 κλήσεις στην Πυροσβεστική, εκτροπές σε μεγάλους άξονες
Επελαύνουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα
«Απομακρυνθείτε προς την περιοχή Γενοκτονίας»
Αναλυτικά οι περιοχές
Ισχυρές βροχές στην Αττική προκάλεσαν υπερχείλιση του ρέματος Βαλανάρη και διακοπή κυκλοφορίας στα Σπάτα
Μεταβάλλονται ευνοϊκώς τα καιρικά φαινόμενα
Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα για τις επόμενες ώρες
Η νέα πλατφόρμα library.onassis.org ανοίγει ελεύθερη πρόσβαση σε σπάνιες συλλογές επτά αιώνων
Η Εθνική Επιτροπή απορρίπτει τον μαζικό εμβολιασμό, προκρίνει βιοασφάλεια και εκρίζωση
Σαρωτική επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε πάνω από 30 βενζινάδικα
Επελαύνει η κακοκαιρία - Νέες οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
Η Ελλάδα στην πρώτη ομάδα χωρών του προγράμματος “OpenAI Education for Countries” και πιλοτική εφαρμογή του ChatGPT Edu στα δημόσια σχολεία
Πού θα σημειωθούν οι προγραμματισμένες διακοπές νερού
Σε αυξημένη ετοιμότητα κρατικός μηχανισμός και δήμοι – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε κάθε περίπτωση
Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.