Ελλαδα

Επικοινωνία Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Μητροπολίτη Κιέβου

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει ζητήσει από τις Μητροπόλεις ενημέρωση για τη δυνατότητα φιλοξενίας προσφύγων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος © EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, Επιφάνιο.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος συνομίλησε σήμερα Παρασκευή (11/3) με τον Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, Επιφάνιο, εκφράζοντάς του την αμέριστη συμπαράσταση της Εκκλησίας της Ελλάδος προς τον λαό της Ουκρανίας. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επεσήμανε ιδιαίτερα ότι η παντοειδής στήριξη της αδελφής Εκκλησίας της Ουκρανίας απασχολεί ουσιαστικά την Εκκλησία της Ελλάδος, γι’ αυτό ήδη έχει αποσταλεί Εγκύκλιο Συνοδικό Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή και τις Ιερές Μητροπόλεις Αυτής, με το οποίο ζητείται η ενημέρωση για τη δυνατότητα φιλοξενίας προσφύφων από την Ουκρανία ιδιαιτέρως παιδιών και ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ολοκληρώνοντας την επικοινωνία τους, ο Μακαριώτατος κ. Ιερώνυμος διαβεβαίωσε τον Μακαριώτατο κ. Επιφάνιο ότι ο Ιερός Κλήρος και ο λαός της Εκκλησίας της Ελλάδος προσεύχονται αδιαλείπτως κατά την ευλογημένη αυτή περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ώστε άμεσα να επικρατήσει ειρήνη και οι Ορθόδοξοι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας, και ολόκληρος ο κόσμος να εορτάσουν το Άγιο Πάσχα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                     

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ