Ελλαδα

Βιασμός 24χρονης: Στα χέρια του εισαγγελέα ο δικαστικός φάκελος

Ποια τα επόμενα βήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γεωργία Μπίκα: Η 24χρονη γυναίκα που κατήγγειλε ότι βιάστηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης
Γεωργία Μπίκα © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΔΗΣ

Βιασμός 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη: Στα χέρια του εισαγγελέα περνά ο δικαστικός φάκελος μετά την ολοκλήρωση της κύριας ανάκρισης.

Στα χέρια του εισαγγελέα περνά ο δικαστικός φάκελος για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, μετά την καταγγελία που είχε κάνει η νεαρή γυναίκα στις αρμόδιες αρχές. 

Η 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης ολοκλήρωσε την κύρια έρευνά της. Πλέον ο φάκελος βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα, ο οποίος και θα υποβάλει πρόταση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα αποφανθούν εν συνεχεία για την παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Βιασμός 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη: Ποιοι κατέθεσαν τις τελευταίες ημέρες

Τις τελευταίες μέρες κλήθηκε να καταθέσει στην ανακρίτρια καθηγητής τοξικολογίας του ΑΠΘ, που ορίστηκε πραγματογνώμονας για την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, έδωσε διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν τόσο στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης, όσο και στο εξειδικευμένο εργαστήριο του Πανεπιστημίου της Βέρνης. Οι συγκεκριμένες εξετάσεις, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, φέρεται πως ήταν αρνητικές σε ναρκωτικές ουσίες, ενώ ελάχιστη ήταν η ποσότητα αλκοόλης που ανιχνεύθηκε στα εξετασθέντα δείγματα ούρων.

Στην ίδια δικογραφία περιλήφθηκε έκθεση παρατηρήσεων επί του πορίσματος, την οποία συνέταξε τεχνικός σύμβουλος για λογαριασμό της 24χρονης. Κατά πληροφορίες, από την πλευρά της καταγγέλλουσας δεν υποβλήθηκε αίτημα για διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων στο τριχωτό της κεφαλής.

Για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα κατηγορείται ένας 27χρονος σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας και μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

Βιασμός 24χρονης Γεωργίας Μπίκα στη Θεσσαλονίκη: Εξίσου οδυνηρός ο βιασμός της αμφισβήτησης

Με ένα μήνυμα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram η 24χρονη Γεωργία Μπίκα που κατήγγειλε τον βιασμό της την Πρωτοχρονιά επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι «διεκδικεί το δίκιο και την αξιοπρέπεια της».

Αναλυτικά το μήνυμά της: «Έπειτα από έναν καταιγισμό αγάπης και “αγκαλιάς” από όλους εσάς, έχω να πω μέσα από την καρδιά μου ευχαριστώ σε όλους όσους με στήριξαν αυτές τις δύσκολες μέρες. Δεν είμαι μόνο η Γεωργία του Λαγκαδά. Είμαι η γυναίκα Γεωργία η οποία διεκδικεί το δίκιο και την αξιοπρέπειά της. Ο δεύτερος βιασμός εκείνος της αμφισβήτησης είναι εξίσου οδυνηρός. Θα τον αντιμετωπίσω όμως όπως και τον πρώτο με μια διαφορά: Με τις αισθήσεις μου και τα μάτια μου ανοιχτά. Με την δική σας αγάπη και συμπαράσταση, γιατί όλοι εσείς είσαστε η δική μου μεγάλη οικογένεια.

» Αληθινή αγάπη και σεβασμός αυτό είναι που θέλω να πετύχω, δικαίωση ψυχής και ηρεμία. Για εμένα και για κάθε γυναίκα που φοβάται… Ευχαριστώ που με αγκαλιάσετε».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ