Ελλαδα

Λάμπρος Φιλίππου: Ζητούσε παραίτηση Μενδώνη λόγω Λιγνάδη

Ανάμεσα στους 1.238 ηθοποιούς που υπέγραφαν κείμενο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ποινική δίωξη στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό κατ' εξακολούθηση
Ποινική δίωξη στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό κατ' εξακολούθηση

Λάμπρος Φιλίππου: Ζητούσε παραίτηση Μενδώνη λόγω Λιγνάδη και σήμερα διώκεται για βιασμό κατά συρροή.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο Λάμπρος Φιλίππου, ο ηθοποιός που του ασκήθηκε χθες ποινική δίωξη για βιασμό κατά συρροή, φαίνεται πως συμμετείχε και αυτός στις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης Λιγνάδη

Πιο συγκεκριμένα, τον Μάρτιο του 2021 ήταν ανάμεσα στους 1.238 ηθοποιούς που υπέγραφαν κείμενο που ζητούσε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, με αφορμή την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Το όνομα του Λάμπρου Φιλίππου βρισκόταν στο νούμερό 17 από τις συνολικά 1238 υπογραφές ηθοποιών που ζητούσαν την απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού για τον απευθείας διορισμό του Δημήτρη Λιγνάδη, στη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Σήμερα, ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη αφού η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών του άσκησε βαρύτατη ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα.

#MeToo: Δίωξη στον ηθοποιό Λάμπρο Φιλίππου για βιασμό 

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας πρωτοδικών, Κώστας Σπυρόπουλος, ο οποίος σήκωσε το βάρος όλων των ερευνών, άσκησε ποινική δίωξη στον ηθοποιό, Λάμπρο Φιλίππου, για βιασμό κατά συρροή. 

Ο ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα, που αφορά σε τέσσερις γυναίκες οι οποίες κατήγγειλαν τη δράση του στη δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, με την εισαγγελική διάταξη αρχειοθετούνται ωστόσο τέσσερις πράξεις που έχουν επίσης καταγγελθεί από τα θύματα.

Το γεγονός που βάρυνε για την άσκηση της δίωξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η διαχρονική δράση του κατηγορουμένου. Δράση η οποία φέρεται να ξεκινά το 2008 και να διαρκεί έως το 2015.

Εκτός από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη, υπάρχουν και καταθέσεις ακόμα 4-5 γυναικών που έχουν τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική δράση, εκ των οποίων δύο είναι αδελφές.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο ηθοποιός αρνήθηκε όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ